Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το lifting προσώπου

Το lifting προσώπου μπορεί να γυρίζει το χρόνο πίσω αρκετά χρόνια, χαρίζοντας και πάλι τη χαμένη αυτοπεποίθηση σε άνδρες και γυναίκες. Είναι μια από τις πιο γνωστές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και αποσκοπεί να αντιστρέψει τα σημάδια που αφήνει στο πρόσωπο ο χρόνος στο πέρασμά του. Συνήθως μετά την ηλικία των 40 ρυτίδες, χαλαρό δέρμα, «κρεμασμένο» πρόσωπο, όψη κουρασμένη κάνουν την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα άνδρες και γυναίκες να αναζητούν τρόπους να επαναφέρουν τη χαμένη ελαστικότητα και τη νεανική εμφάνιση του προσώπου τους.

Αν και υπάρχουν πολλές μη χειρουργικές θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν καθυστερώντας την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπο, η πλαστική χειρουργική είναι εκείνη που μπορεί να δώσει μια μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα της γήρανσης του προσώπου. Το lifting προσώπου προσφέρει μια πραγματική ανανέωση στην όψη ωστόσο πριν προχωρήσει κανείς στην επέμβαση είναι καλό να είναι πλήρως ενημερωμένος για κάθε στάδιο της διαδικασίας αλλά και της επέμβασης σαν σύνολο. Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν προχωρήσει σε lifting προσώπου;

lifting προσώπου 1

Πριν το lifting προσώπου

Κατά την προετοιμασία για λίφτινγκ προσώπου συστήνεται η αποφυγή λήψης ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων καθώς μπορεί να αυξήσουν την αιμορραγία και τις μελανιές. Επιπλέον συστήνεται η διακοπή του καπνίσματος γιατί επηρεάζει αρνητικά  την επούλωση των τραυμάτων. Αν παίρνετε φάρμακα πρέπει να το αναφέρετε γιατί ίσως χρειασθεί να προσαρμοσθούν πριν το χειρουργείο.

 

Η διαδικασία

Ως χειρουργική επέμβαση, το lifting προσώπου μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές. Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει με τον ασθενή και από κοινού θα αποφασίσουν ποια τεχνική είναι η καταλληλότερη κάθε φορά. Σαν διαδικασία η επέμβαση είναι σχετικά χρονοβόρα ενώ οι ασθενείς θα χρειαστεί να παραμένουν στο νοσοκομείο για μία ημέρα. Σε γενικά πλαίσια προτιμάται η γενική αναισθησία ενώ σε περίπτωση που η περιοχή είναι μικρή η διαδικασία μπορεί να γίνει με μέθη ή με τοπική αναισθησία. Οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στις τομές να καλύπτονται εύκολα ώστε να μην είναι ορατές.

 

Μετά το lifting προσώπου

Μετά την επέμβαση χρειάζονται 2-3 μήνες να επανέλθει το πρόσωπο στη φυσιολογική του κατάσταση από άποψη ευαισθησίας και υφής ενώ οι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από περίπου 2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα του liftingπροσώπου διαρκούν περίπου 7 με 10 χρόνια ενώ με τακτική άσκηση  και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους μπορεί αυτό το διάστημα να επιμηκυνθεί. Παράλληλα, η συνεχής καθημερινή αντηλιακή προστασία και ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα βοηθήσουν στην επέκταση των αποτελεσμάτων.

Αν και αναμένονται καλά αποτελέσματα δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι δυνατόν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα με μια μόνο χειρουργική επέμβαση και να χρειασθεί και άλλη. Σε γενικές γραμμές το liftingπροσώπου απευθύνεται στα άτομα εκείνα που είναι υγιή και έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα. Καίριας σημασίας είναι και η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού, ο οποίος πρέπει να έχει εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση αλλά και να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια τόσο για πριν όσο και για μετά τη διαδικασία.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το lifting προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.