Αντιγήρανση χωρίς χειρουργείο: οι τρεις πιο δημοφιλείς θεραπείες

Αντιγήρανση woman reading book

Αντιγήρανση χωρίς χειρουργείο: οι τρεις πιο δημοφιλείς θεραπείες

Στη σημερινή εποχή, η επίτευξη μιας νεανικής και ανανεωμένης εμφάνισης δεν προϋποθέτει πάντα να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, με όλα τα επακόλουθά της. Με τις εξελίξεις στην αισθητική ιατρική, οι εναλλακτικές λύσεις μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς, προσφέροντας σημαντικά οφέλη κατά της γήρανσης χωρίς τον χρόνο ανάρρωσης και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση. Ποιες είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές θεραπείες αντιγήρανσης;

Αντιγήρανση με Botox

Το Botox, εμπορική ονομασία για τη βοτουλινική τοξίνη, είναι μια νευροτοξίνη που χορηγείται με ένεση στους μύες για να τους χαλαρώσει προσωρινά, μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Η θεραπεία περιλαμβάνει  ενέσεις σε στοχευμένους μύες του προσώπου, συνήθως στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών  για να μειωθούν οι δυναμικές ρυτίδες που σχηματίζονται από τις εκφράσεις του προσώπου. Το βοτοχείναι ιδανικό για άτομα που εμφανίζουν εκφραστικές γραμμές και ρυτίδες και αναζητούν μια μη επεμβατική λύση για να επιτύχουν μια πιο λεία και πιο νεανική επιδερμίδα.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως μέσα σε λίγες ημέρες και μπορεί να διαρκέσουν από 4 έως 6 μήνες. Απαιτούνται τακτικές συνεδρίες συντήρησης για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία, με κάποιο ενδεχόμενο για μικρούς μώλωπες ή πρήξιμο στα σημεία της ένεσης.


Αντιγήρανση με δερματικά πληρωτικά (
fillers)

Τα δερματικά πληρωτικά είναι ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη όγκου, την εξομάλυνση των γραμμών και τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Αποτελούνται από ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ και αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω γήρανσης, όπως η απώλεια όγκου και η εμβάθυνση των ρινοπαρειακών πτυχών και ρυτίδων. Τα πληρωτικά εγχύονται κάτω από το δέρμα σε περιοχές που απαιτούν ενίσχυση του όγκου ή μείωση των ρυτίδων. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανάλογα με τις περιοχές που υποβάλλονται σε θεραπεία. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άτομα που αντιμετωπίζουν απώλεια όγκου, ήπια χαλάρωση του δέρματος ή βαθιές ρυτίδες, και τα οποία επιθυμούν μια πιο νεανική, αναζωογονημένη εμφάνιση χωρίς να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τα πληρωτικά μπορούν επίσης να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μπορεί να διαρκέσουν από 6 μήνες έως και πάνω από ένα χρόνο ανάλογα με τον τύπο του πληρωτικού υλικού που χρησιμοποιείται. Ορισμένα πληρωτικά μεγαλύτερης διάρκειας μπορεί να παρέχουν αποτελέσματα για έως και 2 χρόνια. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι ελάχιστος, με πιθανές προσωρινές παρενέργειες όπως πρήξιμο, ερυθρότητα και μώλωπες στα σημεία της ένεσης.

Αντιγήρανση women in laptop

Αντιγήρανση με νήματα προσώπου

Η ανόρθωση με νήματα είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία με στόχο την αντιγήρανση, την ανόρθωση και τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Τα νήματα παρέχουν άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Εισάγονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών σημείων εισόδου που γίνονται σε στοχευμένες περιοχές. Καθώς σφίγγονται, το δέρμα ανασηκώνεται, προσφέροντας άμεση βελτίωση στην εμφάνισή του. Με την πάροδο του χρόνου, τα νήματα διαλύονται, αφήνοντας πίσω τους νεοσχηματισμένο κολλαγόνο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το κάτω μέρος του προσώπου. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για νήματα είναι όσοι έχουν ήπια έως μέτρια χαλάρωση του δέρματος και αναζητούν ένα αποτέλεσμα ανόρθωσης αλλά δεν είναι έτοιμοι για χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορεί να διαρκέσουν από ένα έως ενάμισυ χρόνια, ανάλογα με τον τύπο των νημάτων που χρησιμοποιούνται και την ανταπόκριση του ατόμου στη θεραπεία. Η ανάρρωση είναι σχετικά γρήγορη, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν ήπιο οίδημα και μώλωπες για λίγες ημέρες έως και μία εβδομάδα.

 

Οι μη χειρουργικές εναλλακτικές λύσεις λίφτινγκ προσώπου, όπως το Botox, τα δερματικά πληρωτικά και τα νήματα, παρέχουν αποτελεσματικές λύσεις για όσους επιθυμούν να καταπολεμήσουν τα σημάδια της γήρανσης χωρίς τη δέσμευση της χειρουργικής επέμβασης. Κάθε μία από αυτές τις θεραπείες προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην αναζωογόνηση, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Το Βοτοχ λειτουργεί καλύτερα για τις δυναμικές ρυτίδες, τα Fillers για την απώλεια όγκου και τις βαθιές γραμμές και τα Thread Lifts για το χαλαρωμένο δέρμα.

 

Ενώ αυτές οι διαδικασίες προσφέρουν λιγότερο κίνδυνο και χρόνο ανάρρωσης σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, η επιλογή της σωστής θεραπείας απαιτεί προσεκτική εξέταση και διαβούλευση με έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις μη χειρουργικές επιλογές για αντιγήρανση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.