Μη χειρουργικές επιλογές για την αύξηση ζυγωματικών

αύξηση ζυγωματικών 3

Η αύξηση ζυγωματικών με μη χειρουργικό τρόπο είναι μια δημοφιλής αισθητική διαδικασία για την ενίσχυση του όγκου των ζυγωματικών, με αποτέλεσμα μια πιο νεανική και σμιλευμένη εμφάνιση.

Η μη χειρουργική αύξηση των ζυγωματικών έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει το σχήμα και το περίγραμμα των ζυγωματικών χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.  Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στην προσεκτική και στοχευμένη έγχυση δερματικών πληρωτικών ουσιών, συνήθως με βάση το υαλουρονικό οξύ, για να προσθέσει όγκο και να ανορθώσει τα ζυγωματικά. Εκτός από τα υαλουρονικά για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται και  το Sculptra, ένας βιοενεργοποιητής για την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου.

 

Αύξηση ζυγωματικών: Η διαδικασία

Η μη χειρουργική αύξηση των ζυγωματικών πραγματοποιείται συνήθως στο γραφείο ενός πλαστικού χειρουργού. Η διαδικασία ξεκινά με μια συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό κατά την οποία συζητούνται οι στόχοι του ασθενούς. Θα αξιολογηθεί η ανατομία του προσώπου για να καθοριστεί η καλύτερη προσέγγιση και θα σας συστήσει ένα πλάνο θεραπείας. Στη συνέχεια ξεκινά η προετοιμασία της περιοχής. Η περιοχή θεραπείας καθαρίζεται και μπορεί να εφαρμοστεί τοπική αναισθητική κρέμα ή τοπικό αναισθητικό για να διασφαλιστεί η άνεση του ασθενούς σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα ή κάνουλα, ο πλαστικός χειρουργός εγχύει το δερματικό πληρωτικό ή το Sculptra σε συγκεκριμένες περιοχές των ζυγωματικών για να προσθέσει όγκο και να βελτιώσει το περίγραμμα. Ο γιατρός θα στοχεύσει με ακρίβεια τις περιοχές που χρειάζονται αύξηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες καθώς ο χρόνος ανάρρωσης που απαιτείται είναι ελάχιστος.

αύξηση ζυγωματικών

Πλεονεκτήματα της μη χειρουργικής αύξησης ζυγωματικών

  • Φυσικά αποτελέσματα: Η μη χειρουργική αύξηση ζυγωματικών παρέχει φυσικά αποτελέσματα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης ή εκτεταμένου χρόνου ανάρρωσης.
  • Γρήγορη και άνετη: Η διαδικασία μπορεί συχνά να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία ώρα, καθιστώντας την έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση των χαρακτηριστικών του προσώπου.
  • Ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης: Η μη χειρουργική αύξηση των ζυγωματικών απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου χρόνο ανάρρωσης και έτσι οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία.
  • Προσαρμόσιμη: Η θεραπεία είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη, επιτρέποντας στον πλαστικό χειρουργό να προσαρμόσει τα αποτελέσματα στην ανατομία του προσώπου του εκάστοτε ασθενή και στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Προσωρινή και αναστρέψιμη: Τα αποτελέσματα των δερματικών πληρωτικών δεν είναι μόνιμα, δίνοντας στους ασθενείς την ευελιξία να προσαρμόσουν την εμφάνισή τους με την πάροδο του χρόνου.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι

Η μη χειρουργική αύξηση ζυγωματικών είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που:

  • Επιθυμούν ενισχυμένο όγκο ή περίγραμμα των ζυγωματικών.
  • Προτιμούν μη επεμβατικές, λιγότερο μόνιμες λύσεις για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.
  • Έχουν καλή γενική υγεία και ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της επέμβασης.
  • Θέλουν να αποφύγουν τους κινδύνους, το κόστος και την ανάρρωση που σχετίζονται με τη χειρουργική αύξηση των ζυγωματικών.
  • Αντιμετωπίζουν σημαντική απώλεια όγκου ή χαλάρωση των ζυγωματικών λόγω γήρανσης.

 

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία

Μετά τη διαδικασία, είναι σύνηθες να εμφανίσετε κάποιο ήπιο οίδημα, ερυθρότητα ή μώλωπες στα σημεία της ένεσης, αλλά αυτές οι παρενέργειες συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορείτε να εφαρμόσετε κρύες κομπρέσες και να χρησιμοποιήσετε αναλγητικά για να αντιμετωπίσετε τυχόν ενοχλήσεις. Τα αποτελέσματα της μη χειρουργικής αύξησης ζυγωματικών είναι άμεσα και μπορεί να διαρκέσουν από. Ένα έως ενάμισυ χρόνο όταν πρόκειται για υαλουρονικά έως δύο χρόνια όταν πρόκειται για το Sculptra.

αύξηση ζυγωματικών 2

Η μη χειρουργική αύξηση ζυγωματικών προσφέρει στους ασθενείς έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους χωρίς την ανάγκη επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προσφέρει φυσικά, νεανικά αποτελέσματα, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να προσαρμόσετε την εμφάνισή σας με την πάροδο του χρόνου.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις μη χειρουργικές επιλογές για την αύξηση ζυγωματικών, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.