Τι να προσέξετε μετά τη βλεφαροπλαστική

βλεφαροπλαστική 6

Η βλεφαροπλαστική, γνωστή και ως χειρουργική των βλεφάρων, είναι μια δημοφιλής αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμφάνισης των άνω ή και κάτω βλεφάρων, διορθώνοντας σημάδια γήρανσης, πρήξιμο ή χαλάρωση. Αφού υποβληθούν σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για να εξασφαλίσουν μια ομαλή ανάρρωση αλλά και για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Η βλεφαροπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, λίπους ή τμήματος του μυόςβαπό τα βλέφαρα για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους. Αντιμετωπίζει προβλήματα όπως το δεύτερο καπάκι στα άνω βλέφαρα και οι σακούλες κάτω από τα μάτια συμβάλλοντας σε μια πιο ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση. Συνήθως προτιμάται από άτομα που αντιμετωπίζουν σημάδια γήρανσης ή από άτομα που εμφανίζουν προβλήματα στα βλέφαρα λόγω κληρονομικότητας.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική είναι συνήθως άτομα που:

 • Έχουν κρεμασμένα ή πεσμένα άνω βλέφαρα που εμποδίζουν την όραση.
 • Θέλουν να διορθώσουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια ή το πρήξιμο που εμφανίζουν στην περιοχή.
 • Παρουσιάζουν απώλεια του φυσικού περιγράμματος των ματιών λόγω περίσσειας δέρματος ή λίπους.

βλεφαροπλαστική 5

Προφυλάξεις μετά την βλεφαροπλαστική

 

 • Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος και της δυσφορίας κα συνιστώνται κατά τις πρώτες δυο μέρες.
 • Κρατήστε το κεφάλι σε υπερυψωμένη θέση κατά την ανάπαυση ή τον ύπνο για να ελαχιστοποιήσετε το πρήξιμο την πρώτη εβδομάδα.
 • Αποφύγετε την κούραση των ματιών λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Προστατεύστε τα μάτια από το άμεσο ηλιακό φως ή χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για να αποφύγετε βλάβες ή αποχρωματισμό.
 • Αποφύγετε τις δραστηριότητες που απαιτούν έντονη κίνηση των ματιών.
 • Μην παραλείπετε τα προγραμματισμένα μετεγχειρητικά ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό σας προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αφαιρεθούν τα ράμματα.
 • Τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και των οδηγιών: Ακολουθήστε επιμελώς το πρόγραμμα φαρμακευτικής αγωγής που έχει συστήσει ο πλαστικός χειρουργός σας. Το ίδιο ισχύσει και για τις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας για να διευκολύνετε την επούλωση της πληγής και της γενικότερης ανάρρωσης.

Μετά την πρώτη εβδομάδα :

 •  Σταδιακή επάνοδος στις δραστηριότητες. Αποφύγετε δραστηριότητες όπως σκύψιμο, σήκωμα βαρέων αντικειμένων ή ασκήσεις που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Επιστρέψτε σταδιακά στις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες ακολουθώντας τις συστάσεις του χειρουργού.
 • Φροντίδα και υγιεινή των ματιών. Διατηρήστε καλή υγιεινή, αποφεύγοντας το τρίψιμο ή το υπερβολικό άγγιγμα των ματιών με τα χέρια ή τα ρούχα σας. Χρησιμοποιήστε τις συνιστώμενες οφθαλμικές σταγόνες ή αλοιφές που σας έχει συστήσει ο πλαστικός χειρουργός σας.

 

Μακροπρόθεσμη φροντίδα

 • Προστασία από τον ήλιο και υγεία των ματιών: Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου για την προστασία των ματιών από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV. Οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία των ματιών και για την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν προβλημάτων.
 • Υγιεινός τρόπος ζωής: Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με ισορροπημένη διατροφή και επαρκή ενυδάτωση για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος. Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την επούλωση του δέρματος.

 

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να προσφέρει πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, αλλά η κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα έχει μεγάλη σημασία για την εξασφάλιση ομαλής ανάρρωσης και βέλτιστων αποτελεσμάτων. Ακολουθώντας επιμελώς τις οδηγίες του χειρουργού και τηρώντας το συνιστώμενο πλάνο μετεγχειρητικής φροντίδας, οι ασθενείς μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπλοκές και να απολαύσουν τα οφέλη της επέμβασής τους. Διατηρείτε πάντα ανοιχτή επικοινωνία με τον χειρουργό σχετικά με τυχόν ανησυχίες ή αλλαγές στην ανάρρωση, ώστε να εξασφαλίσετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την βλεφαροπλαστική και την μετεγχειρητική φροντίδα, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.