Κίνδυνοι και επιπλοκές από το lifting προσώπου

Κίνδυνοι και επιπλοκές από το lifting προσώπου 2

Το lifting προσώπου είναι μια από τις πρώτες και πιο γνωστές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους στη μάχη ενάντια στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος που περνάει. Το πρόσωπο είναι το πρώτο που επηρεάζει ο χρόνος, με τις ρυτίδες και την θαμπή όψη να κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Σε γενικές γραμμές το lifting προσώπου απευθύνεται σε άτομα άνω των 50 ετών, αλλά αυτό δεν είναι κάτι αποκλειστικό. Κάθε οργανισμός και κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά στο πέρασμα του χρόνου. Το lifting προσώπου είναι μια ασφαλής διαδικασία, ωστόσο δεν παύει να είναι χειρουργική επέμβαση η οποία περιλαμβάνει και τον κίνδυνο επιπλοκών. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές από το lifting προσώπου;

Κίνδυνοι και επιπλοκές από το lifting προσώπου 1

 

Η επέμβαση του lifting προσώπου

Το lifting προσώπου αυτό που πετυχαίνει είναι να εξαφανίζει τις ρυτίδες, να επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα του προσώπου και τη νεανική του όψη. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που είναι υγείες και διατηρούν ρεαλιστικές προσδοκίες σε ότι αφορά το αποτέλεσμα. Ως χειρουργική επέμβαση, το lifting προσώπου μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τους στόχους που έχει θέσει το κάθε περιστατικό. Είναι μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία ενώ τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται όταν συνδυάζεται και με άλλες επεμβάσεις.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής έχει ως αποτέλεσμα το lifting προσώπου να γίνεται πλέον με τεχνικές που επιτρέπουν στις τομές να καλύπτονται εύκολα ώστε να μην είναι ορατές. Μετά την επέμβαση χρειάζονται 2-3 μήνες να επανέλθει το πρόσωπο στη φυσιολογική του κατάσταση από άποψη ευαισθησίας και υφής ενώ οι ασθενείς επανέρχονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από περίπου 2 εβδομάδες.

Η συνεχής καθημερινή αντηλιακή προστασία και ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα βοηθήσουν στην επέκταση των αποτελεσμάτων. Επιπλέον τακτική άσκηση και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους είναι απαραίτητα ώστε τα αποτελέσματα της επέμβασης να διατηρηθούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν και αναμένονται καλά αποτελέσματα δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι δυνατόν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα με μια μόνο χειρουργική επέμβαση και να χρειασθεί και άλλη.

Κίνδυνοι και επιπλοκές από το lifting προσώπου

 

Οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές από το lifting προσώπου

Το lifting προσώπου μπορεί να είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία ωστόσο κάθε χειρουργική επέμβαση ενέχει και κινδύνους για επιπλοκές. Πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές από το lifting προσώπου, αν και σε μικρό ποσοστό, περιλαμβάνουν:

 • Κινδύνους από την αναισθησία
 • Αιμορραγία – αιμάτωμα
 • Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση
 • Επιπλοκές στην καρδιά και τους πνεύμονες
 • Τραυματισμό των νεύρων του προσώπου
 • Συγκέντρωση υγρού
 • Μόλυνση
 • Μούδιασμα ή άλλες αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος
 • Πόνο που επιμένει
 • Κακή επούλωση πληγών και απώλεια δέρματος
 • Παρατεταμένο οίδημα
 • Δερματικές ανωμαλίες και αποχρωματισμοί
 • Ράμματα που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά μέσω του δέρματος, να γίνουν ορατά ή να προκαλέσουν ερεθισμό και να κριθεί απαραίτητη η αφαίρεσή τους
 • Παροδική ή μόνιμη τριχόπτωση στα σημεία των τομών
 • Δυσμενείς ουλές
 • Μη ικανοποιητικά αποτελέσματα, πχ ασυμμετρία, μη ικανοποιητική θέση της ουλής, παραμορφώσεις στα άκρα των τομών κ.α.

 

Η συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό πριν την επέμβαση θα λύσει κάθε σας απορία σχετικά με τους κινδύνους και τις επιπλοκές από το lifting προσώπου. Εξάλλου πριν το χειρουργείο προηγούνται εξετάσεις και εργαστηριακοί έλεγχοι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιπλοκών. Επίσης, ένας έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα είναι σε θέση να αποφύγει τις επιπλοκές που μπορεί να γίνουν λόγω λανθασμένης ή κακής τεχνικής.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τους κινδύνους και τις επιπλοκές από το  lifting προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.