Οι καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης για το κάτω μέρος του προσώπου και τον λαιμό

θεραπείες αντιγήρανσης woman in laptop

Οι καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης για το κάτω μέρος του προσώπου και τον λαιμό

 

Τα σημάδια του χρόνου στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη διαχείριση, καθώς είναι τα πιο εμφανή και είναι δύσκολο να κρυφτούν. Οι περιοχές αυτές είναι επιρρεπείς στη χαλάρωση του δέρματος, στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και στην απώλεια όγκου, αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την συνολική εμφάνιση του ατόμου. Τα καλά νέα είναι ότι η αισθητική χειρουργική διαθέτει πλέον πολλές επιλογές σε θεραπείες αντιγήρανσης που στοχεύουν σε αυτές τις δύκολες περιοχές.

Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης για το κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού;

 

Λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο κάτω μέρος του προσώπου. Αποσκοπεί στη μείωση της χαλάρωσης ή των πτυχών του δέρματος στα μάγουλα και στη γραμμή του σαγονιού, αποκαθιστώντας τη νεανική και καλοσχηματισμένη εμφάνιση του προσώπου. Κατά τη διαδικασία, πραγματοποιούνται τομές συνήθως γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά, επιτρέποντας στον χειρουργό να σφίξει τους υποκείμενους μύες και να αφαιρέσει ή να αναδιανείμει το περιττό λίπος του προσώπου. Στη συνέχεια, το δέρμα επανατοποθετείται για να δημιουργηθεί ένα πιο ομαλό, πιο καθορισμένο περίγραμμα του προσώπου. Ιδανικοί υποψήφιοι για λίφτινγκ προσώπου είναι όσοι έχουν μέτριες έως σοβαρές ρυτίδες προσώπου και χαλάρωση του δέρματος, συνήθως άτομα ηλικίας 40 έως 70 ετών, με καλή γενική υγεία.

Τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ προσώπου είναι μακροχρόνια, με πολλούς ασθενείς να απολαμβάνουν τα οφέλη μέχρι και 10 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και τον τρόπο ζωής τους.

 

Ανόρθωση λαιμού

Η γήρανση στο λαιμό μπορεί να είναι πιο έντονη και μπορεί να απαιτεί ειδικές παρεμβάσεις. Η ανόρθωση λαιμού είναι ιδανική για να μειώσει την εμφάνιση του χαλαρού δέρματος κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό. Η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τομές πίσω από το αυτί και κάτω από το πηγούνι, μέσω των οποίων ο χειρουργός μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος και το ανεπιθύμητο λίπος. Η διαδικασία προσφέρει ένα πιο λείο και σφριγηλό λαιμό και σαγόνι, βελτιώνοντας σημαντικά το προφίλ και τη συνολική νεανική εμφάνιση. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και τη φυσική γήρανση του ασθενή.

 

Δερματικά fillers

Για όσους αναζητούν μια λιγότερο επεμβατική επιλογή, τα δερματικά πληρωτικά παρέχουν μια γρήγορη λύση για την προσθήκη όγκου και την εξομάλυνση των ρυτίδων, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα και το πηγούνι. Τα fillers εγχέονται απευθείας στο δέρμα σε στοχευμένες περιοχές για την αποκατάσταση του όγκου και τη μείωση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική για άτομα με πρώιμα σημάδια γήρανσης που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την απώλεια όγκου χωρίς χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Ανάλογα με τον τύπο του πληρωτικού που χρησιμοποιείται, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 6 μήνες έως και πάνω από ένα έτος.

 

Θεραπείες με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αναζωογόνηση του δέρματος, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση δέσμης φωτός για την απομάκρυνση του κατεστραμμένου δέρματος από κάθε στρώμα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας την ανάπτυξη νέου δέρματος. Τα άτομα με δέρμα που έχει υποστεί βλάβες από τον ήλιο, λεπτές γραμμές και επιφανειακές ρυτίδες είναι άριστοι υποψήφιοι για θεραπείες με λέιζερ. Οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, ιδίως με καλή φροντίδα του δέρματος και προστασία από τον ήλιο.

 

Μεταφορά λίπους

Η μεταφορά λίπους περιλαμβάνει τη χρήση του ίδιου του λίπους του ασθενούς για την αναζωογόνηση του κάτω μέρους του προσώπου, την προσθήκη όγκου και τη μείωση των ρυτίδων. Το λίπος συλλέγεται από άλλη περιοχή του σώματος, επεξεργάζεται και στη συνέχεια εγχέεται στο πρόσωπο. Αυτό όχι μόνο προσθέτει όγκο αλλά βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος, χάρη στα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στο λίπος. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, καθώς μέρος του μεταφερόμενου λίπους ενσωματώνεται μόνιμα στους υπάρχοντες ιστούς του προσώπου.

 

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιεί ενεργειακά κύματα για να θερμάνει το βαθύ στρώμα του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα ένα πιο σφιχτό και λείο δέρμα.

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες εμφανίζονται σταδιακά και μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια με την κατάλληλη συντήρηση.

θεραπείες αντιγήρανσης woman with cream

Η επιλογή της σωστής αντιγηραντικής θεραπείας για το κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να καθορίσει την καταλληλότερη τακτική για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο κάτω μέρος του προσώπου και τον λαιμό, και να προσφέρει  μια ανανεωμένη εμφάνιση που αντανακλά την εσωτερική τους υγεία.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης για το κάτω μέρος του προσώπου και τον λαιμό, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.