Πώς να βελτιώσετε το σχήμα του προσώπου σας με τις μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής

σχήμα του προσώπου 3

 

Ένα αντικειμενικά όμορφο πρόσωπο είναι ένα πρόσωπο που όλα τα στοιχεία του βρίσκονται σε πλήρη αρμονία και συμμετρία. Σε  περίπτωση ασυμμετρίας στα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως η μύτη, τα ζυγωματικά, το πηγούνι κ.ά. μπορούν να βελτιωθούν ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με την υπόλοιπη εικόνα του προσώπου και μάλιστα να δείχνουν φυσικά και χωρίς ατέλειες. Η πλαστική χειρουργική, είτε με πλαστικές επεμβάσεις είτε με μη επεμβατικές διαδικασίες, μπορεί να διορθώσει όποιες ατέλειες υπάρχουν στο πρόσωπο και να δώσει πίσω τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

 

Με ποιες μεθόδους μπορείτε να βελτιώσετε το σχήμα του προσώπου σας;

 

σχήμα του προσώπου 1

 

Πλαστκή στο πηγούνι  (Γενειοπλαστική)

Το πηγούνι (γένειο) είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που επηρεάζουν την αισθητική του προσώπου.  Πολύ συχνά κάποιο άτομο αισθάνεται ότι κάτι δεν του αρέσει στο πρόσωπό του χωρίς να μπορεί να το εντοπίσει και τελικά είναι το μέγεθος ή η θέση του πηγουνιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ειδικό υαλουρονικό με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται στο ιατρείο. Σε ειδικές περιπτώσεις τοποθετείται ένθεμα με χειρουργική επέμβαση.

 

Ρινοπλαστική – filler μύτης

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις. Η ρινοπλαστική καταφέρνει να διορθώσει το σχήμα, τις διαστάσεις και όλη τη μορφή της μύτης. Στόχος της είναι η εναρμόνιση του σχήματος της μύτης με το σχήμα του προσώπου. Μια μύτη φαρδιά ή στραβή μπορεί εκτός από το αισθητικό πρόβλημα να έχει και λειτουργικό όπως πρόβλημα αναπνοής και εκεί καθίσταται απαραίτητη η επέμβαση.

Η ρινοπλαστική σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και χωρίς χειρουργείο με την χρήση υαλουρονικού (υγρή ρινοπλαστική).Το υαλουρονικό (filler) στην μύτη μπορεί να αποτελέσει ιδανική εναλλακτική επιλογή όταν θέλουμε να εξομαλύνουμε ατέλειες της ράχης της μύτης, όπως μια μικρή καμπούρα, να γεμίσουμε την ρίζα της μύτης ή να αυξήσουμε το ύψος της κορυφής. Το υαλουρονικόα ποτελεί  ενέσιμο υλικό, το οποίο ενίεται κάτω από το  δέρμα της μύτης για να γεμίσει την περιοχή που θέλουμε ενώ η διαδικασία είναι εύκολη,  σύντομη και γίνεται στο ιατρείο.

 

Αύξηση ζυγωματικών με Υαλουρονικό

Όταν τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο τους το πρόσωπο χάνει το οβάλ σχήμα του και δείχνει θλιμμένο και κουρασμένο. Η αύξηση των ζυγωματικών με υαλουρονικό οξύ πραγματοποιείται με ενέσιμη θεραπεία. Το υαλουρονικό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων αλλά πιο παχύρευστο και εύπλαστο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο και να είναι φυσικό. Η διαδικασία της αύξησης ζυγωματικών με τη χρήση υαλουρονικού οξέος είναι ανώδυνη. Η έγχυση του υαλουρονικού γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία στο περιόστεο των ζυγωματικών με τη χρήση μιας μικρής βελόνας και  στη συνέχεια με μικροκάνουλα για να δημιουργηθεί το topmodelcontour ώστε να τονισθούν τα ζυγωματικά.

 

σχήμα του προσώπου 2

Αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου με μεταφορά λίπους

Με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης συγκεντρώνεται το λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος, όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό και μεταφέρεται στο πρόσωπο για να αποκατασταθεί ο χαμένος όγκος στα μάγουλα και στα ζυγωματικά, να  γεμίσουμε τις ρυτίδες, να βελτιώσουμε το περίγραμμα του προσώπου, ακόμη και να διορθώσουμε τις ουλές  από ακμή.

 

Μείωση διπλοσάγονου

Το αντιαισθητικό διπλοσάγονο μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης όταν το δέρμα δεν παρουσιάζει μεγάλη χαλάρωση ή με ενέσεις λιπόλυσης όταν πρόκειται για μικρή συσσώρευση λίπους.

 

Διόρθωση κάτω γνάθου

Η κάτω γνάθος μπορεί να εμφανίζει ασυμμετρία στις γωνίες της. Με μεταφορά λίπους ή με τη χρήση υαλουρονικού στο ιατρείο  ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να διορθώσει μια ατροφική περιοχή.

 

σχήμα του προσώπου 4

 

Η διόρθωση του σχήματος του προσώπου είναι πλέον εφικτή αλλάζοντας τα σημεία του προσώπου που χρειάζονται βελτίωση. Οι μέθοδοι για να διορθωθούν οι ατέλειες του προσώπου καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των μεθόδων και των τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής. Χειρουργικές  επεμβάσεις, εμφύτευση λίπους, χρήση υαλουρονικού ή άλλων  ενέσιμων υλικών, οστεοτομίες και λιποαναρρόφηση είναι μόνο μερικές από αυτές.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις μεθόδους βελτίωσης του σχήματος του προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.