Αφαίρεση τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ 1

Τα τατουάζ για κάποιους αποτελούν ιδεολογία και για κάποιους άλλους απλά μια ακόμα τάση της εποχής. Ανεξάρτητα από τον αριθμό, το μέγεθος και το σημείο του σώματος που μπορεί να καλύψουν τα τατουάζ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετανιώνουν για την απόφασή τους και αποφασίζουν να τα αφαιρέσουν. Η αφαίρεση των τατουάζ είναι δυνατή με χειρουργικό τρόπο ή με την εφαρμογή laser.

Αφαίρεση τατουάζ 3

 

Αφαίρεση τατουάζ με χειρουργείο

Η χειρουργική αφαίρεση είναι ιδανική για τατουάζ μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς σε μεγαλύτερα τατουάζ χρειάζονται περισσότερες από μία εφαρμογές. Ο πλαστικός χειρουργός με μια τομή αφαιρεί το τμήμα του δέρματος με το τατουάζ , τεντώνει το υπόλοιπο δέρμα και στη συνέχεια γίνεται η συρραφή του. Με τον τρόπο αυτό το τατουάζ αφαιρείται εντελώς ωστόσο στη θέση του παραμένει μια ουλή παρόμοια με αυτές των χειρουργικών επεμβάσεων. Η διαδικασία της αφαίρεσης του τατουάζ συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία, μπορεί να γίνει όμως και με γενική αναισθησία εφόσον το ζητήσει ο ασθενής ή εάν κριθεί απαραίτητο για οποιοδήποτε λόγο. Ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μάλιστα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αφαίρεση τατουάζ 2

 

Αφαίρεση τατουάζ με laser

Η αφαίρεση του τατουάζ με τη χρήση laser είναι η πιο δημοφιλής και σύγχρονη τεχνική. Μετά τα απαραίτητα τεστ για την ύπαρξη αλλεργιών, το μηχάνημα διασπά τη χρωστική ουσία και μάλιστα χωρίς να αφήνει σημάδια και ουλές . Συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες, η καθεμία από τις οποίες διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το χρώμα του τατουάζ, την παλαιότητά του, το σημείο του σώματος, τον τύπο του δέρματος κ.α. Σε περίπτωση που υπάρξει ενόχληση κατά την εφαρμογή του laser, η συνεδρία μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Ήπιος ερεθισμός και κνησμός τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία είναι αναμενόμενα και υποχωρούν σύντομα ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αφαίρεση τατουάζ 4

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την αφαίρεση τατουάζ, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.