Βλεφαροπλαστική: οι κυριότερες ενδείξεις

βλεφαροπλαστική

Τα μάτια θεωρούνται ο καθρέφτης της ψυχής, μεταφέροντας αμέτρητα συναισθήματα. Ωστόσο, καθώς περνάει ο καιρός, το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια γήρανσης, επηρεάζοντας τόσο την εμφάνιση όσο και την ίδια την όραση. Η βλεφαροπλαστική, ή χειρουργική των βλεφάρων, είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με τα βλέφαρα. Πότε όμως είναι απαραίτητη η διαδικασία και τι περιλαμβάνει;

 

Βλεφαροπλαστική: η διαδικασία

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς αλλά και την έκταση του προβλήματος. Ένας τρόπος είναι η αναίμακτη μέθοδος η οποία προσφέρει αποτελέσματα σε μικρής έκτασης προβλήματα της περιοχής των ματιών, αναίμακτα, χωρίς τη χρήση νυστεριού και με τη βοήθεια συγκεκριμένου μηχανήματος. Δεν περιλαμβάνει τομές και ράμματα, είναι ανώδυνη και ολοκληρώνεται σε 2-3 σύντομες συνεδρίες.

Ο άλλος τρόπος είναι η επεμβατική βλεφαροπλαστική, η οποία ενδείκνυται για την αποκατάσταση σοβαρότερων προβλημάτων και για ασθενείς άνω των 35 ετών. Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία ή/και μέθη και κατά τη διάρκεια της επέμβασης  αφαιρείται το λίπος από τα κάτω βλέφαρα και το χαλαρό δέρμα από τα άνω βλέφαρα. Για τα άνω βλέφαρα, οι τομές γίνονται συνήθως στη φυσική πτυχή. Για τα κάτω βλέφαρα, οι τομές μπορεί να γίνουν ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων ή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Για ολοκληρωμένα αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις όπως face lifting ή ανόρθωση φρυδιών. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μια εβδομάδα, ενώ ενδεχόμενο πρήξιμο και μώλωπες είναι αναμενόμενο και υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Για ποιους είναι κατάλληλη η βλεφαροπλαστική;

Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων είναι κατάλληλη για άτομα που παρουσιάζουν στο άνω βλέφαρο χαλάρωση του δέρματος που  δημιουργεί το δεύτερο καπάκι και στο κάτω βλέφαρο για άτομα που έχουν σακούλες. Επιπλέον έχουν καλή γενική υγεία και ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα.

 

Οφέλη της χειρουργικής επέμβασης των βλεφάρων

  • Νεανική εμφάνιση. Προσφέρει μια πιο νεανική και υγιή όψη αντιμετωπίζοντας τα σημάδια γήρανσης.
  • Βελτιωμένη όραση. Βελτιώνει την περιφερική όραση με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα που μπορεί να αποτελεί εμπόδιο.
  • Ενισχυμένη αυτοπεποίθηση. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση παρέχοντας μια ανανεωμένη και αναζωογονημένη εμφάνιση.
  • Μακροχρόνια αποτελέσματα. Προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με την κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα.

 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθήσετε τις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας, όπως εφαρμογή ψυχρών κομπρεσών για την ελαχιστοποίηση του οιδήματος, ξεκούραση και χρόνος για αποκατάσταση, αποφυγή δραστηριοτήτων που καταπονούν τα μάτια, όπως η υπερβολική χρήση οθόνης.

 

βλεφαροπλαστική 2

 

Συνήθεις ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση βλεφάρων

Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων συμβάλλει στην αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και στην αποκατάσταση μιας πιο νεανικής εμφάνισης. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα και χαλάρωση που μπορεί να παρεμποδίζει την όραση.

Πρησμένα ή με σακούλες κάτω βλέφαρα. Η γήρανση, η γενετική ή οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση λίπους κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα μια κουρασμένη ή γερασμένη εμφάνιση. Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων μπορεί να αφαιρέσει ή να επανατοποθετήσει τις εναποθέσεις λίπους, δημιουργώντας ένα πιο λείο περίγραμμα.

 

Η βλεφαροπλαστική είναι μια ευέλικτη και μεταμορφωτική διαδικασία που αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, από αισθητικές έως λειτουργικές βελτιώσεις. Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα στην περιοχή των ματιών, μια διαβούλευση με έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό θα σας προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα πιθανά οφέλη για τις δικές σας ανάγκες. Ανακαλύψτε ξανά την ομορφιά των ματιών σας και την αυτοπεποίθηση που συνοδεύει ένα αναζωογονημένο, νεανικό βλέμμα.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την βλεφαροπλαστική, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.