Βραχιονοπλαστική: φορέστε ξανά τα αγαπημένα σας τοπ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές στις οποίες όλες οι γυναίκες αρέσκονται στο να φορούν κοντομάνικα και αμάνικα τοπ που αναδεικνύουν τη θηλυκότητά τους. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που διστάζουν να τα φορέσουν ή καταφεύγουν μόνο σε  μακρυμάνικες επιλογές γιατί δεν θέλουν να φαίνονται τα κρεμασμένα και γεμάτα μπράτσα τους. Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση εκείνη της πλαστικής  χειρουργικής η οποία μπορεί να επαναφέρει τα μπράτσα σε φυσιολογικό μέγεθος και να απαλλάξει τις γυναίκες από τα αντιαισθητικά «φτερά νυχτερίδας».  Η βραχιονοπλαστική στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος αλλά και στη μείωση του πάχους και του περιττού λίπους που έχει συγκεντρωθεί στους βραχίονες.

 

 

Βραχιονοπλαστική: Ποιοι τη χρειάζονται;

Η βραχιονοπλαστική απευθύνεται σε άτομα (γυναίκες και άνδρες) που το δέρμα τους παρουσιάζει εκτεταμένη χαλάρωση και συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή των βραχιόνων εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες μπορούν να είναι:

  • Οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους
  • Η κληρονομικότητα
  • Οι τραυματισμοί
  • Παρενέργειες φαρμακευτικής αγωγής
  • Η χαλάρωση που φέρνει το πέρασμα του χρόνου
  • Ιδιοπαθείς λόγοι.

 

Βραχιονοπλαστική: Πώς γίνεται η διαδικασία;

Η διαδικασία που ακολουθείται στη βραχιονοπλαστική εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης. Όταν ο βαθμός χαλάρωσης είναι μικρός και το δέρμα παρουσιάζει καλή ελαστικότητα το πρόβλημα διορθώνεται και με μια VASER λιποαναρρόφηση. Στις περιπτώσεις που ο βαθμός χαλάρωσης είναι μέτριος η βραχιονοπλαστική μπορεί να γίνει με μια μικρή τομή στο όριο της μασχάλης. Η τεχνική αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για καλύτερα αποτελέσματα ενώ η τομή δεν είναι τόσο εμφανής και κρύβεται εύκολα ακόμα και με κοντομάνικα μπλουζάκια. Όταν η χαλάρωση είναι εκτεταμένη η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής γίνεται με τομή κατά μήκος του βραχίονα στην εσωτερική του πλευρά. Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση ενώ ο ασθενής παραμένει για νοσηλεία για μία ημέρα στην περίπτωση της εκτεταμένης χαλάρωσης ή και λιγότερο σε περίπτωση που η χαλάρωση είναι μικρού ή μεσαίου βαθμού. Μετά την επέμβαση ο ασθενής φοράει ένα ιατρικό πιεστικό ένυμα για περίπου 6 εβδομάδες ώστε να μειωθούν τα οιδήματα στην περιοχή.  Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής είναι άμεσα ορατά και ολοκληρώνονται σε περίπου 6 μήνες. Παράλληλα, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εφόσον το άτομο διατηρήσει ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος  χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις.

Οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες  μετά από λίγες ημέρες και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης για κάποιο διάστημα πρέπει να αποφεύγεται η άρση βαρών και οποιαδήποτε επιβάρυνση των άνω άκρων.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με βραχιονοπλαστική, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.