Πλήρης οδηγός για την αυξητική στήθους

woman-breast

Το στήθος αποτελεί το κατεξοχήν σύμβολο θηλυκότητας και θεωρείται το κύριο χαρακτηριστικό του γυναικείου σώματος. Ένα όμορφο στήθος χαρίζει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στη γυναίκα και την κάνει να αισθάνεται περισσότερο όμορφη. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η εικόνα του στήθους ξεφεύγει από τα δεδομένα ενός «φυσιολογικού» στήθους; Τι γίνεται όταν το στήθος είναι πολύ μικρό ή άνισο; Η πλαστική χειρουργική έρχεται και εδώ να δώσει τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα με την αυξητική στήθους.

 

Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που στόχο έχει να αυξήσει το μικρό στήθος, να το ανορθώσει αλλά και να βελτιώσει το σχήμα του. Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής στο γυναικείο κοινό καθώς έχει την δυνατότητα να αλλάξει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά, πέρα από το στήθος. Η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, η άνεση και η ανεβασμένη ψυχολογία είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στις γυναίκες η εικόνα ενός όμορφου και καλαίσθητου στήθους. Ταυτόχρονα, η αυξητική στήθους είναι μια απόλυτα ασφαλής επέμβαση που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε μελλοντική εγκυμοσύνη και θηλασμό αλλά και στη γενικότερη υγεία της ασθενούς, αρκεί να γίνεται από αξιόπιστους πλαστικούς χειρουργούς.

 

woman-after-breast-surgery

 

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους ως επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες που:

  • Έχουν μικρό στήθος εκ γενετής ή μετά από απώλεια βάρους ή τοκετό
  • Έχουν ασύμμετρο στήθος
  • Είναι υγιείς
  • Είναι άνω των 18 ετών
  • Δεν βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης
  • Δεν βρίσκονται σε περίοδο θηλασμού

Στόχος της επέμβασης και του πλαστικού χειρουργού που θα την πραγματοποιήσει είναι να αυξηθεί ο όγκος των μαστών με τέτοιο τρόπο που το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και να είναι σε αρμονία με το σώμα  της ασθενούς.

 

Η διαδικασία της επέμβασης

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους πραγματοποιείται με την τοποθέτηση στο στήθος ενθεμάτων σιλικόνης. Τα ενθέματα ποικίλλουν ανάλογα με το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος και επιλέγονται μετά από συζήτηση και εξέταση της ασθενούς με τον πλαστικό χειρουργό. Η αυξητική στήθους συνήθως πραγματοποιείται με τομή στην υπομάστια πτυχή.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την επέμβαση θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις . Η ίδια η επέμβαση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Για διάστημα περίπου ενός μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού ιατρικού στηθόδεσμου ώστε το στήθος να υποστηρίζεται σωστά ενώ η επιστροφή στην εργασία υπολογίζεται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση για όσες γυναίκες απασχολούνται σε δουλειά γραφείου ενώ εκείνες που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες μπορούν να επανέλθουν μετά από 15 ημέρες έως και ένα μήνα. Επίσης, μετά από έξι εβδομάδες οι γυναίκες μπορούν να αρχίσουν έντονη γυμναστική. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα λαμβάνει την τελική του μορφή μετά από κάποιες εβδομάδες.

breast-surgery

Η αυξητική στήθους είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία και δεν επηρεάζει τη γυναίκα σε κανέναν τομέα της ζωής της. Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να τεκνοποιήσουν και να θηλάσουν. Την ίδια στιγμή, τα ενθέματα δεν μειώνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης στη διάρκεια μιας μαστογραφίας. Η επέμβαση είναι ανώδυνη εφόσον πραγματοποιηθεί από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Οποιαδήποτε ενόχληση μετά το τέλος της επέμβασης μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με τη λήψη απλών αναλγητικών φαρμάκων. Το κόστος της επέμβασης αυξητικής στήθους καθορίζεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ασθενούς.