Μεσοθεραπεία και πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα!

μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, χωρίς την ανάγκη κάποιας επεμβατικής διαδικασίας. Η κυτταρίτιδα είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγούν από αυτήν με παραδοσιακές μεθόδους όπως η άσκηση και η διατροφή. Η κυτταρίτιδα επηρεάζει σχεδόν όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικού βάρους και σωματότυπου. Γι’ αυτό, αναζητούν συνεχώς τρόπους για να απαλλαγούν από αυτό το πρόβλημα.

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από  τον συνδυασμό ποικίλων παραγόντων. Βασικό ρόλο παίζει η συσσώρευση λίπους και η κατακράτηση υγρών μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την λεία όψη του και. εμφανίζει ανομοιομορφίες (όψη φλοιού πορτοκαλιού). Επιπλέον, παράγοντες που συμμετέχουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, ορμονικές ή παθολογικές διαταραχές,  η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ,  η κληρονομικότητα. Παρόλα αυτά η κυτταρίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί και  σε άτομα που είναι αδύνατα ή και σε άτομα που γυμνάζονται.

 

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που περιλαμβάνει την έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμάκων ή/και φυσικών ουσιών απευθείας στο δέρμα. Εφαρμόζεται μέσω μικρών ενέσεων που γίνονται στο μεσόδερμα, το οποίο είναι «υπεύθυνο» για την υφή και το πάχος του δέρματος. Οι ουσίες που εγχύονται βοηθούν στη διάσπαση του λίπους και των τοξινών που προκαλούν την κυτταρίτιδα και προωθούν επίσης την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για να καταπολεμήσει εκτός από την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και το τοπικό πάχος:

Η μεσοθεραπεία μπορεί να είναι είτε αυτόλογη, είτε ετερόλογη. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία γίνεται μέσω της έγχυσης αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματός μας. Η ετερόλογη μεσοθεραπεία γίνεται με έγχυση υαλουρονικού οξέος ή μίγματος υαλουρονικού, βιταμινών και αμινοξέων.

μεσοθεραπεία 2

Οφέλη της μεσοθεραπείας για την κυτταρίτιδα

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της μεσοθεραπείας για την κυτταρίτιδα είναι ότι πρόκειται για μια μη χειρουργική θεραπευτική επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης και διακοπής των δραστηριοτήτων και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, η μεσοθεραπεία:

  • είναι μια ασφαλής διαδικασία
  • είναι ανώδυνη
  • τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, από την πρώτη κιόλας συνεδρία
  • βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος
  • βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος
  • βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας
  • καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος

Αποτελέσματα και τι να προσέξετε

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας για την κυτταρίτιδα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Αν και εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και τις περιοχές εφαρμογής, συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες με ένα μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων.

Ενώ η μεσοθεραπεία είναι γενικά ασφαλής, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Μετά την θεραπεία ενδέχεται να εμφανιστούν μώλωπες, πρήξιμο και ερυθρότητα, τα οποία όμως μπορούν εύκολα να καλυφθούν από make-up ώστε το άτομο να συνεχίσει απρόσκοπτα τις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης μπορεί να προκληθεί μια αίσθηση «καψίματος» ωστόσο και αυτή αντιμετωπίζεται με αναισθητικές κρέμες κατά την εφαρμογή.

 

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Αυτό που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική είναι η μη επεμβατική της φύση και η δυνατότητα εκτέλεσής της οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Επιπλέον, μετά την θεραπεία το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του και στην εργασία του. Όλα αυτά κάνουν τη μεσοθεραπεία μια ακόμη πιο ελκυστική και αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

μεσοθεραπεία 3

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.