Πλαστικοί Χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη

 Πλαστικός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη το 2024

Η Γεωργία Βαδαρλή είναι Πλαστικός Χειρουργός με καταγωγή από τον νομό Σερρών.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το 4ο Λύκειο Θηλέων Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στα νοσοκομεία Kantonsspital Winterthur της Ζυρίχης και Klinikum Steglitz του Βερολίνου.

Αμέσως μετά το πέρας των σπουδών της και την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού έτους παροχής υπηρεσιών (αγροτικό) ξεκίνησε την χειρουργική της εκπαίδευση με το γενικό τμήμα της ειδικότητάς της στην Γενική Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της με το ειδικό τμήμα της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, πραγματοποιώντας ένα τμήμα της ειδικότητας στα νοσοκομεία Mount Vernon Hospital, Northwood, Middlesex και St.Andrews Hospital, Billericay    της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της συμπλήρωσε όλο το φάσμα της τρέχουσας πλαστικής χειρουργικής.

Πλαστική χειρουργική στη Θεσσαλονίκη

Μετά το πέρας της ειδικότητάς της ξεκίνησε το δικό της ιατρείο, αρχικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Καλαμαριά. Το 2009 δημιούργησε την ClinicVIE, ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με εφαρμογές Laser και Ραδιοσυχνοτήτων (RF) και με στόχο να συνδυάσει τις νέες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής και την προηγμένη τεχνολογία για φυσικά αποτελέσματα.

Η ClinicVIE βρίσκεται στο κτίριο Δ του BALKAN CENTER, απέναντι από το Mediterranean Cosmos πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία και δέχεται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλαστικός χειρουργός Γεωργία Βαδαρλή πραγματοποιεί τις χειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική Άγιος Λουκάς στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης πλαστικής αισθητικής χειρουργικής στο πρόσωπο, στήθος και σώμα όπως ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ, πλαστική για πεταχτά αυτιά, αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους, σμίκρυνση στήθους, γυναικομαστία, λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική, αυξητική γλουτών.

Πλαστικός χειρουργός στο εξωτερικό

Στο Dubai, όπου είναι οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί και οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί των επωνύμων, η Γεωργία Βαδαρλή συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2017 με γνωστές κλινικές όπως η Aesthetica Clinic και η Dermalase Clinic.

Παράλληλα είναι μέλος της διεθνούς εκπαιδευτικής ομάδας της American Academy of Anti-Aging Medicine Dubai (A4M Dubai). Τον Ιανουάριο του 2020 τιμήθηκε με το βραβείο αναγνώρισης για την εξαιρετική συμβολή της στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα σεμινάρια της A4M Dubai κατά την περίοδο 2017-2019.

Η American Academy of Anti-Aging Medicine (A4M) είναι ένας κορυφαίος οργανισμός εκπαίδευσης γιατρών σε ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης με έδρα την Αμερική και παραρτήματα στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η πλαστικός χειρουργός Γεωργία Βαδαρλή είναι παντρεμένη με τον καρδιοχειρουργό Κωνσταντίνο Μακρυγιαννάκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Η θεσσαλονίκη ως κέντρο πλαστικής χειρουργικής στα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Η Θεσσαλονίκη, ως η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ελλάδας και δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας με πληθυσμό 1.000.000 κατοίκων, και ως σταυροδρόμι των Βαλκανίων έχει αναδειχθεί σε κέντρο της πλαστικής χειρουργικής για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Επίσης, το αεροδρόμιο τη συνδέει άμεσα με πολλές πόλεις, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είτε αυτές αφορούν το πρόσωπο είτε το σώμα. Η γεωγραφική της θέση όμως δεν είναι η μόνη για την οποία πολλοί την επιλέγουν. Κυρίως επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει. Πολλοί κορυφαίοι πλαστικοί χειρουργοί προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και έχουν κάνει την πόλη ένα κέντρο για την πλαστική χειρουργική στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Πλαστική χειρουργική προσώπου, σώματος, πλαστική μύτης, πλαστική στήθους και πολλές ακόμα επεμβάσεις γίνονται με απόλυτη επιτυχία στην  πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί το 2024 για τους Έλληνες είναι στην Ελλάδα και διαπρέπουν και στο εξωτερικό

