Μη επεμβατικές θεραπείες για μετά την εγκυμοσύνη

Μη επεμβατικές θεραπείες για μετά την εγκυμοσύνη 3

Ο ερχομός μιας νέας ζωής στον κόσμο είναι μια όμορφη και μοναδική εμπειρία, ωστόσο συνοδεύεται από πολλές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας. Πολλές νέες μητέρες παλεύουν με τις αλλαγές στη σωματική τους διάπλαση, όπως το περιττό λίπος, το χαλαρό δέρμα και οι ραγάδες, που μπορεί να τις κάνουν να αισθάνονται άβολα και να νοσταλγούν το σώμα τους πριν από την εγκυμοσύνη. Ενώ η διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες για την βελτίωση της εικόνας του σώματος, χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για να επιτευχθεί η επιθυμητή μεταμόρφωση.

 

Η πλαστική χειρουργική διαθέτει αρκετές μη χειρουργικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τις νέες μαμάδες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αποκτήσουν ένα υπέροχο σώμα μετά τη γέννα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις καινοτόμες θεραπείες που στοχεύουν ειδικά σε συνήθεις προβληματικές περιοχές, όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί και το στήθος.

Μη επεμβατικές θεραπείες για μετά την εγκυμοσύνη 2

Body contouring 

Η τεχνική του body contouring είναι μια μέθοδος απομάκρυνσης του περιττού λίπους χωρίς να απαιτείται χειρουργείο. Περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες και τεχνικές που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την εικόνα του σώματος αφαιρώντας το επίμονο λίπος από διάφορες περιοχές. Οι τεχνικές body contouring είναι κατάλληλες για άτομα που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό τους βάρος και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικού πάχους παρά τις προσπάθειες με δίαιτες και γυμναστική, ενώ δεν απευθύνονται σε υπέρβαρα άτομα που επιθυμούν να αποβάλλουν τα περιττά κιλά.

Οι τεχνικές του body contouring περιλαμβάνουν:

  • Κρυολιπόλυση, μια τεχνική που χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να παγώσει και να καταστρέψει τα λιποκύτταρα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος..
  • Λιπόλυση με ραδιοσυχνότητες, μια τεχνική που με τη χρήση ελεγχόμενης θερμότητας και την εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων συρρικνώνει τα κύτταρα που αποθηκεύουν το λίπος.
  • Λιπόλυση με ενέσεις, μια θεραπεία που στοχεύει τα λιποκύτταρα μέσω ενέσεων ειδικών ενζύμων όπως είναι η λιπάση.

 

Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες 

Μια άλλη δημοφιλής θεραπεία για τη μεταμόρφωση του σώματος μετά τον τοκετό είναι η σύσφιξη του δέρματος με ραδιοσυχνότητες. Αυτή η μη επεμβατική διαδικασία χρησιμοποιεί στοχευμένη θερμική ενέργεια για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Οι ραδιοσυχνότητες λειτουργούν θερμαίνοντας απαλά τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας τη συστολή και σύσφιξη των ινών κολλαγόνου. Αυτή η διαδικασία διεγείρει και την παραγωγή νέου κολλαγόνου, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Η σύσφιξη του δέρματος με ραδιοσυχνότητες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την αντιμετώπιση περιοχών όπως η κοιλιά και οι μηροί, όπου το χαλαρό δέρμα μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για τις νέες μητέρες.

 

PRP

Μια άλλη μη χειρουργική επιλογή είναι οι ενέσεις πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP), οι οποίες χρησιμοποιούν τους αυξητικούς παράγοντες και τις θεραπευτικές ιδιότητες που βρίσκονται στο αίμα της ίδιας της ασθενούς. Οι ενέσεις PRP περιλαμβάνουν τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος, την επεξεργασία του για τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων και την έγχυση του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια πίσω σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αυτό διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και αναζωογονεί τους ιστούς, με αποτέλεσμα πιο σφριγηλό δέρμα.

 

Μικροβελονισμός με το Dermapen 4

Το Dermapen 4 προσφέρει γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα. Στόχο έχει να ενεργοποιήσει  τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και  να διεγείρει την παραγωγή  κολλαγόνου. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια και στο σώμα για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, της ήπιας χαλάρωσης, των διεσταλμένων πόρων, των ουλών ακμής, της υπερμελάγχρωσης και των ραγάδων.

 

Ανόρθωση γλουτών με Υαλουρονικό ή Sculptra 

Η ανόρθωση γλουτών πλέον γίνεται και αναίμακτα με την έγχυση Υαλουρονικού οξέος ή Πολυγαλακτικού οξέος- Sculptra. Η διαδικασία είναι αναίμακτη, μη-επεμβατική και εφαρμόζεται προκειμένου να δώσει στους γλουτούς σχήμα και όγκο. Το υαλουρονικό ή το Sculptra μπορεί να τοποθετηθεί:

  • Στο πάνω μέρος των γλουτών
  • Στα κεντρικά
  • Στα πλάγια

Τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας ανόρθωσης γλουτών διαρκούν περίπου 2-3 χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση.

Μη επεμβατικές θεραπείες για μετά την εγκυμοσύνη

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μη χειρουργικές θεραπείες δεν υποκαθιστούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα πρέπει να θεωρούνται συμπληρωματικές μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας τακτικής ρουτίνας άσκησης. Επιπλέον, η καταλληλότητα αυτών των θεραπειών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Για οποιαδήποτε μη επεμβατική θεραπεία για την επαναφορά του σώματος μετά από εγκυμοσύνη, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και να σας προτείνει την καταλληλότερη πορεία δράσης. Θα εξετάσει παράγοντες όπως το ιατρικό ιστορικό, τους στόχους και τις προσδοκίες σας για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την επιθυμητή μεταμόρφωση του σώματός σας μετά τον τοκετό.

Το ταξίδι προς την ανάκτηση του σώματος που είχατε πριν από την εγκυμοσύνη απαιτεί χρόνο και υπομονή. Αυτές οι μη χειρουργικές θεραπείες μπορούν να συμβάλλουν στην αύξησης της αυτοπεποίθησης και να σας βοηθήσουν να νιώσετε ξανά καλά με το σώμα σας.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις μη επεμβατικές θεραπείες για μετά την εγκυμοσύνη, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.