Νήματα Cog: πώς αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα

νήματα Cog πώς αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα

 

Η χαλάρωση και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος είναι το αποτέλεσμα του χρόνου που περνά και αφήνει τα σημάδια του. Όσοι και όσες επιθυμούν να αντιστρέψουν τα σημάδια αυτά αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις προκειμένου να διατηρήσουν την όψη της επιδερμίδας τους λαμπερή και νεανική. Η πλαστική χειρουργική με τις θεραπείες που έχει αναπτύξει μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Τα νήματα Cog  είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να διορθώσει κανείς τη χαλάρωση που έχει επέλθει στο πρόσωπο χωρίς χειρουργείο. Τι είναι τα νήματα Cog και που εφαρμόζονται; Τι περιλαμβάνει η διαδικασία και τι πλεονεκτήματα προσφέρει;

 

Τα νήματα Cog είναι βιοαπορροφήσιμα και διαθέτουν μικρές ακίδες σε όλο το μήκος τους ώστε να συγκρατούν αποτελεσματικά το δέρμα στα σημεία που επιθυμούμε ανόρθωση. Επιπλέον η πολυδιοξανόνη, από την οποία αποτελούνται τα νήματα,  ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση και της υφής του δέρματος.

Τα νήματα είναι προσαρτημένα σε ειδικές μικροκάνουλες που μετά την εισαγωγή τους στο δέρμα και την αφαίρεσή τους, αφήνουν το εσωτερικό νήμα στην προκαθορισμένη θέση. Παράλληλα, ενδείκνυνται σε περιπτώσεις ήπιας ως μέτριας χαλάρωσης, για άτομα που θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο ή επιθυμούν μια μικρή βελτίωση του προβλήματος.

woman makeup

Εφαρμόζονται στο πρόσωπο και στο λαιμό προκειμένου να:

 • Διορθώσουν τη χαλάρωση του προσώπου
 • Ανορθώσουν τον λαιμό
 • Ανορθώσουν τα φρύδια
 • Ανορθώσουν τα ζυγωματικά
 • Βελτιώσουν το οβάλ του προσώπου
 • Βελτιώσουν τις ρινοπαρειακές πτυχές

Τα νήματα Cog μπορούν να εφαρμοστούν και στο σώμα, σε περιοχές όπως:

 

Η διαδικασία

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή σχεδιάζονται τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα νήματα. Στη συνέχεια καθαρίζεται η περιοχή με αντισηπτικό διάλυμα και εφαρμόζεται τοπική αναισθησία. Τα νήματα είναι προσαρτημένα σε ειδικές μικροκάνουλες που μετά την εισαγωγή τους στο δέρμα από τον πλαστικό χειρουργό. και την αφαίρεσή τους, αφήνουν το εσωτερικό νήμα στην προκαθορισμένη θέση. Απαιτούνται τουλάχιστον 2 σε κάθε πλευρά για να επιτευχθεί η ανόρθωση του προσώπου. Για αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια, υπάρχει πάντα η δυνατότητα τα νήματα να δεθούν με κόμπο κάτω από το δέρμα. Η διαδικασία έχει διάρκεια περίπου 30-45 λεπτά.

Μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες περίπου 10 ημέρες παρατηρείται οίδημα και μώλωπες στην περιοχή, το οποίο όμως είναι φυσιολογικό και παροδικό φαινόμενο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά σε ένα μεγάλο βαθμό και βελτιώνονται συνεχώς μέχρις ότου ολοκληρωθούν περίπου 1 μήνα μετά την εφαρμογή των νημάτων Cog .

woman looking down

Τα πλεονεκτήματα

Η εφαρμογή των νημάτων Cog συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, γι αυτό και είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής διαδικασία. Ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα;

 • Είναι εύκολη διαδικασία
 • Είναι ανώδυνη
 • Γίνεται με τοπική αναισθησία
 • Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα
 • Τα αποτελέσματα διαρκούν για 1 χρόνο ή και περισσότερο
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε πληθώρα περιοχών
 • Είναι απόλυτα ασφαλής

Αντιθέτως, η εφαρμογή νημάτων Cog αντενδείκνυται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, λήψης αντιπηκτικής αγωγής, ύπαρξης φλεγμονής στο δέρμα και αλλεργίας στην πολυδιοξανόνη.

 

Τα νήματα Cog μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες όπως θεραπεία με υαλουρονικό, μεσοθεραπεία, laser κτλ. προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωμένο. Σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης, η ιδανική λύση είναι η ανόρθωση με κάποια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής.

woman at beach

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τα νήματα Cog  επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα  στο +306944536344 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.