Η Ελλάδα αποτελεί γνωστό κέντρο για την πλαστική χειρουργική και εκτός από τους Έλληνες, πολλοί κάτοικοι του εξωτερικού, επιλέγουν να κάνουν κάποια επέμβαση στη χώρα μας. Εξαιρετικοί επιστήμονες διαπρέπουν στην Ελλάδα σε  κάθε τομέα της  πλαστικής χειρουργικής και γι αυτό δέχονται ασθενείς από ολόκληρο τον κόσμο. Το υψηλό επίπεδο γνώσης και κατάρτισης, οι ποιοτικές υπηρεσίες, η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία καθώς επίσης και ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, επιτρέπουν στους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς να διενεργούν οποιαδήποτε επέμβαση αισθητικής  ή επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, με επαγγελματισμό και αξιοπιστία και έτσι να χαίρουν της εκτίμησης και της αναγνώρισης της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας. Αυτό ακριβώς είναι που οδήγησε πολλούς Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς να περάσουν τα σύνορα της χώρας και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη. Οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί που έκαναν αυτό το βήμα πλέον αποτελούν σημαντικά στελέχη στις κλινικές με τις οποίες συνεργάζονται καθώς η επιστημονική τους κατάρτιση και η εμπειρία τους αποτελούν εγγύηση για τους ασθενείς τους. Είτε οι πλαστικές επεμβάσεις αφορούν το πρόσωπο είτε το σώμα, είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματά τους είναι άκρως ικανοποιητικά. Η πλαστική στο πρόσωπο όπως η πλαστική μύτης (ρινοπλαστική), η πλαστική στα βλέφαρα (βλεφαροπλαστική), το λίφτινγκ προσώπου, οι πλαστικές στο στήθος, η λιποαναρρόφηση, η επέμβαση στην κοιλιά, οι μη επεμβατικές θεραπείες  και γενικότερα όλο το φάσμα της πλαστικής χειρουργικής πραγματοποιείται από Έλληνες πλαστικούς χειρουργούς και στο εξωτερικό. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία που παρέχουν είναι μοναδική και γι αυτό τους εμπιστεύονται τόσο οι δημοφιλέστερες κλινικές του εξωτερικού αλλά και οι ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Η Γεωργία Βαδαρλή ήδη από το 2017 προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο Ντουμπάι, δημοφιλές μέρος των επωνύμων για πλαστικές επεμβάσεις, και συνεργάζεται με γνωστές κλινικές όπως η Aesthetica Clinic και η Dermalase Clinic. Επιπλέον είναι μέλος της διεθνούς εκπαιδευτικής ομάδας της American Academy of Anti-Aging Medicine Dubai (A4M Dubai), ενός κορυφαίου οργανισμού εκπαίδευσης γιατρών σε ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης στο Ντουμπάι.

Πλαστικοί χειρουργοί Άγιος Λουκάς

Η Κλινική Άγιος Λουκάς είναι ένα κορυφαίο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα και βρίσκεται σε μια πευκόφυτη και όμορφη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Αγίου Λουκά στο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς του κλάδου και είναι γνωστό και δημοφιλές σε όλη τη χώρα, την Ευρώπη και την Αμερική. Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτονται την κλινική του Αγίου Λουκά καθώς αναζητούν κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου. Όλο το φάσμα των πλαστικών επεμβάσεων σε πρόσωπο και σώμα είναι η καθημερινότητα των μελών του ιατρικού προσωπικού του Αγίου Λουκά. Επεμβάσεις σε πρόσωπο, στήθος και σώμα διενεργούνται με απόλυτη επιτυχία είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους αισθητικής. Για οποιονδήποτε όμως λόγο και αν επιθυμεί κάποιος να προχωρήσει σε μια πλαστική επέμβαση, γνωρίζει πως στην κλινική του Αγίου Λουκά θα βρει ανταπόκριση στις προσδοκίες του.

