Διπλοσάγονο: χειρουργικές και μη χειρουργικές επιλογές αντιμετώπισης

Διπλοσάγονο couple taking photo

Το διπλοσάγονο χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση υπερβολικού λίπους κάτω από το πηγούνι και μπορεί να επηρεάσει τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή τις γενετικές προδιαθέσεις. Αυτό το εμφανές χαρακτηριστικό συχνά εμφανίζεται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων προκαλώντας προβλήματα σε πολλούς που επιδιώκουν να βελτιώσουν το προφίλ του προσώπου τους. Μια σειρά θεραπευτικών επιλογών, από ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες έως χειρουργικές επεμβάσεις, προσφέρει λύσεις σε όσους επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν ή να αποτρέψουν αυτό το αισθητικό πρόβλημα.

 

Τι προκαλεί το διπλοσάγονο;

Ο σχηματισμός του διπλοσάγονου μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, οι πιο συνηθισμένοι από τους οποίους είναι:

  • Γενετική προδιάθεση. Ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση για την αποθήκευση υπερβολικού λίπους κάτω από το πηγούνι.
  • Ηλικία. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με την πάροδο του χρόνου, συμβάλλοντας στη χαλάρωση και τη συσσώρευση λίπους.
  • Αύξηση βάρους. Η υπερβολική αύξηση του βάρους μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αποθέσεων λίπους σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κάτω από το πηγούνι.

 

Διπλοσάγονο και θεραπευτικές επιλογές

  • Μη χειρουργικές θεραπείες:

Ενέσεις ενζύμου λιπάσης: Οι λιπολυτικές ενέσεις μπορούν να διαλύσουν τα λιποκύτταρα, μειώνοντας σταδιακά την εμφάνιση του διπλοσάγονου.

Θεραπείες με ραδιοσυχνότητες: Οι συσκευές που χρησιμοποιούν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος και στη μείωση του λίπους, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

  • Χειρουργικές διαδικασίες:

Λιποαναρρόφηση: Χειρουργική αφαίρεση του περιττού λίπους κάτω από το πηγούνι με τη χρήση κάνουλας.

Lifting λαιμού: Περιλαμβάνει την αφαίρεση λίπους και της περίσσειας δέρματος και τη σύσφιξη των υποκείμενων μυών για βελτιωμένο περίγραμμα προσώπου.

 

Οι μη χειρουργικές μέθοδοι είναι λιγότερο επεμβατικές, προσφέροντας σταδιακή μείωση του λίπους χωρίς την ανάγκη οι ασθενείς να περάσουν την πόρτα του χειρουργείου. Ωστόσο, μπορεί να απαιτούνται πολλαπλές συνεδρίες προκειμένου να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις παρέχουν πιο άμεσα και εμφανή αποτελέσματα, αλλά συνεπάγονται μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης και πιθανούς κινδύνους που συχνά συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση.

Διπλοσάγονο girl looking at phone

Tips πρόληψης

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστεί το διπλοσάγονο και να βελτιωθεί η συνολική εικόνα και εμφάνιση του προσώπου, η πρόληψη της εμφάνισής του είναι δυνατή με μερικές απλές τακτικές. Ποιες είναι αυτές;

  • Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή και ασκηθείτε τακτικά για τη διαχείριση του βάρους.
  • Παραμείνετε ενυδατωμένοι για να υποστηρίξετε την ελαστικότητα του δέρματος και τη συνολική υγεία.
  • Εξασκηθείτε στη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος για να μειώσετε την πιθανότητα χαλάρωσης του δέρματος στην περιοχή του πηγουνιού.
  • Περιποίηση του δέρματος και διέγερση του κολλαγόνου. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης του δέρματος που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου για τη σφριγηλότητα του δέρματος.
  • Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση των μυών και στη βελτίωση της εμφάνισης του πηγουνιού.

 

Το διπλοσάγονο, αν και συνήθως επηρεάζεται από τη γενετική και την ηλικία, μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής και διαφόρων θεραπευτικών επιλογών. Οι μη χειρουργικές παρεμβάσεις προσφέρουν μη επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις, ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις παρέχουν πιο άμεσα αποτελέσματα. Ένα ραντεβού με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό μπορεί να λύσει κάθε σας απορία και να προσδιορίσει το πιο κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο, ανάλογα με την κατάσταση, τις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες του κάθε ασθενή. Η έμφαση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή φροντίδα του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης διπλοσάγονου και στη διατήρηση της συνολικής υγείας του δέρματος.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις χειρουργικές και μη χειρουργικές επιλογές για την αντιμετώπιση του διπλοσάγονου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.