Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν και μετά την κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την κοιλιά και να της δώσει και πάλι τη φυσιολογική της όψη. Η περίσσεια δέρματος αλλά και το υποκείμενο λίπος αφαιρούνται και έτσι η περιοχή της κοιλιάς αποκτά ξανά μια ευχάριστη εικόνα.

 

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να διακριθεί σε:

  • Κανονική
  • Mini.

Και στις δύο μορφές της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος αλλά και το υποκείμενο λίπος. Η διαφορά των δύο επεμβάσεων είναι ότι στην κανονική κοιλιοπλαστική η τομή είναι μεγαλύτερη (μπορεί ωστόσο να κρυφτεί εύκολα στο μαγιό ή το εσώρουχο) ενώ αφαιρούνται επίσης και τυχόν ουλές ή ραγάδες. Επίσης, πραγματοποιείται σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και επαναπροσδιορισμός του ομφαλού στην νέα του φυσική θέση. Η κανονική κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με Vaser λιποαναρρόφηση για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

κοιλιοπλαστική 1

Πριν την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους αλλά αναδιαμόρφωσης του σώματος. Για τον λόγο αυτό δεν είναι κατάλληλη για υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε:

  • Άνδρες και γυναίκες σε καλή κατάσταση υγείας
  • Ασθενείς μετά από βαριατρκές επεμβάσεις (για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας)
  • Γυναίκες μετά από εγκυμοσύνες με χαλάρωση των κοιλιακών μυών.

Πριν την επέμβασηγίνεται ο προκαθορισμένος προεγχειρητικός έλεγχος και ο ασθενής λαμβάνει τις απαραίτητες οδηγίες από τον γιατρό του.

 

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής διαρκεί 2- 4 ώρες και πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο συνήθως για μία ημέρα ενώ η αποθεραπεία μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.

 

Μετά την κοιλιοπλαστική

Την επόμενη ημέρα της επέμβασης ο γιατρός αφαιρεί τα πλαστικά σωληνάκια (παροχετεύσεις) που τοποθετήθηκαν κάτω από το δέρμα για την αποφυγή συλλογής υγρού. Συνήθως τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Ο ασθενής φορά ειδική ζώνη για 3-6 εβδομάδες ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του σε 1-2 εβδομάδες (ανάλογα με το είδος της εργασίας). Η γυμναστική και η άρση βάρους επιτρέπεται περίπου 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Οι ουλές από την επέμβαση σταδιακά βελτιώνονται ενώ γίνονται χαμηλά ώστε να μην είναι εμφανείς και να καλύπτονται από τα εσώρουχα ή το μαγιό. Η εικόνα της κοιλιάς είναι εμφανώς βελτιωμένη άμεσα μετά το χειρουργείο, το αποτέλεσμα όμως ολοκληρώνεται μετά από περίπου τρεις  μήνες.

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη μέθοδο επαναφοράς του δέρματος και της όψης της κοιλιάς σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο συστήνεται προσοχή στον χρόνο που θα επιλέξει ο κάθε ασθενής να πραγματοποιήσει την επέμβαση ώστε τα αποτελέσματά της να έχουν διάρκεια. Έτσι, η κοιλιοπλαστική δεν συστήνεται σε:

  • άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν κάποιο διαιτολογικό πρόγραμμα. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν φτάσει στο επιθυμητό τους βάρος πριν την επέμβαση.
  • ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε προηγούμενες συγκεκριμένες εγχειρήσεις στην κοιλιά
  • γυναίκες που επιθυμούν μελλοντικές εγκυμοσύνες καθώς μετά την εγκυμοσύνη θα χαλαρώσει και πάλι η κοιλιά και τα αποτελέσματα της επέμβασης θα χαθούν. Η κοιλιοπλαστική δεν πρέπει να γίνεται την περίοδο της λοχείας ενώ συστήνεται να προχωρήσει κάποια γυναίκα σε αυτή τη διαδικασία μετά τον τοκετό, μετά τη σταθεροποίηση των αλλαγών του σώματος και την απώλεια των κιλών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο και άρτιο.

 

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως πχ η λιπογλυπτική για άρτια αποτελέσματα.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την κοιλιοπλαστική επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.