Λιποαναρρόφηση Vaser στην κοιλιά vs Κοιλιοπλαστική: τι να επιλέξετε

λιποαναρρόφηση Vaser 3

Η επίπεδη κοιλιά και η τονισμένη μέση είναι κάτι που πολλοί επιθυμούν να αποκτήσουν. Ενώ η προσεγμένη διατροφή και η γυμναστική μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της απώλειας λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, η Vaser λιποαναρρόφηση και η κοιλιοπλαστική μπορούν να προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η λιποαναρρόφηση Vaser και η κοιλιοπλαστική είναι δύο δημοφιλείς διαδικασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διαμόρφωση της περιοχής της κοιλιάς. Οι δύο θεραπείες μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα ωστόσο διαφέρουν ως προς την τεχνική, τον χρόνο ανάρρωσης και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς.

λιποαναρρόφηση Vaser

Vaser λιποαναρρόφηση στην κοιλιά

Η λιποαναρρόφηση Vaser είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων για να διασπάσει και να αφαιρέσει τα λιποκύτταρα από τη συγκεκριμένη περιοχή με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια από την κλασική λιποαναρρόφηση χωρίς ανομοιομορφίες.  Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη επίμονου  τοπικού λίπους  που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση με ελάχιστη αποθεραπεία.

 

Κοιλιοπλαστική

Από την άλλη πλευρά, η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στην αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, ενώ παράλληλα σφίγγει τους υποκείμενους μυς. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του χαλαρωμένου δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο μπορεί να προκύψει λόγω απώλειας βάρους, εγκυμοσύνης ή φυσικής γήρανσης.

 

Η σύγκριση

Μπορεί και οι δυο διαδικασίες να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, διαφέρουν όμως σε πολλούς τομείς. Οι ασθενείς, σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό τους, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους κάποιους παράγοντες, πριν αποφασίσουν ποια επιλογή είναι η καλύτερη.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η ποσότητα του πλεονάζοντος δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Εάν υπάρχει σημαντική περίσσεια δέρματος, η κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια του δέρματος και να προσφέρει ένα πιο λείο και σφιχτό αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα είναι οι επίμονες εναποθέσεις λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, η λιποαναρρόφηση Vaser μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Η λιποαναρρόφηση Vaser μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το ανεπιθύμητο λίπος και να διαμορφώσει το περίγραμμα του σώματος, αλλά δεν αντιμετωπίζει την περίσσεια δέρματος ή δεν συσφίγγει τους υποκείμενους μυς.

Μια άλλη σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δυο διαδικασίες είναι ο χρόνος ανάρρωσης. Η λιποαναρρόφηση με Vaser είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που συνήθως απαιτεί λιγότερο χρόνο ανάρρωσης και απουσίας από τις δραστηριότητες σε σχέση με την κοιλιοπλαστική. Οι ασθενείς μπορούν συνήθως να επιστρέψουν στην εργασία τους και στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ η ανάρρωση από την κοιλιοπλαστική μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

λιποαναρρόφηση Vaser 2

Τόσο η λιποαναρρόφηση Vaser όσο και η κοιλιοπλαστική μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές για τη διαμόρφωση του σώματος, αλλά διαφέρουν ως προς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν. Οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις επιλογές τους και να συμβουλευτούν έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό για να καθορίσουν ποια διαδικασία είναι καταλληλότερη για τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη Vaser λιποαναρρόφηση στην κοιλιά και την κοιλιοπλαστική, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.