Barbie Botox: τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλές

Barbie Βοτοχ 2

Η προέλευση της τάσης “Barbie Botox”

To Barbie Βοτοχ έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στα social media το καλοκαίρι του 2023 συμπίπτοντας με την εκτεταμένη εκστρατεία προώθησης της ταινίας Barbie . Πρόκειται για μια θεραπεία που ήταν γνωστή ως Trap Tox, από το όνομα του τραπεζοειδούς μυός. Η νέα ταινία όμως έγινε αφορμή για να αναδειχθεί αυτή η ασυνήθιστη εφαρμογή του μπότοξ, με αποτέλεσμα το hashtag #TrapTox να μετράει πλέον πάνω από 25 εκατομμύρια views στο TikTok.

Τι είναι το “Barbie Botox”;

Είναι μία θεραπεία που δεν εφαρμόζεται στο πρόσωπο, όπως το γνωστό βοτοχπου στοχεύει τις ρυτίδες έκφρασης. Αντιθέτως, εφαρμόζεται στο σώμα και πιο συγκεκριμένα στους τραπεζοειδείς μυς που βρίσκονται στο ύψος των ώμων με στόχο να σμιλεύσει το άνω τμήμα του κορμού και να χαρίσει μια πιο λεπτοκαμωμένη φιγούρα.
Όταν το Βοτοχ εγχέεται στους τραπεζοειδείς μυς, αναστέλλεται προσωρινά η ικανότητά τους να συσπώνται. Και χωρίς αυτή την τακτική άσκηση σύσπασης, οι μύες ατροφούν και μικραίνουν με αποτέλεσμα λεπτότερους ώμους και ψηλότερο λαιμό σαν της πασίγνωστης κούκλας.

Τα κίνητρα πίσω από το “Barbie Botox”:

Αρκετοί παράγοντες ωθούν τα άτομα να ακολουθήσουν την τάση “Barbie Botox”:
• Επιρροή από τα social media: Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από φιλτραρισμένες εικόνες και influencers με εξιδανικευμένη εμφάνιση, δημιουργώντας την επιθυμία για παρόμοιες μεταμορφώσεις.
• Πρότυπα ομορφιάς: Η επιθυμία επίτευξης καθορισμένων προτύπων ομορφιάς, που συχνά συνδέονται με τη νεότητα και την τελειότητα, οδηγεί σε αυτή την τάση.

Barbie Βοτοχ 3

Πιθανοί προβληματισμοί:

To “Barbie Botox” μπορεί να είναι πολύ δημοφιλές, ωστόσο κάποιοι δεν κρύβουν και τους προβληματισμούς τους. Οι προβληματισμοί αυτοί αφορούν:
• Ρεαλιστικές προσδοκίες: Η επίτευξη μιας εμφάνισης σαν της Barbie με λεπτούς ώμους και ψηλό λαιμό μπορεί να μην είναι εφικτή για τον καθένα λόγω της ανατομίας των μυών.

• Υγεία και ασφάλεια: Όλες οι αισθητικές διαδικασίες ενέχουν κινδύνους, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλεια και να αναζητάτε έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς.

• Ψυχολογικές επιπτώσεις: Η επιδίωξη μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικό στρες και δυσαρέσκεια.

Trap Tox

Το TrapTox πραγματοποιείται με ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης στον τραπεζοειδή μυ, τον φαρδύ μυ που ενώνει το άνω τμήμα της πλάτης με τον λαιμό. Εφαρμόζεται για να χαλαρώσει ο μυς όταν αυτός είναι υπερβολικά «σφιχτός» ή καταπονημένος και προκαλεί έντονους πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Η χαλάρωση αυτή του μυός έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσει η καμπύλη ανάμεσα στους ώμους και τον λαιμό θυμίζοντας την φιγούρα της πιο δημοφιλούς ίσως παιδικής κούκλας.
Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από περίπου δύο εβδομάδες, όσο χρειάζεται δηλαδή το φάρμακο για να δράσει.

Ναι ή όχι στο Barbie Botox;

Η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης στον τραπεζοειδή μυ με σκοπό την ανακούφιση από πόνους στην πλάτη και στον αυχένα έχει όντως αποτέλεσμα εφόσον γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Πιθανές επιπλοκές είναι η ερυθρότητα και κάποιες εκχυμώσεις. Ένα μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να μην ωφεληθεί από την θεραπεία αυτή και να έχει ενοχλήσεις στην περιοχή του λαιμού.

Επιπλέον την περίπτωση που η ενέσιμη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη δεν εφαρμοστεί σωστά ή γίνει έγχυση μεγαλύτερης δοσολογίας μπορεί να παρουσιασθεί δυσκολία στην κατάποση, στην αναπνοή ή στην ανασήκωση του κεφαλιού.

Πριν αποφασίσετε την θεραπεία Barbie Βοτοχ ζητείστε να ενημερωθείτε για όλους τους κινδύνους και τις τυχόν επιπλοκές.

 

Barbie Botox

 

Η τάση “Barbie Botox” αντικατοπτρίζει το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των προτύπων ομορφιάς και των αισθητικών διαδικασιών. Ενώ πολλοί αναζητούν αυτές τις θεραπείες για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να νιώσουν πιο όμορφα, είναι σημαντικό να τις προσεγγίζουν με προσοχή και ρεαλιστικές προσδοκίες. Οι αισθητικές βελτιώσεις πρέπει να ενισχύουν τη φυσική ομορφιά του ατόμου και να προάγουν την αυτοεκτίμηση και όχι να διαιωνίζουν ανέφικτα ιδανικά. Τελικά, η ομορφιά έχει διάφορες μορφές και είναι βαθιά υποκειμενική, καθιστώντας την ατομικότητα και την αυτοαποδοχή πιο σημαντικές από ποτέ στην εποχή του “Barbie Botox”.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το Barbie Botox, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.