Ενθέματα στήθους: 6 λόγοι για τους οποίους χρειάζονται αλλαγή

Ενθέματα στήθους: 6 λόγοι για τους οποίους χρειάζονται αλλαγή

 

Η αυξητική στήθους είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις παγκοσμίως, βοηθώντας πολλούς να αποκτήσουν την εμφάνιση του στήθους που επιθυμούν. Ωστόσο, τα ενθέματα στήθους  μπορεί να απαιτούν αντικατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Οι λόγοι για τους οποίους τα ενθέματα στήθους μπορεί να χρειάζονται αλλαγή μπορεί να είναι τόσο αισθητικοί όσο και ιατρικοί.

 

Ποιοι είναι οι 6 πιο συνήθεις λόγοι για τους οποίους τα ενθέματα στήθους χρειάζονται αλλαγή;

 

  1. Αλλαγή του μεγέθους του ενθέματος

Συχνά οι ασθενείς επιθυμούν να αντικαταστήσουν το ένθεμα που έχουν ήδη καθώς επιθυμούν να αλλάξουν το μέγεθός του. Όσο οι άνθρωποι περνούν από διάφορα στάδια στη ζωή τους, οι προτιμήσεις τους μπορεί να αλλάξουν και αυτό που φαινόταν ιδανικό κάποια στιγμή μπορεί αργότερα να φαίνεται πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Η μεγέθυνση ή η σμίκρυνση των ενθεμάτων μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αισθάνονται πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την εικόνα του σώματός τους. Αυτή η προσαρμογή μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής αναδιαμόρφωσης του σώματος, συχνά ως απάντηση στις φυσιολογικές αλλαγές του σώματος λόγω γήρανσης, αυξομείωσης του βάρους ή ορμονικών αλλαγών.

Η αλλαγή του μεγέθους των ενθεμάτων στήθους συνήθως περιλαμβάνει μια παρόμοια διαδικασία με την αρχική τοποθέτηση, αλλά μπορεί να απαιτήσει ορισμένες προσαρμογές ώστε τα νέα ενθέματα να εφαρμόζουν σωστά και να φαίνονται φυσικά.

 

  1. Αντικατάσταση λόγω χαλάρωσης

Με την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα και η γήρανση μπορεί προκαλέσουν τη χαλάρωση του μαστού και την επακόλουθη πτώση του. Αυτό μπορεί να συμβεί με ή χωρίς ενθέματα, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητό όταν υπάρχουν ενθέματα. Εάν η χαλάρωση αλλοιώνει σημαντικά την αισθητική εμφάνιση του στήθους, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανόρθωση μαστού σε συνδυασμό με αντικατάσταση των ενθεμάτων για την αποκατάσταση ενός πιο νεανικού και ανασηκωμένου περιγράμματος. Ο συνδυασμός της χειρουργικής επέμβασης ανόρθωσης μαστού με αντικατάσταση ενθεμάτων μπορεί να βελτιώσει τόσο τη θέση του μαστού όσο και την κατάσταση των υφιστάμενων ενθεμάτων. Αυτή η προσέγγιση συνήθως οδηγεί σε καλύτερη συνολική αισθητική εικόνα.

 

  1. Ρίκνωση της κάψας

Μετά την τοποθέτηση ενός ενθέματος στήθους, το σώμα σχηματίζει φυσιολογικά μια προστατευτική επένδυση γύρω από αυτό, η οποία είναι γνωστή ως κάψα. Αυτή η διαδικασία αποτελεί μέρος του αμυντικού μηχανισμού του σώματος για την απομόνωση ξένων αντικειμένων. Η ρίκνωση (συστολή) της κάψας αναφέρεται στη μη φυσιολογική σκλήρυνση του ινώδους ιστού που σχηματίζεται φυσιολογικά γύρω από ένα ένθεμα μαστού ως μέρος της διαδικασίας επούλωσης. Ενώ ο σχηματισμός αυτής της κάψας είναι μια φυσιολογική αντίδραση, η ρίκνωση της εμφανίζεται όταν η κάψα σφίγγει και συμπιέζει το ένθεμα προκαλώντας δυσφορία, πόνο και αισθητικά προβλήματα. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές που σχετίζονται με τα ενθέματα στήθους και αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους επανάληψης της επέμβασης.

Η θεραπεία για την ρίκνωση της κάψας περιλαμβάνει γενικά τη χειρουργική αφαίρεση της κάψας του ουλώδους ιστού και την αντικατάσταση των ενθεμάτων. Αυτό όχι μόνο ανακουφίζει από την ενόχληση αλλά και αποτρέπει πιθανή δυσμορφία του στήθους.

 

  1. Ρήξη ή ξεφούσκωμα του εμφυτεύματος

Τα ενθέματα στήθους, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, μπορεί να υποστούν ρήξη ή να ξεφουσκώσουν με την πάροδο του χρόνου λόγω γήρανσης του εμφυτεύματος, τραυματισμού ή τεχνικής αστοχίας. Ένα ένθεμα σιλικόνης μπορεί να έχει μια “σιωπηλή ρήξη”, που μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μέσω απεικονιστικών εξετάσεων όπως η μαγνητική τομογραφία.

Μετά την επιβεβαίωση ρήξης ενθέματος, συνιστάται η άμεση αντικατάσταση για τη διατήρηση της αισθητικής εικόνας αλλά και την πρόληψη επιπλοκών. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση του ενθέματος που έχει υποστεί βλάβη και τυχόν υλικού που έχει διαρρεύσει, ακολουθούμενη από την τοποθέτηση νέων ενθεμάτων.

 

  1. Αναδιπλώσεις στα ενθέματα στήθους

Οι αναδιπλώσεις στα ενθέματα στήθους μπορεί να προκύψουν όταν οι άκρες των ενθεμάτων στήθους γίνονται αισθητές ή φαίνονται μέσα από το δέρμα, συχνά λόγω του λεπτού ιστού του μαστού που καλύπτει τα ενθέματα. Αυτό μπορεί να είναι αισθητικά δυσάρεστο ή άβολο για την ασθενή.

Η αντικατάσταση μπορεί να περιλαμβάνει τη μετάβαση σε διαφορετικό τύπο ενθέματος ή την επανατοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από τον μυ, η οποία παρέχει μεγαλύτερη κάλυψη από ιστό.

 

  1. Δυσαρέσκεια με τα αρχικά αποτελέσματα

Ορισμένες φορές, η αρχική αυξητική στήθους μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ασθενούς ή οι αισθητικές προτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Η δυσαρέσκεια μπορεί να προκύψει από διάφορα ζητήματα, όπως το μέγεθος, το σχήμα, η συμμετρία ή η γενική αίσθηση των ενθεμάτων. Η χειρουργική επέμβαση σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνει την αντικατάσταση των υφιστάμενων ενθεμάτων με νέα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες της ασθενούς ή τη διόρθωση τυχόν ασυμμετριών ή άλλων αισθητικών προβλημάτων.

Ενθέματα στήθους happy woman

Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης των ενθεμάτων μαστού μπορεί να ικανοποιήσει τόσο τις επιπλοκές από την προηγούμενη επέμβαση όσο και ενδεχόμενη αλλαγή γνώμης της ασθενούς. Κάθε σενάριο απαιτεί προσεκτική εξέταση και συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το πότε χρειάζονται να αντικατασταθούν τα ενθέματα στήθους, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.