Λιποαναρρόφηση: 5 μύθοι και τι ισχύει

λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση που βοηθά στην αφαίρεση των επίμονων εναποθέσεων λίπους και στη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Ωστόσο, όσο δημοφιλής είναι σαν διαδικασία τόσο περισσότεροι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από αυτή.

Σε αυτό το άρθρο, θα καταρρίψουμε πέντε συνηθισμένους μύθους σχετικά με τη λιποαναρρόφηση για να δώσουμε μια σαφέστερη εικόνα της διαδικασίας και των πλεονεκτημάτων της.

λιποαναρρόφηση 2

Μύθος 1: Η λιποαναρρόφηση είναι λύση απώλειας βάρους

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τη λιποαναρρόφηση είναι ότι αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους. Ωστόσο, η λιποαναρρόφηση δεν προορίζεται για την απώλεια βάρους, αλλά περισσότερο για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος όπου υπάρχουν επίμονες εναποθέσεις λίπους που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση, όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γοφοί, τα χέρια και τα πλαϊνά της μέσης. Δεν υποκαθιστά έναν υγιεινό τρόπο ζωής και είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης.

 

Μύθος 2: Η λιποαναρρόφηση είναι επώδυνη διαδικασία

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια επώδυνη διαδικασία. Παρόλο που μπορεί να παρουσιαστεί κάποια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης, η λιποαναρρόφηση συνήθως πραγματοποιείται υπό αναισθησία για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος ή η δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ήπια έως μέτρια δυσφορία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα που συνταγογραφούνται από τον πλαστικό χειρουργό. Επιπλέον, η πρόοδος στην τεχνολογία και τις τεχνικές, όπως η χρήση της συσκευής των υπερήχων VASER και λεπτότερων σωλήνων (κάνουλες), έχουν καταστήσει τις διαδικασίες λιποαναρρόφησης πιο άνετες και με συντομότερους χρόνους ανάρρωσης.

 

Μύθος 3: Η λιποαναρρόφηση είναι μόνο για γυναίκες

Η λιποαναρρόφηση συνδέεται συχνά με τις γυναίκες, αλλά δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες. Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη θεραπεία για την αφαίρεση του περιττού λίπους σε περιοχές όπως το στήθος (γυναικομαστία), η μέση και η κοιλιά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά για την επίτευξη ενός πιο σμιλευμένου σώματος.

 

Μύθος 4: Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα

Ενώ η λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα επίμονα λιποκύτταρα από τις στοχευμένες περιοχές, δεν εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα. Εάν ο ασθενής δεν διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση, μπορεί να αναπτυχθούν νέα λιποκύτταρα στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερό βάρος και να υιοθετείτε υγιεινές συνήθειες μετά τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται κατά τη λιποαναρρόφηση εξαφανίζονται οριστικά και το όποιο βάρος έχει αυξηθεί μετά τη διαδικασία κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

 

Μύθος 5: Η λιποαναρρόφηση αφήνει ορατές ουλές

Ορισμένα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι η λιποαναρρόφηση αφήνει ορατές ουλές. Ωστόσο, η θεραπεία πραγματοποιείται συνήθως με μικρές τομές που τοποθετούνται στρατηγικά σε δυσδιάκριτες περιοχές. Οι τομές είναι συνήθως μικρότερες από ένα εκατοστό σε μέγεθος και κλείνουν με ράμματα. Με την κατάλληλη φροντίδα και ακολουθώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, οι ουλές είναι συνήθως ελάχιστες και ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

λιποαναρρόφηση 3

Εν κατακλείδι, η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία για το περίγραμμα του σώματος όταν εκτελείται από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την λιποαναρρόφηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.