Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα, η οποία δημιουργείται εξαιτίας της ανομοιόμορφης αποθήκευσης  λίπους  και νερού μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και η εικόνα του μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα συχνά συνδέεται με το πάχος, αλλά ο μύθος έχει καταρριφθεί, καθώς η κυτταρίτιδα εμφανίζεται τόσο σε άτομα με επιπλέον κιλά όσο και στα αδύνατα άτομα. Το πρόβλημα φαίνεται να εντείνεται περισσότερο με την ηλικία, την καθιστική ζωή σε συνδυασμό με το κάπνισμα, έλλειψη γυμναστικής και την κακή διατροφή.

 

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, αλλά δεν θα βοηθήσει στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας, όταν πρόκειται για την κλασική λιποαναρρόφηση. Όταν πρόκειται για Vaser λιποαναρρόφηση η οποία συνδυάζεται με μεταφορά λίπους στα σημεία που υπάρχουν τα λακκάκια της κυτταρίτιδας τότε τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

 

Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες διεισδύουν βαθιά στους ιστούς, αυξάνουν  την θερμότητα και ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται λιποδιάλυση. Απαιτούνται οκτώ με δέκα συνεδρίες, οι οποίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι τριάντα λεπτά με μια ώρα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την τρίτη συνεδρία. Λεία επιδερμίδα, αρχικά, μείωση πόντων και τέλος σύσφιξη του δέρματος, καθώς η παραγωγή του νέου κολλαγόνου συνεχίζεται.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση στο δέρμα ενός διαλύματος με συνδυασμό διαφόρων ουσιών το οποίο στοχεύει στο μεσόδερμα, εκεί δηλαδή όπου συσσωρεύεται η κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 συνεδρίες οι οποίες εφαρμόζονται με μεσοδιάστημα δυο εβδομάδων. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία.

 

Στο ιατρείο της  Γεωργίας Βαδαρλή θα βρείτε εξατομικευμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όπως, με βιο-ενεργοποιητές και αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» των γυναικών. Υπάρχει και στους άνδρες σε πολύ μικρότερο όμως ποσοστό. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα το οποίο απαιτεί σύγχρονες θεραπείες.

 

Μη χάνετε χρόνο λοιπόν και επικοινωνήστε με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή για μια συμβουλευτική επίσκεψη!