Ανανεώστε την εικόνα του προσώπου σας με ρινοπλαστική

ρινοπλαστική woman 2

Η μύτη είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου μας και στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες υπάρχει κάποια δυσμορφία, αυτή συνήθως επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του προσώπου. Η πλαστική χειρουργική με τη ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα της μύτης τόσο όταν αυτά αφορούν το αισθητικό κομμάτι όσο και όταν αφορούν το λειτουργικό.

 

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις. Η ρινοπλαστική καταφέρνει να διορθώσει το σχήμα, τις διαστάσεις και όλη τη μορφή της μύτης. Στόχος της είναι η εναρμόνιση του σχήματος της μύτης με το σχήμα του προσώπου. Μια μύτη φαρδιά ή στραβή μπορεί εκτός από το αισθητικό πρόβλημανα έχει και λειτουργικό  και εκεί καθίσταται απαραίτητη η επέμβαση.

ρινοπλαστική woman 3

Σε ποιους απευθύνεται η ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που θέλουν να διορθώσουν το μέγεθος ή/και το σχήμα της μύτης τους. Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους επιλέγουν τη ρινοπλαστική, εάν δηλαδή πρόκειται για αισθητικό ή/και λειτουργικό πρόβλημα στη μύτη, η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα άτομα άνω των 18 ετών τα οποία όμως διατηρούν ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα, κατόπιν και της συζήτησης με τον πλαστικό χειρουργό. Τα άτομα που επισκέπτονται συχνότερα τους πλαστικούς χειρουργούς για ενδεχόμενη ρινοπλαστική αντιμετωπίζουν είτε αισθητικά προβλήματα, όπως στραβή μύτη, μύτη με «καμπούρα», μύτη που είναι πολύ φαρδιά ή πολύ στενή, ασύμμετρα ρουθούνια κ.α., είτε λειτουργικά όπως ροχαλητό, σκολίωση ρινικού διαφράγματος, κ.α.

 

 

Η διαδικασία της ρινοπλαστικής

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει είτε με την ανοιχτή είτε με την κλειστή μέθοδο. Στην ανοικτή μέθοδο η τομή γίνεται στη βάση της μύτης, στο δέρμα μεταξύ των ρουθουνιών, ενώ στην κλειστή η τομή γίνεται μέσα στα ρουθούνια. Το ποια μέθοδος θα επιλεχθεί αποφασίζεται ανάλογα με το πρόβλημα της μύτης, τις  ιδιαιτερότητές αλλά και τις προοπτικές για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται νάρθηκας ο οποίος αφαιρείται μετά από περίπου μια εβδομάδα. Οι μελανιές υποχωρούν μετά από ένα διάστημα 7-10 ημερών ενώ το οίδημα στη μύτη υποχωρεί μετά από 2 εβδομάδες και εξαφανίζεται μετά από 8-10 εβδομάδες από την επέμβαση.

 

 

Τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής

Η ρινοπλαστική επιδιορθώνει τα προβλήματα στη μύτη χωρίς να αλλοιώνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Διορθώνει αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία μπορεί να ταλαιπωρούν για χρόνια τους ασθενείς. Οι ασθενείς μετά από ρινοπλαστική μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες 10 ημέρες μετά την επέμβαση και περίπου 4 εβδομάδες μετά στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης ολοκληρώνονται 6 μήνες μετά το χειρουργείο.

ρινοπλαστική woman 1

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη ρινοπλαστική, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.