Ανόρθωση στήθους με μικρές τομές

Ανόρθωση στήθους με μικρές τομές woman flower

Όσο περνάει ο χρόνος το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το δέρμα στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα να χάνει τη σφριγηλότητά του και να φαίνεται άτονο και γερασμένο. Από αυτόν τον «κανόνα» δεν εξαιρείται ούτε το στήθος, το οποίο αρχίζει να «κρεμάει». Το στήθος όμως μπορεί να κρεμάσει και για άλλους λόγους όπως λόγω απότομης αυξομείωσης του μεγέθους που μπορεί να συμβεί στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό ή απότομης αυξομείωσης του βάρους του σώματος. Η ανόρθωση στήθους με μικρές τομές είναι η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που επαναφέρει το στήθος στο αρχικό του σχήμα ώστε να είναι στητό και σφριγηλό.

Ανόρθωση στήθους με μικρές τομές women in gym

Στόχος της επέμβασης της ανόρθωσης στήθους είναι η επαναφορά του σχήματος του μαστού στο επιθυμητό επίπεδο, η επαναφορά της θηλής στη σωστή θέση και η διατήρηση του όγκου του στήθους. Η κάθε γυναίκα εμφανίζει πτώση του στήθους σε διαφορετικό βαθμό γι αυτό και η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός εξαρτάται από τον βαθμό της χαλάρωσης.

 

Ανόρθωση στήθους με μικρές τομές: η επέμβαση

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την ανόρθωση στήθους εξαρτάται από τον βαθμό της χαλάρωσης που εμφανίζει. Η πτώση των μαστών ορίζεται ανάλογα με την θέση της θηλής σε σχέση την υπομάστια πτυχή.
Όταν η πτώση είναι μικρή η ανόρθωση στήθους μπορεί να επιτευχθεί με ενθέματα σιλικόνης τα οποία θα γεμίσουν και τον άνω πόλο των μαστών. Τα ενθέματα τοποθετούνται μέσω μικρής τομής στην υπομάστια πτυχή.
Η μεταφορά λίπους από άλλα σημεία του σώματος μπορεί επίσης να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου στον άνω πόλο του στήθους χωρίς τομές καθώς η μεταφορά του λίπους στο στήθος γίνεται με λεπτές κάνουλες.
Όταν πρόκειται για λίγο μεγαλύτερη πτώση η τομή γίνεται γύρω από την θηλαία άλω και με την πάροδο του χρόνου δεν είναι εμφανής.
Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το στήθος είναι ιδιαίτερα πτωτικό, η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται από τον πλαστικό χειρουργό περιλαμβάνει τομές σε σχήμα ανάποδου Τ γύρω από τη θηλή, κατακόρυφα και στην υπομάστια περιοχή.
Ένας άλλος τρόπος είναι η τομή γύρω από τη θηλή και μια κάθετη κάτω από αυτή χωρίς την τομή στην υπομάστια περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση για την ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για μια ημέρα. Φοράει ένα στηθόδεσμο ισχυρής υποστήριξης για περίπου ένα μήνα. Επιστρέφει στις καθημερινές της δραστηριότητες σε περίπου μια εβδομάδα ενώ μπορεί να γυμναστεί μετά από 4 εβδομάδες.

Ανόρθωση στήθους με μικρές τομές woman in mirror

Η επέμβαση για την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει τους γαλακτοφόρους αδένες και έτσι δεν επηρεάζεται η δυνατότητα θηλασμού. Τα αποτελέσματα της επέμβασης για την ανόρθωση στήθους μπορούν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια αρκεί η ασθενής να μην παρουσιάσει μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος του σώματός της.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την ανόρθωση στήθους με μικρές τομές επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.