Οι 10 top πλαστικές επεμβάσεις για τον χειμώνα

πλαστικές επεμβάσεις για τον χειμώνα face

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα βαριά ρούχα που φοράμε το χειμώνα αποτελούν ίσως την ιδανική κάλυψη για τα τυχόν σημάδια ή τις μελανιές που μπορεί να αφήσει προσωρινά μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Γι αυτό ο χειμώνας είναι κατ’ εξοχήν η περίοδος που οι περισσότεροι επιλέγουν για να κάνουν  τις πλαστικές επεμβάσεις που επιθυμούν. Επίσης, υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα και να είναι εμφανή τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ανάλαφρα ρούχα κάνουν την εμφάνισή τους. Ποιες είναι όμως οι top πλαστικές επεμβάσεις για τον χειμώνα;

 

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις. Στόχος της είναι η εναρμόνιση του σχήματος της μύτης με το σχήμα του προσώπου. Εξωτερικές τομές δεν υπάρχουν γιατί γίνονται εσωτερικά στα ρουθούνια. Μετά την επέμβαση τοποθετείται νάρθηκας για περίπου 1 εβδομάδα ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 6 εβδομάδες και ολοκληρώνεται μετά από 6 μήνες.

 

 

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική στοχεύει στη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος των βλεφάρων και ειδικότερα για τα κάτω βλέφαρα στην αφαίρεση  του λίπους που δημιουργεί τις σακούλες. Η διόρθωση αφορά τα άνω ή τα κάτω βλέφαρα ή τον συνδυασμό και των δυο. Η βλεφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα γίνεται με τοπική αναισθησία ενώ δεν χρειάζεται νοσηλεία του ασθενούς. Μετά την επέμβαση ο ασθενής θα εμφανίσει μικρό πρήξιμο και μελανιές στα βλέφαρα, τα οποία όμως είναι παροδικά και υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μια εβδομάδα, αλλά καλύπτονται άμεσα φορώντας γυαλιά ηλίου.

 

 

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια επέμβαση για απώλεια βάρους αλλά μια επέμβαση για την αναδιαμόρφωση του σώματος με την αφαίρεση της  περίσσειας δέρματος και λίπους από την κοιλιά. Συχνά συνδυάζεται  με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. H επέμβαση διαρκεί 2-4 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία και ο ασθενής παραμένει στην κλινική για μια ημέρα. Ο ασθενής φορά ειδική ζώνη για 3-6 εβδομάδες ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του σε 1-2 εβδομάδες. Οι ουλές από την επέμβαση σταδιακά βελτιώνονται ενώ γίνονται χαμηλά ώστε να μην είναι εμφανείς και να καλύπτονται από τα εσώρουχα ή το μαγιό. Η εικόνα της κοιλιάς είναι εμφανώς βελτιωμένη άμεσα μετά το χειρουργείο, το αποτέλεσμα όμως ολοκληρώνεται μετά από περίπου τρεις  μήνες.

 

πλαστικές επεμβάσεις για τον χειμώνα snow

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει το σχήμα και τη θέση των αφτιών προκειμένου έτσι να αντιμετωπιστούν τα αισθητικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα πεταχτά αφτιά. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή με γενική αναισθησία όταν πρόκειται για παιδιά 5-13 ετών. Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ημέρα. Μετά το τέλος της επέμβασης, τα αφτιά περιδένονται για τέσσερις μέρες και μετά από περίπου δυο εβδομάδες τα ράμματα αφαιρούνται, εκτός αν έχουν χρησιμοποιηθούναπορροφήσιμα ράμματα. Το πρήξιμο που έχει δημιουργηθεί είναι επίσης παροδικό και υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Οι ενήλικες ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους και στην εργασία τους μετά από 5 ημέρες με την χρήση ελαστικής κορδέλας, ενώ τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο μετά από μια εβδομάδα.

 

 

Lifting προσώπου λαιμού

Η επέμβαση που χαρίζει ξανά ένα νεανικό και φρέσκο πρόσωπο είναι το lifting το οποίο εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Σε συνεννόηση με τον ασθενή ο γιατρός θα αποφασίσει την καλύτερη δυνατή μέθοδο. Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει 3-5 ώρες ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλεχθεί. Το οίδημα και οι μελανιές που ακολουθούν την επέμβαση είναι φυσιολογικές και εξαφανίζονται μετά από περίπου μια εβδομάδα, το πρόσωπο επανέρχεται σε περίπου 2 εβδομάδες ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν για 7-10 χρόνια.

