Τι είναι το lifting σώματος (bodylift) και σε ποιους απευθύνεται

woman-in-pool

Η απώλεια πολλών κιλών επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο σώμα. Συχνά παρατηρείται περίσσεια δέρματος εκεί όπου υπήρχε το λίπος με αποτέλεσμα το σώμα να παρουσιάζει ανομοιομορφίες ακόμα και προβλήματα στο άτομο. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά να επαναφέρουν το σώμα τους στο σημείο που επιθυμούν μέσω του lifting σώματος. Τι είναι όμως το lifting σώματος και σε ποιους απευθύνεται;

Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε θαλασσα

Τί είναι το lifting σώματος
Το λίφτινγκ σώματος είναι η επέμβαση που θα μεταμορφώσει το σώμα εξαφανίζοντας την χαλάρωση και την περίσσεια δέρματος περιμετρικά χαμηλά στην κοιλιά και το οπίσθιο τμήμα του κορμού, στους γοφούς και τους μηρούς.

Σε ποιους απευθύνεται
Το lifting σώματος απευθύνεται σε άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά είτε με δίαιτα και γυμναστική είτε με προηγούμενη επέμβαση γαστρικού bypassή δακτυλίου στομάχου, και βλέπουν το σώμα τους να εμφανίζει ανομοιομορφίες σε διάφορα σημεία (όπως πχ η κοιλιά) λόγω της περίσσειας δέρματος. Το lifting σώματος μπορεί να γίνει μετά την παρέλευση 6 μηνών έως ενός χρόνου μετά την απώλεια κιλών, ώστε το σώμα να αναρρώσει, το βάρος του ατόμου να σταθεροποιηθεί αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο δέρμα να ρικνωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η διαδικασία του lifting σώματος
Η διαδικασία του lifting σώματος ξεκινά με μια τομή στο ύψος των γλουτών και της κάτω κοιλιακής χώρας. Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος από τους γλουτούς, τους μηρούς και τα ισχία και το δέρμα έλκεται προς τα πάνω και στερεώνεται. Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε ένα είδος κοιλιοπλαστικής και εν τέλει μπορεί να γίνει και lifting έσω μηρών, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί η διαδικασία να επεκταθεί και σε άλλα σημεία του σώματος όπως η πλάτη όπου με μια πρόσθετη τομή μπορεί να αφαιρεθεί το περίσσιο δέρμα αν χρειάζεται.

Μετά την επέμβαση ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 2-3 βράδια. Επίσης, χρησιμοποιούνται ειδικά ενδύματα για να ενισχύσουν τη διαδικασία της επούλωσης αλλά και να περιορίσουν τις μελανιές και το πρήξιμο. Μετά από περίπου 3 εβδομάδες ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του ενώ μετά από 6 περίπου εβδομάδες μπορεί να επιστρέψει και στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο σώμα του ασθενή από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά το χειρουργείο και ολοκληρώνονται σε περίπου 6 μήνες. Οι ουλές δεν φαίνονται καθώς είναι κρυμμένες κάτω από τη γραμμή του εσώρουχου ή του μαγιό. Τα αποτελέσματα του Lifting σώματος διατηρούνται εφόσον το άτομο διατηρεί με τη σειρά του το βάρος του σταθερό, χωρίς να πάρει πολλά κιλά.

 

Το lifting σώματος μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις και θεραπείες όπως λιποαναρρόφηση, σμίκρυνση στήθους, ανόρθωση στήθους, lifting προσώπου, lifting μηρών ή γλουτών, βραχιονοπλαστική και άλλες. Αυτές μπορούν να γίνουν σε δεύτερο χρόνο προκειμένου ο ασθενής να ολοκληρώσει την αναδιαμόρφωση του σώματός του. Το lifting σώματος εκτός από ένα διαφορετικό σώμα προσφέρει στα άτομα και διαφορετική ψυχολογία αλλά και διαφορετική ποιότητα ζωής. Όλες οι δραστηριότητες, ακόμα και οι πιο απλές, γίνονται πλέον με μεγαλύτερη ευκολία ενώ τα άτομα αισθάνονται καλύτερα με τη νέα εικόνα του σώματός τους.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με lifting σώματος επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.