Μεσοθεραπεία προσώπου: γιατί να την προτιμήσετε

μεσοθεραπεία προσώπου 2

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική διαδικασία που κερδίζει δημοτικότητα εξαιτίας της ικανότητάς της να αναζωογονεί την υφή, τον τόνο και τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση ειδικού υαλουρονικού οξέος στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Στόχος είναι η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η προώθηση της ενυδάτωσης του δέρματος και η αποκατάσταση της νεανικής λάμψης.

 

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια μη χειρουργική προσέγγιση για την αναζωογόνηση του δέρματος. Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων του δέρματος, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι ουλές ακμής, ενδεχόμενα προβλήματα μελάγχρωσης και συνολική θαμπάδα.

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει συνήθως τα ακόλουθα βήματα:

 • Καθαρισμός: Το πρόσωπο του ασθενούς καθαρίζεται σχολαστικά για να αφαιρεθεί τυχόν μακιγιάζ, βρωμιά ή λιπαρότητα.
 • Τοπική αναισθησία: Εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα για να εξασφαλιστεί η ελάχιστη δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 • Ενέσεις μεσοθεραπείας: Το ειδικό. Υαλουρονικό εγχέεται στο μεσόδερμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος. Οι ενέσεις χορηγούνται σε μοτίβο που μοιάζει με πλέγμα, στοχεύοντας σε ολόκληρη την περιοχή θεραπείας.
 • Φροντίδα μετά τη θεραπεία: Μετά τις ενέσεις, μπορεί να γίνει μασάζ στην περιοχή θεραπείας και να εφαρμοστεί στο δέρμα μια καταπραϋντική μάσκα ή κρέμα.

μεσοθεραπεία προσώπου

Οφέλη της μεσοθεραπείας προσώπου

 • Αναζωογόνηση του δέρματος: Η μεσοθεραπεία προσώπου προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε πιο σφριγηλό, λείο και νεανικό δέρμα.
 • Αυξημένη ενυδάτωση: Η θεραπεία ενυδατώνει το δέρμα, συμβάλλοντας στη μείωση της ξηρότητας και της θαμπάδας.
 • Μειωμένες λεπτές γραμμές και ρυτίδες: Η μεσοθεραπεία μπορεί να απαλύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προσφέροντας μια πιο νεανική επιδερμίδα.
 • Στοχευμένη θεραπεία: Ο προσαρμόσιμος χαρακτήρας της διαδικασίας επιτρέπει την εξατομικευμένη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος.
 • Ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης: Η μεσοθεραπεία προσώπου συνήθως περιλαμβάνει ελάχιστο χρόνο αποχής, με τους περισσότερους ασθενείς να επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
 • Μη χειρουργική: Ως μη χειρουργική διαδικασία, προσφέρει μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση σε πιο εντατικές θεραπείες όπως το λίφτινγκ προσώπου.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι για μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που:

 • Αναζητούν μια μη χειρουργική προσέγγιση για την αναζωογόνηση του δέρματος.
 • Έχουν ήπια έως μέτρια δερματικά προβλήματα, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, προβλήματα μελάγχρωσης ή ανομοιόμορφη υφή.
 • Έχουν καλή γενική υγεία.
 • Δεν είναι έγκυες ή θηλάζουν.
 • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της θεραπείας.

 

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια και μετά τη μεσοθεραπεία προσώπου

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενδέχεται να νιώσετε ήπια δυσφορία, αλλά η τοπική αναισθητική κρέμα βοηθά στην ελαχιστοποίηση αυτής της αίσθησης. Στη συνέχεια, πιθανόν να υπάρξει κάποια ερυθρότητα και οίδημα, τα οποία είναι φυσιολογικά και συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Συχνά συνιστάται στους ασθενείς να αποφεύγουν την άμεση έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιούν αντηλιακό ευρέος φάσματος για την προστασία του δέρματός τους.

Επίσης, στα περισσότερα περιστατικά απαιτούνται πολλαπλές συνεδρίες για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων, με διαφορά τριών τεσσάρων εβδομάδων. Η διάρκεια και ο αριθμός των θεραπειών εξαρτώνται από τις ιδιαιτερότητες του δέρματος και τους στόχους του κάθε ασθενούς.

μεσοθεραπεία προσώπου 3

Η μεσοθεραπεία προσώπου προσφέρει μια μη χειρουργική επιλογή για πιο υγιές και πιο νεανικό δέρμα. Διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την ενυδάτωση του δέρματος και αντιμετωπίζοντας διάφορες ατέλειες του δέρματος, αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία έχει γίνει η αγαπημένη όσων επιθυμούν να αναζωογονήσουν την εμφάνισή τους. Όπως συμβαίνει με κάθε αισθητική θεραπεία, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν πλαστικό χειρουργό για να διαπιστώσετε αν η μεσοθεραπεία προσώπου είναι η σωστή επιλογή για τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την μεσοθεραπεία προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.