 

 

Αύξηση στήθους

Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης έχει ως στόχο να αυξήσει το μικρό στήθος, να το ανορθώσει αλλά και να βελτιώσει το σχήμα του. Ο πλαστικός χειρουργός θα εφαρμόσει την κατάλληλη τεχνική προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και να ταιριάζει με τον σωματότυπο της ασθενούς. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Μετεγχειρητικά  η ασθενής θα πρέπει να φορά ένα ειδικό ιατρικό στηθόδεσμο για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε το στήθος να υποστηρίζεται σωστά.  Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει πλήρως στις καθημερινές της δραστηριότητες μετά από περίπου 2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα και ολοκληρώνονται μετά το πέρας κάποιων εβδομάδων.

 

 

Μείωση στήθους

Η μειωτική μαστού απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18 ετών που το στήθος τους :

  • Είναι υπερβολικά μεγάλο
  • Είναι δυσανάλογο και μεγάλο, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη
  • Παρουσιάζει εμφανή ασυμμετρία
  • Δυσκολεύει ακόμα και τις πιο απλές καθημερινές διαδικασίες
  • Παρουσιάζει συχνές φλεγμονές στην υπομάστια πτυχή λόγω μεγέθους
  • Προκαλεί πόνο στον αυχένα από το βάρος
  • Προκαλεί προβλήματα στη σπονδυλική στήλη από το βάρος
  • Λόγω του βάρους αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κύφωσης
  • Προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή
  • Προκαλεί δυσκολία στην άσκηση

Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3-4 ώρες.

Η ασθενής παραμένει για ένα βράδυ στην κλινική. Περίπου 7 ημέρες μετά την επέμβαση η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της  ενώ μετά από 4 εβδομάδες μπορεί να επιστρέψει στις αθλητικές δραστηριότητες . Το αποτέλεσμα της μείωσης στήθους είναι  μόνιμο, αν δεν υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στο βάρος της ασθενούς.

 

 

Υπερτροφία μαστών σε άνδρες

Η υπερτροφία μαστών σε άνδρες, γνωστή παλαιότερα και σαν γυναικομαστία, ορίζεται η παρουσία αυξημένου όγκου μαστού εξαιτίας της υπερτροφίας του ανδρικού μαζικού αδένα αλλά και της συγκέντρωσης λίπους στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτών είναι το ανδρικό στήθος να μοιάζει με το γυναικείο. Η λιποαναρρόφηση με VASER είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διόρθωσης της γυναικομαστίας. Η ανάρρωση είναι γρήγορη και για την υποχώρηση του πρηξίματος συνιστάται η χρήση για τέσσερις εβδομάδες ενός ειδικού πιεστικού ενδύματος. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά, βελτιώνοντας έτσι τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία του άνδρα ασθενούς.

 

πλαστικές επεμβάσεις για τον χειμώνα woods

 

Λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί ίσως την δημοφιλέστερη πλαστική επέμβαση. Αφαιρεί το επίμονο τοπικό πάχος από τις «δύσκολες» περιοχές, όπως είναι η κοιλιά, τα «ψωμάκια», οι μηροί, οι βραχίονες κ.α. Δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας κιλών, γι αυτό και δεν συστήνεται σε παχύσαρκα άτομα, αλλά αποτελεί μέθοδο διόρθωσης του σχήματος του σώματος. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι άμεσα εμφανή και ολοκληρώνονται σταδιακά σε περίπου 1 μήνα μετά την επέμβαση. Επίσης, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εφόσον το άτομο δεν πάρει κιλά αλλά και στην περίπτωση αύξησης του βάρους, το λίπος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο σώμα.

Η λιπογλυπτική χρησιμοποιεί το λίπος που αφαιρείται από τη λιποαναρρόφηση προκειμένου να το τοποθετήσει σε κάποιο άλλο σημείο του προσώπου ή του σώματος για να το γεμίσει. Λιπογλυπτική και λιποαναρρόφηση μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης..

 

 

Lifting σώματος

Το λίφτινγκ σώματος είναι η επέμβαση που θα μεταμορφώσει το σώμα εξαφανίζοντας την χαλάρωση και την περίσσεια δέρματος περιμετρικά χαμηλά στην κοιλιά και το οπίσθιο τμήμα του κορμού, στους γοφούς και τους μηρούς. Μετά την επέμβαση ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 2-3 βράδια. Επίσης, χρησιμοποιούνται ειδικά ενδύματα για να ενισχύσουν τη διαδικασία της επούλωσης αλλά και να περιορίσουν τις μελανιές και το πρήξιμο. Μετά από περίπου 3 εβδομάδες ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του. μετά από 6 περίπου εβδομάδες μπορεί να επιστρέψει και στις αθλητικές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο σώμα του ασθενή από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά το χειρουργείο και ολοκληρώνονται σε περίπου 6 μήνες.

 

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις επεμβάσεις  της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής για το πρόσωπο και το σώμα που μπορείτε να κάνετε τον χειμώνα, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.