Mommy Makeover: αποκτήστε ξανά το σώμα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη

Mommy Makeover mommy and baby

Η περίοδος της εγκυμοσύνης και η μητρότητα είναι ένα απίστευτο ταξίδι και μια μοναδική εμπειρία, ωστόσο το σώμα μιας γυναίκας υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Για τον λόγο αυτό πολλές γυναίκες αναζητούν τρόπους να αποκτήσουν ξανά το σώμα που είχαν πριν την εγκυμοσύνη, και ειδικά τις περιοχές της κοιλιάς και του στήθους. Το Mommy Makeover κάνει ακριβώς αυτό. Περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες της κάθε γυναίκας, οι οποίες επαναφέρουν σε μεγάλο βαθμό το σώμα της γυναίκας στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση, ή και σε καλύτερη, διορθώνοντας όσες ατέλειες μπορεί να υπάρχουν. Το Mommy Makeover, εκτός από τις αλλαγές στο σώμα, βελτιώνει και την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας που βλέπει ξανά τον εαυτό της όπως η ίδια τον θέλει.

 

Οι επεμβάσεις του Mommy Makeover

Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις που μπορεί να περιλαμβάνει ένα Mommy Makeover είναι:

  • Αύξηση ή ανόρθωση στήθους. Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον όγκο και το σχήμα των μαστών. Οι διαδικασίες αύξησης ή ανόρθωσης βοηθούν στην αναζωογόνηση των μαστών, αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα, τον όγκο και τη συμμετρία.

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που στόχο έχει να ανορθώσει το στήθος που έχει παρουσιάσει οποιοδήποτε βαθμό πτώσης. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανόρθωσης στήθους διορθώνεται τυχόν ανισομαστία και επίσης το σχήμα, το πλάτος, το ύψος των μαστών αλλά και η θέση της θηλής. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον βαθμό της πτώσης που παρουσιάζει το στήθος.

Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης έχει ως στόχο να αυξήσει το μικρό στήθος, να το ανορθώσει αλλά και να βελτιώσει το σχήμα του. Ο πλαστικός χειρουργός θα εφαρμόσει την κατάλληλη τεχνική προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και να ταιριάζει με τον σωματότυπο της ασθενούς.

Τόσο η ανόρθωση όσο και η αυξητική στήθους μπορούν πλέον να συνδυαστούν σε μία επέμβαση, μειώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας και χαρίζοντας ένα άψογο αποτέλεσμα. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Μετεγχειρητικά  η ασθενής θα πρέπει να φορά ένα ειδικό ιατρικό στηθόδεσμο για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε το στήθος να υποστηρίζεται σωστά.  Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει πλήρως στις καθημερινές της δραστηριότητες μετά από περίπου 2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα και ολοκληρώνονται μετά το πέρας κάποιων εβδομάδων.

  • Κοιλιοπλαστική. Η περιοχή της κοιλιάς συχνά υφίσταται τις πιο αισθητές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κοιλιοπλαστική στοχεύει στην περίσσεια δέρματος και στους αδύναμους κοιλιακούς μύς, προσφέροντας μια πιο επίπεδη, πιο τονισμένη εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πραγματοποιείται μια τομή μεγαλύτερης έκτασης, η οποία ωστόσο μπορεί εύκολα να κρυφτεί με το εσώρουχο ή το μαγιό. Στη διάρκεια μιας κανονικής κοιλιοπλαστικής αφαιρείται το δέρμα με το υποκείμενο λίπος από τον ομφαλό και κάτω όπως επίσης και τυχόν ουλές ή ραγάδες. Επίσης, πραγματοποιείται σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και επαναπροσδιορισμός του ομφαλού στην νέα του φυσική θέση. Η κανονική κοιλιοπλαστική συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Λιποαναρρόφηση. Οι επίμονες εναποθέσεις λίπους σε περιοχές όπως οι γοφοί, οι μηροί ή τα χέρια που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση μπορούν να αντιμετωπιστούν με λιποαναρρόφηση, βελτιώνοντας περαιτέρω το περίγραμμα του σώματος. Η λιποαναρρόφηση Vaser είναι μια επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων για να διασπάσει και να αφαιρέσει τα λιποκύτταρα από την εκάστοτε περιοχή με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια από την κλασική λιποαναρρόφηση χωρίς ανομοιομορφίες. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη επίμονου τοπικού λίπους  που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Mommy Makeover mommy and newborn

Αποτελέσματα

Ο απώτερος στόχος του Mommy Makeover είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους πριν από την εγκυμοσύνη, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές ανησυχίες σε μία επέμβαση. Οι ασθενείς συχνά βιώνουν βελτιωμένο περίγραμμα σώματος, αποκατεστημένο όγκο και σχήμα μαστών και σφιγμένους κοιλιακούς μύς, προσφέροντας μια αναζωογονημένη, νεανική εμφάνιση.

 

Η καλύτερη στιγμή για Mommy Makeover

Καλό είναι να περιμένετε μέχρι να ολοκληρώσετε τον οικογενειακό σας προγραμματισμό, καθώς οι μελλοντικές εγκυμοσύνες μπορεί να αντιστρέψουν τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσω αυτών των διαδικασιών. Συστήνεται να υποβληθείτε σε Mommy Makeover όταν έχετε σταθερό βάρος και έχετε αναρρώσει από τον τοκετό.

Οι ιδανικές υποψήφιες για Mommy Makeover είναι οι γυναίκες που έχουν καλή γενική υγεία, έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και επιθυμούν βελτιώσεις σε πολλαπλές περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τις αλλαγές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

 

Για πολλές γυναίκες, οι σωματικές αλλαγές μετά τον τοκετό μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματική δυσφορία. Το Mommy Makeover προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση, συνδυάζοντας διαδικασίες για την αποκατάσταση του σώματος της γυναίκας πριν από την εγκυμοσύνη. Συμβουλευτείτε πάντοτε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό για να κατανοήσετε τα πιθανά οφέλη, τους κινδύνους και τα εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το mommy makeover, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.