Μη επεμβατικές θεραπείες για τις ρυτίδες και τις «σακούλες» των ματιών

θεραπείες για τις ρυτίδες των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τόσο ευαίσθητο που είναι συχνά το πρώτο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια και οι ρυτίδες μπορεί να κάνουν την όψη του δέρματος αλλά και τη γενικότερη εικόνα του προσώπου να φαίνεται κουρασμένη και μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις, όπως βλεφαροπλαστική και πολλές ακόμα, αποτελούσαν τη λύση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, οι εξελίξεις στις μη επεμβατικές θεραπείες έχουν προσφέρει αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις για την αναζωογόνηση των ματιών.

 

Αν θέλετε να αναζωογονήσετε τα μάτια σας χωρίς να χρειαστεί να περάσετε την πόρτα του χειρουργείου, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες μη επεμβατικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των σακουλών και των ρυτίδων κάτω από τα μάτια.

Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για τις ρυτίδες των ματιών

θεραπείες για τις ρυτίδες των ματιών 3

Fillers

Τα δερματικά fillers, όπως τα προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ, αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για τη θεραπεία των σακουλών κάτω από τα μάτια. Eγχύονται κάτω από το δέρμα για να αποκαταστήσουν τον χαμένο όγκο και να εξομαλύνουν την περιοχή, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση των σακουλών και των ρυτίδων. Η διαδικασία είναι γρήγορη, με ελάχιστη ενόχληση και χρόνο ανάρρωσης, γεγονός που την καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν άμεσα αποτελέσματα.

 

Βοτουλινική τοξίνη για τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας

Η βοτουλινική τοξίνη, γνωστή σαν βοτοχείναι η πιο δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που βελτιώνει τις ρυτίδες και στο πόδι της χήνας, κάνοντας να φαίνονται τα μάτια ξεκούραστα.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 έως 20 λεπτά και γίνονται εγχύσεις με πολύ λεπτή βελόνα στην περιοχή του έξω κανθού (πόδι της χήνας) και κάτω από τα μάτια για να μειωθεί η σύσπαση του μυός  που προκαλεί τις ρυτίδες

 

Θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Η θεραπεία PRP περιλαμβάνει τη χρήση πλάσματος από το αίμα του ίδιου του ασθενούς για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και την προώθηση της αναζωογόνησης του δέρματος. Όταν εφαρμόζεται στα βλέφαρα και κάτω από τα μάτια, το PRP μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, στη μείωση του πρηξίματος και στη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Αυτή η φυσική και μη χειρουργική θεραπεία μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

 

Microneedling

Το microneedling όταν εφαρμόζεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης σακουλών, ρυτίδων, ακόμη και μαύρων κύκλων, προάγοντας  τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του δέρματος, οδηγώντας σε μια πιο ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση των ματιών. Οι θεραπείες γίνονται ανά έξι εβδομάδες και συνήθως απαιτούνται 4 έως 5.

 

Κρέμες και οροί για τα μάτια

Αν και τεχνικά δεν αποτελεί θεραπεία, η χρήση εξειδικευμένων κρεμών και ορών ματιών μπορεί να συμπληρώσει τις μη επεμβατικές επιλογές και να βοηθήσει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, αυξητικούς παράγοντες, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης των σακουλών κάτω από τα μάτια και των ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου.

θεραπείες για τις ρυτίδες των ματιών 2

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό για να καθορίσετε τις πιο κατάλληλες θεραπείες για τις ρυτίδες των ματιών για τις ανάγκες του δικού σας δέρματος. Ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας είναι εκείνο που θα προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Κάντε το πρώτο βήμα προς την αναζωογόνηση των ματιών σας και αποκτήστε ξανά μια νεανική, ανανεωμένη εμφάνιση!

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις μη επεμβατικές θεραπείες για την αναζωογόνηση των ματιών σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.