Ενέσιμες θεραπείες προσώπου: όσα θέλετε να γνωρίζετε

ενέσιμες θεραπείες cover

Οι ενέσιμες θεραπείες προσώπου έχουν αναδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές για όσους αναζητούν λύσεις αντιγήρανσης, ώστε να αποκτήσουν και πάλι ένα νεανικό πρόσωπο που να αποπνέει ζωντάνια και υγεία, και μάλιστα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Οι ενέσιμες θεραπείες αποτελούν ιδανική επιλογή ακόμα και για μικρές βελτιώσεις αλλά και ως μέτρο πρόληψης της γήρανσης του προσώπου.

 

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ενέσιμες θεραπείες προσώπου;

 1. Βοτουλινική τοξίνη

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου, ιδίως στο άνω μέρος. Λειτουργεί παραλύοντας προσωρινά τους μύς που προκαλούν τις ρυτίδες, όπως τα πόδια της χήνας γύρω από τα μάτια και οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια.

 

 1. Fillers υαλουρονικού οξέος

Τα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος έχουν σχεδιαστεί για να αποκαθιστούν τον όγκο και να εξομαλύνουν τις βαθιές γραμμές συγκεντρώνοντας νερό στο σημείο της ένεσης, με αποτέλεσμα να διογκώνουν τον ιστό. Χρησιμοποιούνται συνήθως για την ενίσχυση των χειλιών, την πλήρωση των ρινοπαρειακών πτυχών και την αναζωογόνηση άλλων περιοχών του προσώπου που έχουν χάσει όγκο λόγω γήρανσης.

 

 1. Υβριδικά Fillers (υαλουρονικού οξέος και υδροξυαπατίτη ασβεστίου)

Αυτά τα πληρωτικά είναι πιο συμπαγή και συνήθως χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση περιοχών όπως τα ζυγωματικά, το περίγραμμα της κάτω γνάθου και το πηγούνι. Διεγείρουν επίσης τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, γεγονός που κάνει τα αποτελέσματά τους να διαρκούν περισσότερο.

 

 1. Πολυ-L-γαλακτικό οξύ (Sculptra)

Αυτή η βιοσυμβατή και βιοδιασπώμενη συνθετική ουσία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, βελτιώνοντας σταδιακά την υφή και τον όγκο του δέρματος. Χρησιμοποιείται περισσότερο για τις βαθύτερες ρυτίδες και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου. Το αποτέλεσμα στο είναι η σταδιακή ανόρθωση  των χαρακτηριστικών του προσώπου η οποία διαρκεί περίπου δύο χρόνια.

 

 1. Μεταφορά λίπους

Η μεταφορά λίπους είναι μια πιο φυσική επιλογή για την αναζωογόνηση του προσώπου και χρησιμοποιείται  το ίδιο το λίπος του ασθενούς, που συλλέγεται από περιοχές όπως η κοιλιά ή οι μηροί. Περιλαμβάνει την επεξεργασία και την επανέγχυση του λίπους για την αποκατάσταση του όγκου, την ενίσχυση του περιγράμματος του προσώπου ή τη βελτίωση ουλών, όπως για παράδειγμα από ακμή.

ενέσιμες θεραπείες woman

 

Πώς λειτουργούν οι ενέσιμες θεραπείες;

Οι ενέσιμες θεραπείες προσώπου έχουν κυρίως δύο λειτουργίες: είτε παραλύουν τους μυς για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων είτε αναπληρώνουν τον όγκο που έχει χαθεί. Η επιλογή της καταλληλότερης ενέσιμης θεραπείας εξαρτάται κάθε φορά από την περιοχή του προσώπου που χρειάζεται θεραπεία αλλά και τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κάθε ασθενούς.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για ενέσιμες θεραπείες προσώπου είναι γενικά υγιείς ενήλικες με ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα, και οι οποίοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως μέτριες ή σοβαρές ρυτίδες στο πρόσωπο, απώλεια όγκου λόγω γήρανσης ή απώλειας βάρους, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν τη διαδικασία μιας χειρουργικής επέμβασης.

