Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ωτοπλαστική

ωτοπλαστική 2

Τα αφτιά είναι από εκείνα τα μέρη του προσώπου που συμβάλλουν καθοριστικά στη γενικότερη εικόνα του. Τα πεταχτά αφτιά, ή αλλιώς αφεστώτα ώτα, είναι μια από τις πιο συχνές δυσμορφίες του προσώπου και συναντάται περίπου στο 5% του γενικού πληθυσμού. Τα αφτιά που είναι πεταχτά εκτός από αισθητικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα στα άτομα. Ειδικά όταν γίνεται λόγος για μικρά παιδιά, πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωπα με συμπεριφορές που τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα για την εικόνα τους. Η ωτοπλαστική είναι η λύση της πλαστικής χειρουργικής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πεταχτών αφτιών σε άτομα κάθε ηλικίας. Η ωτοπλαστική διορθώνει το σχήμα, τη θέση ή και το μέγεθος των αφτιών προκειμένου έτσι να αντιμετωπιστούν τόσο τα αισθητικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα πεταχτά αφτιά.

ωτοπλαστική 3

Ωτοπλαστική: πότε είναι απαραίτητη

Η ωτοπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα στα αφτιά όπως:

*Την προεξοχή τους από το κεφάλι

*Ανωμαλίες στο σχήμα του πτερυγίου λόγω γενετικών παραγόντων, ατυχήματος ή τραυματισμού

*Μεγάλο ή μικρό μέγεθος, που ξεφεύγει από τα όρια του φυσιολογικού

 

Ωτοπλαστική: η διαδικασία

Ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα ο πλαστικός χειρουργός θα επιλέξει την κατάλληλη τεχνική της ωτοπλαστικής. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπική ή γενική αναισθησία όταν πρόκειται για παιδιά 5-13 ετών ενώ δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια ημέρα. Μετά την επέμβαση χρειάζεται περίδεση των αφτιών για τέσσερις μέρες και μετά από περίπου δυο εβδομάδες πραγματοποιείται η αφαίρεση των ραμμάτων, εκτός αν έχουν χρησιμοποιηθεί απορροφήσιμα ράμματα. Ενδεχόμενο οίδημα είναιφυσιολογικό και παροδικό και υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Οι ενήλικες ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους και στην εργασία τους μετά από 4 ημέρες με την χρήση ελαστικής κορδέλας, ενώ τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο μετά από μια εβδομάδα.

 

Ωτοπλαστική: τα πλεονεκτήματα

Η ωτοπλαστική ως διαδικασία και ως επέμβαση συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

  • ασφαλής επέμβαση
  • ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
  • τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ολοκληρώνονται πλήρως μετά από 2 μήνες
  • μόνιμα αποτελέσματα
  • ουλές που δεν διακρίνονται.

ωτοπλαστική 1

Συμβουλές για μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση καλό είναι οι ασθενείς να αποφεύγουν την έντονη επαφή ή το ξύσιμο των αφτιών, τα στενά ρούχα που δεν έχουν κουμπιά ή φερμουάρ και βγαίνουν από το κεφάλι, την έκθεση στον ήλιο καθώς και τη χρήση κράνους ή ακουστικών.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την ωτοπλαστική επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.