Οι πλαστικοί χειρουργοί των επωνύμων

Ίσως τα καλύτερα παραδείγματα της δουλειάς ενός πλαστικού χειρουργού είναι οι διάσημοι ασθενείς του, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας και ο κόσμος παρακολουθεί και γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για τη ζωή τους. Όταν λοιπόν ένας επώνυμος της showbiz απευθυνθεί στον πλαστικό χειρουργό το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το αν είναι επιτυχημένο ή όχι, είναι εμφανές σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που παρακολουθεί. Μάλιστα, οι πλαστικές επεμβάσεις των διασήμων αποτελούν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού τόσο μεταξύ φίλων όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Λίφτινγκ, πλαστική μύτης,  βλεφαροπλαστική, και κάθε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ή μη επεμβατική θεραπεία όπως στα ζυγωματικά με υαλουρονικό οξύ που κάνει ένας διάσημος του ελληνικού ή του διεθνούς jet set μπαίνουν καθημερινά στο «μικροσκόπιο» πολλών ατόμων. Εκεί είναι που η δουλειά ενός πλαστικού χειρουργού «φαίνεται» περισσότερο και πολλές φορές αποτελεί ακόμα και κριτήριο για την ικανότητά του. Δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας μιας επιτυχημένης πλαστικής επέμβασης κάποιου διάσημου προσώπου, πολλοί αναζητούν και απευθύνονται στον ίδιο για τη δική τους επέμβαση ενώ αντιθέτως αποφεύγουν τους επαγγελματίες που κατέληξαν σε ένα όχι και τόσο επιτυχές αποτέλεσμα. Επίσης, πολλές φορές τα bad practices των διασήμων και η αποτυχημένη ή η  υπερβολική πλαστική χειρουργική τους αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και κακής διαφήμισης για τους πλαστικούς χειρουργούς που είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ή ακόμα και μια μη επεμβατική θεραπεία, να ερευνά σωστά και να επιλέγει έναν πλαστικό χειρουργό με εμπειρία και με αποδεδειγμένη ικανότητα ώστε το αποτέλεσμα να τον αφήσει τουλάχιστον ικανοποιημένο.

 Πλαστικοί χειρουργοί

Οι πλαστικοί χειρουργοί είναι οι επιστήμονες εκείνοι που μπορούν να αποκαταστήσουν ή να βελτιώσουν πολλά από τα ιατρικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, ασχολούνται όμως και με τη αισθητική βελτίωση της εικόνας του προσώπου και του σώματος χωρίς να συντρέχει απαραίτητα ιατρικός λόγος. Οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος ιατρικών επεμβάσεων με στόχο να αποκαταστήσουν ή απλώς να βελτιώσουν κάποιο πρόβλημα που υπάρχει. Μπορεί φαινομενικά να ασχολούνται με την εικόνα του ατόμου, πολλά όμως από τα προβλήματα που διορθώνουν είναι λειτουργικά και σημαντικά για τη ζωή και την καθημερινότητα του ασθενούς. Σαφώς υπάρχουν και επεμβάσεις και θεραπείες που γίνονται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και αυτές προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε εκείνους που τις επιλέγουν. Οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων και κυρίως μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους. Στην Ελλάδα για να γίνει κάποιος πλαστικός χειρουργός μετά την ολοκλήρωση της Ιατρικής Σχολής απαιτείται εκπαίδευση έξι  χρόνων σε αναγνωρισμένα από το κράτος νοσοκομεία-εκπαιδευτικά κέντρα. Εδικότερα  δύο χρόνια εκπαίδευσης στην Γενική Χειρουργική,  τρία χρόνια στην Πλαστική Χειρουργική και δυο εξάμηνα σε άλλες χειρουργικές ειδικότητες.  Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την επιτυχία στις κρατικές εξετάσεις της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ο ειδικευόμενος διενεργεί ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων τόσο επανορθωτικής όσο και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Πλαστική χειρουργική