 

Η διαδικασία των ενέσιμων θεραπείων

Η διαδικασία για τα ενέσιμα είναι γενικά γρήγορη και απλή. Αρχικά η περιοχή θεραπείας καθαρίζεται και σημαδεύεται. Στη συνέχεια, εάν χρειάζεται, εφαρμόζεται αναισθησία και το ενέσιμο υλικό χορηγείται μέσω μιας λεπτής βελόνας ή μιας κάνουλας. Προκειμένου να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το υλικό, γίνεται μασάζ στην περιοχή ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και πάγος για να μειωθεί το οίδημα και οι μελανιές.

 

Αποτελέσματα και συντήρηση

Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του ενέσιμου υλικού:

 • Το Βοτοχ συνήθως διαρκεί 3-6 μήνες.
 • Τα fillers υαλουρονικού μπορεί να διαρκέσουν από 6 μήνες έως και πάνω από ένα έτος.
 • Τα fillers μεγαλύτερης διάρκειας, τα υβριδικά και το Sculptra, μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα που διαρκούν έως και δύο χρόνια ή περισσότερο.
 • Η μεταφορά λίπους μπορεί να προσφέρει πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Οι ασθενείς συχνά προγραμματίζουν τακτικές συνεδρίες συντήρησης των αποτελεσμάτων, ανάλογα με τον τύπο του ενέσιμου υλικού που χρησιμοποιήθηκε και την ανταπόκριση του σώματός τους στη θεραπεία.

 

Τα οφέλη των ενέσιμων θεραπειών στο πρόσωπο

 • Μη χειρουργικές διαδικασίες. Σε αντίθεση με τις χειρουργικές επιλογές, τα ενέσιμα δεν απαιτούν τομές, συνεπώς οι ασθενείς δεν χρειάζονται χρόνο ανάρρωσης και αποχής από τις συνήθεις δραστηριότητες.
 • Άμεσα αποτελέσματα, τα οποία συχνά είναι ορατά αμέσως μετά τη διαδικασία.
 • Οι δόσεις και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ικανοποιούν τους αισθητικούς στόχους του κάθε ασθενή.
 • Αναστρέψιμες (ορισμένοι τύποι). Ορισμένα πληρωτικά, όπως αυτά από υαλουρονικό οξύ, μπορούν να διαλυθούν εάν τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ασθενούς.
 • Ελάχιστος κίνδυνος επιπλοκών, όταν εφαρμόζονται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

 

Do’s & Don’ts πριν το ραντεβού για ενέσιμες θεραπείες προσώπου

Do’s

 • Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους αισθητικούς σας στόχους και το ιατρικό σας ιστορικό.
 • Ενημερώστε για τυχόν φάρμακα ή συμπληρώματα που λαμβάνετε, καθώς ορισμένα προϊόντα όπως τα αντιπηκτικά μπορούν να αυξήσουν τους μώλωπες.
 • Ακολουθήστε τυχόν ειδικές οδηγίες που σας δίνει ο γιατρός πριν από τη θεραπεία, όπως η αποφυγή αλκοόλ ή ορισμένων φαρμάκων.

Don’ts

 • Μην φοράτε μακιγιάζ στο ραντεβού σας, καθώς οι περιοχές θεραπείας πρέπει να είναι καθαρές.
 • Μην κάνετε έντονη άσκηση αμέσως πριν από τη θεραπεία, η οποία μπορεί να αυξήσει τους μώλωπες ή το πρήξιμο.
 • Μην προγραμματίζετε σημαντικές κοινωνικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις αμέσως μετά το ραντεβού σας, καθώς μπορεί να εμφανιστεί μικρό πρήξιμο ή μώλωπες.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.