Αναίμακτες θεραπείες για το σώμα την περίοδο του καλοκαιριού

Πολλές θεραπείες για το σώμα μπορούν να γίνουν πλέον αναίμακτα, χωρίς νυστέρι ή με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο με βασικό πλεονέκτημα τον ελάχιστο ή ανύπαρκτο χρόνο αποκατάστασης. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια μόνο η χειρουργική επέμβαση δίνει το ποθητό αποτέλεσμα αλλά και οι μη χειρουργικές τεχνικές βελτιώνουν σημαντικά τις αναλογίες του σώματος. Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς αναίμακτες θεραπείες για το σώμα την περίοδο του καλοκαιριού και τι πλεονεκτήματα έχουν;

 

Σύσφιξη του δέρματος με συσκευή ραδιοσυχνοτήτων RF Venus Freeze

Το FREEZE Venus (MP)2 αποτελεί μια καινοτομία στον τομέα των ραδιοσυχνοτήτων, διότι πρόκειται για σύστημα πολυπολικής ραδιοσυχνότητας σε συνδυασμό με μαγνητικό πεδίο. (MP)2 σημαίνει Multi Polar Magnetic Pulses και η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι εκπέμπει ταυτόχρονα ραδιοσυχνότητες και μαγνητικούς παλμούς με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα πυκνό ενεργειακό πεδίο που διεισδύει στα διάφορα στρώματα του δέρματος και στον λιπώδη ιστό. Η συνέργεια μεταξύ παλμικού μαγνητικού πεδίου και ραδιοσυχνοτήτων αυξάνει σημαντικά την παραγωγή του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης με δύο ξεχωριστούς μηχανισμούς. Με την αγγειογένεση βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο δέρμα. Με την παραγωγή δε θερμότητας από τις ραδιοσυχνότητες, προκαλείται συρρίκνωση των ινών του κολλαγόνου και λιπόλυση.  Αποτελεί μια μη χειρουργική λύση για την χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά, τα μπράτσα, την μέση, τους γλουτούς, τους μηρούς. Στους μηρούς και τους γλουτούς ταυτόχρονα με τη σύσφιξη επιτυγχάνεται και θεραπεία της κυτταρίτιδας. Η συσκευή μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε στην διάρκεια των θεραπειών και την λιπόλυση στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης με θεαματική μείωση πόντων.

 

Λιποαναρρόφηση με VASER

Η σύγχρονη λιποναρρόφηση με VASER (VASER Lipo) είναι λιγότερο επεμβατική από ότι η κλασική. Η αποθεραπεία είναι εύκολη και γρήγορη σχεδόν χωρίς μελανιές και πόνο. Όταν γίνεται σε μικρές περιοχές με τοπικό πάχος όπως στα γόνατα ή στα ψωμάκια, μπορεί κανείς να προλάβει να βγει στην παραλία ακόμη κι αν κάνει την λιποαναρρόφηση την περίοδο του καλοκαιριού.

κοπελα στην θαλασσα

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα είναι η κυτταρίτιδα. Η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη γιατί οφείλεται σε πολλούς παράγοντες  και πολλές φορές δεν σχετίζεται με το σωματικό βάρος ή τον τρόπο διαβίωσης. Επιπλέον παρουσιάζει διαβαθμίσεις με την όψη φλοιού πορτοκαλιού να είναι η πλέον συνηθισμένη. Η κυτταρίτιδα διακρίνεται σε 4 βαθμίδες:

  1. Φαίνεται μόνο αν το δέρμα δεχτεί πίεση με τα δάχτυλα, οπότε και εμφανίζεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.
  2. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι εμφανής και χωρίς την πίεση με τα δάχτυλα.
  3. Εκτός από τις λακουβίτσες που είναι πιο βαθιές και έντονες, υπάρχει και πρήξιμο.
  4. Η κυτταρίτιδα συνυπάρχει με πόνο, κνησμό, πρήξιμο και ευρυαγγείες.

Το μυστικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η επιλογή  της κατάλληλης θεραπείας ή και ο συνδυασμός τεχνικών και θεραπειών ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος.

Η μεσοθεραπεία είναι μια από τις θεραπείες που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια για την βελτίωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία όπου με τη χρήση πάρα πολύ λεπτής βελόνας εισάγουμε στο δέρμα, πολύ μικρές ποσότητες του διαλύματος της μεσοθεραπείας. Το διάλυμα της μεσοθεραπείας μπορεί να περιέχει ένα συνδυασμό ουσιών όπως καφείνη, διμεθυλαμινοαιθανόλη, βιταμίνες κλπ. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε διάλυμα που περιέχει βασικά L-Carnitine χωρίς καφείνη.

Πολύτιμοι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι οι ραδιοσυχνότητες και ειδικότερα με την συσκευή FREEZE Venus (MP)2 όπως  αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας. Οι ραδιοσυχνότητες διεισδύουν στο δέρμα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος απομακρύνοντας τις τοξίνες και επιταχύνοντας τον μεταβολισμό του λίπους με αποτέλεσμα την μακρόχρονη μείωση της ορατής κυτταρίτιδας.

κοπελες στην θαλασσα

Επιπλέον στις περιπτώσεις που οι εμβαθύνσεις (λακουβίτσες) στην επιφάνεια του δέρματος είναι πιο έντονες υπάρχει το υαλουρονικό σώματος για να τις γεμίσει και να βελτιώσει την εμφάνιση των γλουτών. Η έγχυση γίνεται με ατραυματική κάνουλα αφού αναισθητοποιηθεί το σημείο εισόδου. Το υαλουρονικό είναι υδρόφιλο και μετά από λίγες μέρες απορροφά νερό από τους γύρω ιστούς το οποίο αυξάνει τον όγκο του. Η διάρκειά του είναι δύο χρόνια τουλάχιστον αλλά και μετά από αυτό το διάστημα η εικόνα της περιοχής που έγινε η θεραπεία είναι πολύ καλύτερη από ότι πριν λόγω ανάπτυξης ινώδους ιστού.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις επιλογές που έχετε και την καταλληλότερη για εσάς θεραπεία, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας για μια συμβουλευτική συνεδρία.