Οι κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις για ηλικίες άνω των 18

κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις άνω των 18

Ήδη από την ηλικία των 18 ετών και άνω, όταν το σώμα έχει αναπτυχθεί πλήρως μπορεί να επέμβει η αισθητική πλαστική χειρουργική και να διορθώσει κάποιο αισθητικό πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις για άνδρες και γυναίκες άνω των 18:

κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις άνω των 18 1

Γυναικομαστία

Οι υπερτροφικοί μαστοί που παραπέμπουν σε γυναικείο στήθος προβληματίζουν τους άνδρες, με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν τρόπους να απαλλαγούν από αυτούς.

Ως γυναικομαστία ορίζεται η παρουσία αυξημένου όγκου μαστού εξαιτίας της υπερτροφίας του ανδρικού μαζικού αδένα αλλά και της συγκέντρωσης λίπους στην περιοχή. Διακρίνεται σε 4 στάδια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης:

  1. Μικρήδιόγκωσητου μαστού
  2. Μέτρια διόγκωση
  3. Μέτρια διόγκωσημε περίσσεια δέρματος
  4. Μεγάληδιόγκωσημε περίσσεια δέρματος

Η υπερτροφία των μαστών στους άνδρες (γυναικομαστία) μπορεί να οφείλεται σε κάποιο υποκείμενο νόσημαή σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις παρουσιάζεται σε υγιείς άνδρες.

Η γυναικομαστία, εκτός από την προφανή διόγκωση του ανδρικού στήθους μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως πόνο ή ευαισθησία στο στήθος ή ερεθισμό στο δέρμα.

Η λιποαναρρόφηση με VASER, σύγχρονη τεχνολογία των υπερήχων, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διόρθωσης της γυναικομαστίας. Συνήθως μαζί με την λιποαναρρόφηση αφαιρείται και τμήμα του μαζικού αδένα με ημισεληνοειδή τομή στο κάτω μέρος της θηλής. Στην περίπτωση γυναικομαστίας τετάρτου σταδίου απαιτείται και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.

Οι ασθενείς αναρρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ φορούν ένα ειδικό πιεστικό ένδυμα προκειμένου να υποχωρήσει ευκολότερα το οίδημα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης γίνονται σύντομα ορατά και βελτιώνουν τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία του άνδρα ασθενούς.

κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις άνω των 18 3

Αυξητική στήθους

Ένα όμορφο και καλαίσθητο στήθος βοηθάει μια γυναίκα να νοιώσει πλήρης και να μπορεί να φοράει τα ρούχα που επιθυμεί. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική για πολλές γυναίκες, γι αυτό και αναζητούν τρόπους να αλλάξουν το στήθος τους και μαζί του και την ψυχολογία τους. Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που στόχο έχει να αυξήσει το μικρό στήθος, να το ανορθώσει αλλά και να βελτιώσει το σχήμα του με τρόπο όμως που να δείχνει φυσικό και αρμονικό σε σχέση με το σώμα της ασθενούς. Πρόκειταιγια μια απολύτως ασφαλή επέμβαση που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε μελλοντική εγκυμοσύνη και θηλασμό ούτε στη γενικότερη υγεία της ασθενούς, αρκεί να γίνεται από αξιόπιστους πλαστικούς χειρουργούς. Επίσης τα ενθέματα δεν μειώνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης στη διάρκεια μιας μαστογραφίας.

Η αυξητική στήθους ως επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες που:

  • Έχουν μικρό στήθος εκ γενετής ή μετά από απώλεια βάρους ή τοκετό
  • Έχουν ασύμμετρο στήθος
  • Είναι υγιείς
  • Είναι άνω των 18 ετών
  • Δεν βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης
  • Δεν βρίσκονται σε περίοδο θηλασμού

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους πραγματοποιείται με την τοποθέτηση στο στήθος ενθεμάτων σιλικόνης. Τα ενθέματα ποικίλλουν ανάλογα με το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος και επιλέγονται μετά από συζήτηση και εξέταση της ασθενούς με τον πλαστικό χειρουργό. Η ίδια η επέμβαση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Για διάστημα περίπου ενός μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού ιατρικού στηθόδεσμου ώστε το στήθος να υποστηρίζεται σωστά ενώ η επιστροφή στην εργασία υπολογίζεται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση για όσες γυναίκες απασχολούνται σε δουλειά γραφείου ενώ εκείνες που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες μπορούν να επανέλθουν μετά από 15 ημέρες έως και ένα μήνα. Επίσης, μετά από έξι εβδομάδες οι γυναίκες μπορούν να αρχίσουν έντονη γυμναστική. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα λαμβάνει την τελική του μορφή μετά από κάποιες εβδομάδες.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις κατάλληλες πλαστικές επεμβάσεις άνω των 18 ετών, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.