Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό

Ανόρθωση και αύξηση στήθους σε μια επέμβαση woman 3

Η ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής θεωρείται από πολλούς και ως ένα είδος τέχνης αφού μπορεί πραγματικά να αλλάξει εντελώς το πρόσωπο και το σώμα ενός ανθρώπου και να το μετατρέψει σε κάτι τελείως διαφορετικό. Ακόμα όμως και σε πιο ήπιες καταστάσεις η πλαστική χειρουργική με τις διάφορες επεμβάσεις αλλά και τις μη επεμβατικές θεραπείες έχει τη δυνατότητα να διορθώσει ατέλειες είτε για αισθητικούς λόγους είτε και για λειτουργικούς όταν οι ατέλειες προέρχονται πχ από τραυματισμό ή επέμβαση. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν και καταλήγουν είτε δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους είτε υπόκεινται και πάλι σε επεμβάσεις για να διορθώσουν τα λάθη. Έτσι τίθεται και το ζήτημα της σημασίας της επιλογής του σωστού πλαστικού χειρουργού για την επιτυχή έκβαση των θεραπειών. Πώς μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό; Τι πρέπει να διαθέτει και τι πρέπει να αποφύγετε;

 

κατάλληλο πλαστικό χειρουργό2

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό

Μερικά σημεία – κλειδιά στην επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού είναι:

 • Η ειδίκευσή του. Η πληθώρα των επεμβατικών και μη επεμβατικών θεραπειών είναι μεγάλη και ολοένα και αυξάνεται. Όπως λοιπόν είναι φυσικό δεν μπορούν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί να είναι σε θέση να εφαρμόζουν άψογα όλες τις επεμβάσεις και με τεράστια ποσοστά επιτυχίας. Ο καθένας έχει και μια εξειδίκευση. Διαλέξτε τον χειρουργό που έχει εξειδίκευση στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε.
 • Η εμπειρία του. Όσο πιο έμπειρος και ενημερωμένος είναι ο πλαστικός χειρουργός τόσο πιο μεγάλα ποσοστά επιτυχίας έχει στο ενεργητικό του.
 • Οι διαπιστεύσεις του. Ένας σύγχρονος και καταρτισμένος πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι μέλος εγχώριων Ενώσεων αλλά και του εξωτερικού. Είναι και αυτό δείγμα της εμπειρίας και της αναγνώρισής του.
 • Η αισθητική του. Για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε είναι σημαντικό η αισθητική του πλαστικού χειρουργού να συμβαδίζει με τη δική σας. Αν για παράδειγμα εσείς επιθυμείτε μια μικρή αύξηση στήθους και ο γιατρός σας επιμένει να κάνει μια μεγαλύτερη, καλό είναι να το αποφύγετε.
 • Η προσωπικότητά του. Είναι σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός σας να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια ώστε μαζί να αποφασίσετε την καταλληλότερη μέθοδο και το πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
 • Η εικόνα της κλινικής ή του ιατρείου του. Η κατάσταση του ιατρείου πολλές φορές μπορεί να είναι ενδεικτική για τον ίδιο τον γιατρό, αν πχ είναι σύμφωνος με τις νέες τάσεις της μόδας και της τεχνολογίας ή εάν προτιμά πιο συντηρητική προσέγγιση. Επίσης, καθώς πολλοί πλαστικοί χειρουργοί συνεργάζονται με κλινικές για να κάνουν εκεί τις επεμβάσεις, καλό είναι να γνωρίζετε και την άποψη για τη συγκεκριμένη κλινική.

 

Τι να αποφύγετε σε έναν πλαστικό χειρουργό

Και ενώ τα παραπάνω είναι ενδεικτικά ενός σωστού επιστήμονα, καλό είναι να γνωρίζετε και ποιες συμπεριφορές και πρακτικές πρέπει να αποφύγετε σε έναν πλαστικό χειρουργό. Μερικές από αυτές είναι:

 • Η άρνηση να δεχθεί ερωτήσεις από εσάς αλλά και να υποβάλλει ερωτήσεις σε εσάς πχ σχετικά με το επιθυμητό αποτέλεσμα
 • Η μη λήψη του ιατρικού ιστορικού σας ή η επέμβαση χωρίς προεγχειρητικό έλεγχο
 • Η βιαστική και γρήγορη αντιμετώπισή σας
 • Οι υποσχέσεις για άμεσα, γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα
 • η μη εξήγηση των πιθανών επιπλοκών και η αντιμετώπισή τους
 • και πολλές ακόμα.

κατάλληλο πλαστικό χειρουργό1

Ο κατάλληλος πλαστικός χειρουργός για κάθε ασθενή είναι εκείνος που διαθέτει τη γνώση αλλά και την εμπειρία για να πραγματοποιήσει την επέμβαση αλλά και εκείνος που θα σας εμπνεύσει την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τη διαδικασία μέχρι να φτάσετε εκεί.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.