Άνω των 40 ετών; Οι κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες

Οι ηλικίες άνω των 40 ετών είναι ιδανικές για διάφορες πλαστικές επεμβάσεις και θεραπείες. Το δέρμα έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζει τις πρώτες πτωτικές τάσεις, ειδικά μετά από εγκυμοσύνες και θηλασμούς, και έτσι οι γυναίκες αρχίζουν να αναζητούν τρόπους να αναστείλουν τα σημάδια του χρόνου. Η πλαστική χειρουργική μπορεί με πληθώρα επεμβάσεων και θεραπειών να χαρίσει και πάλι σε γυναίκες αλλά και άνδρες άνω των 40 ετών τη χαμένη λάμψη και υγιή όψη του δέρματός τους.

 

Ποιες είναι οι καταλληλότερες επεμβάσεις για άτομα άνω των 40 ετών;

 

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους επαναφέρει το στήθος στο αρχικό του σχήμα ώστε να είναι στητό και σφριγηλό.

Στόχος της επέμβασης της ανόρθωσης στήθους είναι η επαναφορά του σχήματος του μαστού στο επιθυμητό επίπεδο, η επαναφορά της θηλής στη σωστή θέση και η διατήρηση του όγκου του στήθους. Η κάθε γυναίκα εμφανίζει πτώση του στήθους σε διαφορετικό βαθμό γι αυτό και η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός εξαρτάται από τον βαθμό της χαλάρωσης. Για παράδειγμα, όταν υπάρχειμικρού βαθμού πτώση η ανόρθωση στήθους μπορεί να επιτευχθεί με ενθέματα σιλικόνης τα οποία θα γεμίσουν και τον  άνω πόλο των μαστών ενώ σε περιπτώσεις μεγαλύτερης  πτώσης η χειρουργική τεχνική περιλαμβάνει τομή Lollipopή σε σχήμα ανάποδου Τ γύρω από τη θηλή, κατακόρυφα και στην υπομάστια περιοχή. Η επέμβαση για την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει τους γαλακτοφόρους αδένες και έτσι δεν επηρεάζεται η δυνατότητα θηλασμού. Τα αποτελέσματα της επέμβασης για την ανόρθωση στήθους μπορούν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια αρκεί η ασθενής να μην παρουσιάσει μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος του σώματός της.

 

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση για την αναδιαμόρφωση του σώματος με την αφαίρεση της  περίσσειας δέρματοςκαι λίπους από την κοιλιά. Τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος, που δίνει στην κοιλιά νεανική όψη. Δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους, γι αυτό και δεν ενδείκνυται για υπέρβαρα άτομα αλλά για άτομα με φυσιολογικό βάρος.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι είτε mini, κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος με το υποκείμενο λίπος, είτε κανονική στην οποία αφαιρείται το δέρμα με το υποκείμενο λίπος από τον ομφαλό και κάτω όπως επίσης και τυχόν ουλές ή ραγάδες. Για πιο ολοκληρωμένα αισθητικά αποτελέσματα , η κανονική κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με Vaser λιποαναρρόφηση.

 

Mommy makeover

Πρόκειται για συνδυασμό εξατομικευμένων επεμβάσεων που γίνονται σε ένα χειρουργείο με σκοπό την αποκατάσταση των αλλαγών που έγιναν στο σώμα μιας γυναίκας μετά τους τοκετούς. Συνήθως γίνεται κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση και ανόρθωση ή αυξητική μαστών.

 

Botox

Το Βοτοχ χρησιμοποιεί την αλλαντική τοξίνη τύπου Α για να παραλύσει προσωρινά τον ή τους μύς του προσώπου κάτω από τις ρυτίδες έκφρασης ώστε να περιοριστεί η σύσπασή τους. Εφαρμόζεται συνήθως για τις ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο, το πόδι της χήνας και γενικότερα στο άνω τριτημόριο του προσώπου. Τα αποτελέσματά τουγίνονται ορατά μετά από 2-3 ημέρες και διαρκούν για 4-5 μήνες ενώ είναι σχετικά ανώδυνο.

 

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό υπάρχει ήδη φυσικά στον οργανισμό μας ωστόσο με την πάροδο των χρόνων η παραγωγή του μειώνεται με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο και άτονο. Έτσι χρησιμοποιείται το ενέσιμο υαλουρονικό για να αναπληρώσει αυτό που έχει αποβληθεί φυσικά από τον οργανισμό. Εφαρμόζεται σε χείλη, γωνίες του προσώπου και γενικότερα στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου. Τα αποτελέσματά του είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για 12 έως 18 μήνες.

 

Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία προέρχονται από το αίμα του ασθενούς. Τα αιμοπετάλια εγχύονται σε διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος και απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες που εκκινούν τη διαδικασία αναγέννησης και ανάπλασης των κυττάρων. Η δράση της είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε προβλήματα όπως:

Η Ενέσιμη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως botox, χημικό peeling, fillers υαλουρονικού, laser, μεταμόσχευση μαλλιών κ.α.

 

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με αυτές ή και άλλες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε σε ηλικίες άνω των 40 ετών, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.