Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ωτοπλαστική

ωτοπλαστική woman

Τα πεταχτά αφτιά αποτελούσαν πάντα ένα δύσκολο πρόβλημα για εκείνους που το αντιμετώπιζαν καθώς τους δημιουργούσε δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, τα κοντά μαλλιά ή οι ψηλές κοτσίδες ήταν «απαγορευτικές» για τις γυναίκες ενώ και οι άνδρες αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Επίσης, ο κοινωνικός περίγυρος και ειδικά όταν αυτός αποτελείται από παιδιά, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπιζε το πρόβλημα των πεταχτών αφτιών με συμπεριφορές που προκαλούσαν ακόμα και ψυχολογικά τραύματα. Η πλαστική χειρουργική όμως μπορεί να δώσει λύση με την ωτοπλαστική και να διορθώσει τα πεταχτά αφτιά στα άτομα (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που το επιθυμούν.

 

Η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει το σχήμα, τη θέση των αφτιών ή και το μέγεθος προκειμένου έτσι να αντιμετωπιστούν τόσο τα αισθητικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα πεταχτά αφτιά. Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια από τις πιο συχνές δυσμορφίες του προσώπου που οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες και συναντάται περίπου στο 5% του γενικού πληθυσμού.

ωτοπλαστική ear

Πότε χρειάζεται η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση για το πρόβλημα των πεταχτών αφτιών και πιο συγκεκριμένα όταν:

  • Το σχήμα τους δεν θεωρείται φυσιολογικό εξαιτίας γενετικής ανωμαλίας, ατυχήματος ή τραυματισμού
  • Το μέγεθός τους είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το φυσιολογικό
  • Προεξέχουν από το κεφάλι

Στόχος της ωτοπλαστικής είναι η διόρθωση αυτών των ανωμαλιών ώστε το άτομο να μπορέσει να πραγματοποιήσει όσα το δυσκόλευαν εξαιτίας των πεταχτών του αφτιών.

 

Η διαδικασία της ωτοπλαστικής επέμβασης

Ο πλαστικός χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη τεχνική της ωτοπλαστικής, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Η ωτοπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή με γενική αναισθησία όταν πρόκειται για παιδιά 5-13 ετών. Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Μετά το τέλος της επέμβασης, τα αφτιά περιδένονται για τέσσερις μέρες και μετά από περίπου δυο εβδομάδες τα ράμματα αφαιρούνται, εκτός αν έχουν χρησιμοποιηθεί απορροφήσιμα ράμματα. Το πρήξιμο που έχει δημιουργηθεί είναι επίσης παροδικό και υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Οι ενήλικες ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους και στην εργασία τους μετά από 5 ημέρες με την χρήση ελαστικής κορδέλας, ενώ τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο μετά από μια εβδομάδα.

ωτοπλαστική - man

Η ωτοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση και με την  τεχνική που εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Οι ουλές δεν διακρίνονται γιατί βρίσκονται πίσω από τα αφτιά και το οίδημα υποχωρεί  εντελώς μετά από περίπου 2 μήνες, οπότε και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται πλήρως.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την ωτοπλαστική επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.