Πλήρης οδηγός για τη Μεσοθεραπεία προσώπου

beautiful-woman

Η Μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια από τις κορυφαίες θεραπείες της Αισθητικής Ιατρικής καθώς προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε ότι υπόσχεται και εφαρμόζεται σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του δέρματος, έτσι με το πέρασμά του αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα και το κάνει να δείχνει γερασμένο και χωρίς λάμψη. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιβάλλον. Το περιβάλλον και συγκεκριμένα οι ρύποι που υπάρχουν σε αυτό αλλά και ο ήλιος επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να είναι θαμπή και χωρίς ζωντάνια.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αναστρέψει τα σημάδια του χρόνου και να κάνει την επιδερμίδα του να δείχνει πιο υγιής, πιο νεανική και πιο λαμπερή; Λύσεις υπάρχουν πολλές πλέον. Η Μεσοθεραπεία είναι μια από αυτές και μάλιστα από τις πιο δημοφιλείς. Τι είναι όμως η Μεσοθεραπεία και πώς λειτουργεί; Τι οφέλη προκύπτουν από την εφαρμογή της;

woman-face

Η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο μέσω μικρών ενέσεων που γίνονται στο μεσόδερμα, το οποίο είναι «υπεύθυνο» για την υφή και το πάχος του δέρματος. Η Μεσοθεραπεία είναι μια μη επεμβατική τεχνική της πλαστικής χειρουργικής και εφαρμόζεται για:

Η Μεσοθεραπεία όμως μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα προκειμένου να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και το τοπικό πάχος.

 

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να είναι είτε αυτόλογη, είτε ετερόλογη. Η αυτόλογη Μεσοθεραπεία γίνεται μέσω της έγχυσης αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων του πλάσματός μας. Η ετερόλογη Μεσοθεραπεία γίνεται με έγχυση υαλουρονικού οξέος ή μίγματος υαλουρονικού, βιταμινών και αμινοξέων. Όποια μέθοδος και αν επιλεγεί, τα συστατικά εισέρχονται στο δέρμα μέσω μικροενέσεων και το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό, πιο λαμπερό, πιο υγιές και γεμάτο ζωντάνια.

woman-laughing

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί:

  • Στο πρόσωπο
  • Στο λαιμό
  • Στο ντεκολτέ
  • Στα χέρια
  • Στο σώμα

 

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και οι επαναλήψεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα που θα καθοριστούν από τον βαθμό γήρανσης του δέρματος, είναι απαραίτητες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν «μόνιμο». Μετά την εφαρμογή το δέρμα μπορεί να εμφανίσει μια ερυθρότητα, η οποία όμως μπορεί εύκολα να καλυφθεί από make-up ώστε το άτομο να συνεχίσει απρόσκοπτα τις καθημερινές του δραστηριότητες. Η Μεσοθεραπεία είναι ανώδυνη τόσο επειδή οι βελόνες είναι μικροσκοπικές ενώ και τα συστατικά που εισχωρούν στο δέρμα δεν προκαλούν πόνο. Μια αίσθηση «καψίματος» μπορεί να προκληθεί αλλά αντιμετωπίζεται με αναισθητικές κρέμες κατά την εφαρμογή.

 

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί κορυφαία πρόταση και λύση για όσους επιθυμούν να αναζωογονήσουν το πρόσωπό τους χωρίς νυστέρι. Τα σημάδια του χρόνου απομακρύνονται με τον πλέον ασφαλή τρόπο και έτσι το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και άκρως ικανοποιητικό.