Αυξητική στήθους: πότε είναι ασφαλής η σεξουαλική επαφή;

αυξητική στήθους couple hug

Το στήθος αποτελεί το κατεξοχήν σημείο θηλυκότητας ενός γυναικείου σώματος. Οι επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που αφορούν την βελτίωση του όγκου και του σχήματος του στήθους είναι από τις πιο δημοφιλείς. Η αυξητική στήθους είναι μια συνηθισμένη αισθητική επέμβαση που επιλέγεται από πολλές γυναίκες για να βελτιώσουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους τους. Οι ασθενείς συχνά έχουν ερωτήσεις σχετικά με το πότε είναι ασφαλές να συνεχίσουν τις σεξουαλικές δραστηριότητες μετά την αυξητική στήθους, καθώς και για τυχόν πιθανούς κινδύνους ή προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν σχετικά με την επιτυχία της επέμβασης.

 

Η αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση εκείνη που χαρίζει στις γυναίκες το επιθυμητό σχήμα και όγκο των μαστών τους. Πραγματοποιείται με δυο τεχνικές, με την χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης ή με μεταφορά λίπους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ασθενούς.

Το πότε μπορούν οι ασθενείς να έχουν με ασφάλεια σεξουαλική επαφή μετά την αυξητική στήθους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε, η φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος και οι συστάσεις του πλαστικού χειρουργού. Είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να έχουν υπομονή και να δώσουν προτεραιότητα στην πλήρη ανάρρωση από την επέμβαση.

Άμεση ανάρρωση. Η φάση της άμεσης ανάρρωσης μετά την αυξητική στήθους διαρκεί γενικά την πρώτη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνιστάται να απέχετε από σωματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής, για να επιτρέψετε στο σώμα σας να επουλωθεί και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών.

Ατομική επούλωση. Ο κάθε οργανισμός επουλώνεται με διαφορετικό ρυθμό. Ενώ ορισμένα άτομα μπορεί να αισθάνονται άνετα και να παρουσιάζουν ελάχιστη δυσφορία εντός των πρώτων εβδομάδων, κάποια άλλα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν πριν από την συνέχιση των σεξουαλικών δραστηριοτήτων.

αυξητική στήθους couple

Ασφάλεια και άνεση των ασθενών

Η ασφάλεια και η άνεση των ασθενών αποτελούν πρωταρχικό μέλημα όταν συζητείται η σεξουαλική επαφή μετά την αυξητική στήθους. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ενδεχόμενο πόνο και δυσφορία;

  • Συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας. Πάντα να συμβουλεύεστε τον πλαστικό χειρουργό σας σχετικά με την δική σας περίπτωση και τις συστάσεις του για τη μετεγχειρητική φροντίδα.
  • Σωματική άνεση. Είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας. Εάν αισθάνεστε πόνο, δυσφορία ή πίεση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας μπορεί να μην είναι έτοιμο. Περιμένετε μέχρι να μην πονάτε.
  • Αποφύγετε την πίεση στο στήθος. Να είστε προσεκτικοί και ήπιοι με το στήθος σας στα πρώτα στάδια της ανάρρωσης. Θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση πίεση στο στήθος σας για την αποφυγή επιπλοκών.
  • Υποστηρικτικό σουτιέν. Η χρήση υποστηρικτικού σουτιέν προσφέρει πρόσθετη άνεση και μειώνει την πιθανότητα μετακίνησης των εμφυτευμάτων κατά τη διάρκεια της συνουσίας.
  • Συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία. Η αυξητική στήθους μπορεί να έχει συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, γι’ αυτό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας πώς αισθάνεστε για το σώμα σας και τη νέα σας εμφάνιση, όταν συνεχίσετε τις σεξουαλικές δραστηριότητες.
  • Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας. Η ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφό σας είναι το κλειδί. Συζητήστε τυχόν ανησυχίες, προσδοκίες και όρια σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Τι να αποφύγετε

Για να διασφαλιστεί μια ασφαλής και άνετη διαδικασία ανάρρωσης, οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν ορισμένους παράγοντες  όταν σκέφτονται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μετά την αυξητική στήθους.

  • Αποφύγετε τη σκληρή ή επιθετική δραστηριότητα. Οι δραστηριότητες που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό μπορεί να προκαλέσουν αιμάτωμα στην χειρουργημένη περιοχή. Μια ήπια και διακριτική σεξουαλική δραστηριότητα ενδείκνυται έτσι ώστε να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στους μαστούς.
  • Αποφύγετε τις άβολες στάσεις. Οι στάσεις που προκαλούν δυσφορία ή ασκούν υπερβολική πίεση στους μαστούς θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τα πρώτα στάδια της ανάρρωσης.

αυξητική στήθους couple in beach

Η αυξητική στήθους είναι μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση με το σώμα σας. Όταν συζητάτε τον κατάλληλο χρόνο για την συνέχιση της σεξουαλικής επαφής μετά την αυξητική στήθους, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ευεξία σας και να τηρήσετε τις οδηγίες που σας έχει δώσει ο χειρουργός σας. Η διαδικασία επούλωσης κάθε ασθενούς είναι μοναδική, επομένως δεν υπάρχει καθολικό χρονοδιάγραμμα για το πότε είναι ασφαλές να συμμετάσχετε σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Το σώμα σας θα σας καθοδηγήσει και η ανοιχτή επικοινωνία με τον χειρουργό και τον σύντροφό σας θα διασφαλίσει μια ασφαλή και ικανοποιητική μετεγχειρητική εμπειρία.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την αυξητική στήθους, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.