Η Πλαστική Χειρουργική είναι η χειρουργική ειδικότητα με το μεγαλύτερο εύρος επεμβάσεων. Ασχολείται με την αποκατάσταση ή τη βελτίωση μιας σειράς ιατρικών προβλημάτων, τα οποία είτε είναι εκ γενετής είτε είναι επίκτητα σαν αποτέλεσμα ατυχήματος, ασθένειας ή ηλικιακής φθοράς. Ο όρος ‘πλαστική’ προέρχεται από την ελληνική λέξη πλάθω, που σημαίνει διαμορφώνω, δίνω μορφή. Σκοπός κάθε πλαστικής χειρουργικής επέμβασης είναι η λειτουργική και αισθητική αρμονία. Σε ινδικούς πάπυρους του 5ου -6ου αιώνα π.Χ. γίνεται αναφορά τεχνικών πλαστικής χειρουργικής για την αποκατάσταση κακοποιημένης ρινός. Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και σε άλλους πολιτισμούς όπως των Φοινίκων, των Περσών και των Ελλήνων. Κατά την Αναγέννηση (1587) ο Gaspare Tagliacozzi δημοσίευσε το πρώτο σύγγραμμα της πλαστικής χειρουργικής και αφορίστηκε από την Καθολική Εκκλησία γιατί θεωρήθηκε ότι προσβάλλει με αυτό την Εκκλησία και τον Δημιουργό. Πολύ αργότερα (1811) έγινε στην Γερμανία με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση δέρματος  σε άνθρωπο από τον Dr.  Albrecht  Graefe και στο σύγγραμμά του Rhinoplastik αναφέρεται για πρώτη φορά ο όρος πλαστικός από το ελληνικό ρήμα πλάθω. Η πλαστική χειρουργική άρχισε να αναπτύσσεται ουσιαστικά το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα. Οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι δημιούργησαν τεράστιες ανάγκες αποκατάστασης στους τραυματίες. Πλαστικοί χειρουργοί ανά τον κόσμο εφαρμόζουν πρωτοποριακές τεχνικές. Ακολουθεί το χειρουργικό μικροσκόπιο (1921) και η ανάπτυξη της μικροχειρουργικής και το 1955 διοργανώνεται στην Στοκχόλμη της Σουηδίας το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο της πλαστικής χειορυργικής. Στην Ελλάδα ο πρώτος  πλαστικός χειρουργός θεωρείται ο Γ. Πολυκράτης.  Μετά την χρήση και των πρώτων εμφυτευμάτων σιλικόνης στον μαστό (1960), η πλαστική χειορυργική άρχισε να εξελίσσεται ραγδαία με την εμφάνιση νέων τεχνικών και μεθόδων για καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Η πλαστική χειρουργική χωρίζεται στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική και στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για αυτό και ο πλήρης τίτλος της ειδικότητας είναι Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική. Στόχος της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής είναι  η αποκατάσταση συγγενών ή άλλων ανωμαλιών που οφείλονται σε τραύματα, εκτομές όγκων, εγκαύματα κλπ.  Στόχος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η δημιουργία αρμονίας στις αναλογίες του προσώπου ή σώματος και η βελτίωση ή εξάλειψη των ατελειών. Οι επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής διακρίνονται στις χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου και τις επεμβάσεις σώματος. Στις επεμβάσεις προσώπου ανήκουν η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική, η ωτοπλαστική, το λίφτινγκ προσώπου και λαιμού. Στις αισθητικές επεμβάσεις του σώματος ανήκουν η αυξητική στήθους, η ανόρθωση στήθους, η μειωτική στήθους, η διόρθωση γυναικομαστίας, η κοιλιοπλαστική, η λιποαναρρόφηση, η πλαστική βραχιόνων, η ανόρθωση γλουτών και μηρών.

Στην Ελλάδα για την απόκτηση του τίτλου της Πλαστικής Χειρουργικής απαιτείται εκπαίδευση έξι  χρόνων σε αναγνωρισμένα από το κράτος νοσοκομεία-εκπαιδευτικά κέντρα. Εδικότερα  δύο χρόνια εκπαίδευσης στην Γενική Χειρουργική,  τρία χρόνια στην Πλαστική Χειρουργική και δυο εξάμηνα σε άλλες χειρουργικές ειδικότητες.  Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την επιτυχία στις κρατικές εξετάσεις της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ο ειδικευόμενος διενεργεί ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων τόσο επανορθωτικής όσο και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.