Στρογγυλά vs ανατομικά vs ergonomix ενθέματα στήθους: τι θα επιλέξετε;

Eνθέματα στήθους cover

Η αυξητική στήθους παραμένει μία από τις πιο περιζήτητες αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για σημαντικές αισθητικές μεταμορφώσεις. Τα ενθέματα στήθους υπάρχουν σε τρεις μορφές, κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι ασθενείς, πριν επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο. Τα ενθέματα μπορεί να είναι είτε στρογγυλά είτε ανατομικά (σε μορφή σταγόνας), είτε ergonomix. Κάθε τύπος ενθέματος έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και επιλέγονται ανάλογα με την ανατομία της ασθενούς αλλά και τους αισθητικούς της στόχους.

 

Eνθέματα στήθους – Σχήμα

  • Στρογγυλά ενθέματα στήθους

Τα στρογγυλά ενθέματα στήθους είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους: σφαιρικά. Έχουν τις ίδιες διαστάσεις σε όλο το ένθεμα, δημιουργώντας μια συμμετρική εμφάνιση από όλες τις γωνίες. Το τζελ των στρογγυλών ενθεμάτων είναι πιο ρευστό, γεγονός που του επιτρέπει να κινείται ελεύθερα μέσα στον θύλακα του. Αυτή η ρευστότητα συμβάλλει σε μια πιο απαλή αίσθηση και μια πιο γεμάτη εμφάνιση στο πάνω μέρος του στήθους, που συχνά είναι επιθυμητή στην αυξητική στήθους για ένα πιο έντονο ντεκολτέ.

  • Ανατομικά ενθέματα στήθους

Τα ανατομικά ενθέματα έχουν  σχήμα σταγόνας και μιμούνται τη φυσική κλίση του μαστού, είναι πιο γεμάτα στο κάτω μέρος και στενεύουν προς την κορυφή. Τα ενθέματα σχήματος σταγόνας περιέχουν ένα ιδιαίτερα συμπαγές τζελ, το οποίο τα βοηθά να διατηρούν τη μορφή τους. Τα ανατομικά  ενθέματα σε σχήμα σταγόνας προτιμώνται ιδιαίτερα στην αποκατάσταση του μαστού μετά μαστεκτομή.

  • Ενθέματα Ergonomix

Τα ενθέματα Ergonomix είναι μια νέα κατηγορία που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά τόσο των στρογγυλών όσο και των ανατομικών  ενθεμάτων. Κατασκευάζονται με ένα εξαιρετικά συμπαγές τζελ σιλικόνης, αλλά είναι μοναδικά ως προς την ικανότητά τους να αλλάζουν σχήμα με τις κινήσεις του σώματος. Σε όρθια θέση, το ένθεμα Ergonomix μιμείται το φυσικό σταγονοειδές σχήμα του μαστού, σε ξαπλωμένη θέση όμως τα ενθέματα γίνονται πιο στρογγυλά, «αντιγράφοντας» τη φυσική συμπεριφορά του ιστού του μαστού.

 

Eνθέματα στήθους woman at the beach

Eνθέματα στήθους – Θέση

  • Στρογγυλά ενθέματα

Ένα από τα πλεονεκτήματα των στρογγυλών ενθεμάτων είναι η ικανότητά τους να περιστρέφονται ελεύθερα μέσα στον θύλακα του μαστού χωρίς να παραμορφώνουν το σχήμα του. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς οδηγεί σε μια πιο φυσική κίνηση και εμφάνιση, επιτρέποντας στα ενθέματα να προσαρμόζονται πιο αρμονικά με τη φυσική δυναμική του σώματος.

  • Ανατομικά ενθέματα

Τα ανατομικά ενθέματα απαιτούν ακριβή τοποθέτηση λόγω του ασύμμετρου σχήματός τους. Εάν ένα τέτοιου είδους ένθεμα περιστραφεί, μπορεί να οδηγήσει σε αφύσικη εμφάνιση του μαστού, καθιστώντας αναγκαία μια νέα χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί. Ο προσανατολισμός πρέπει να είναι ακριβής κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την αποφυγή μετεγχειρητικών προβλημάτων.

  • Ενθέματα Ergonomix

Τα ενθέματα Ergonomix έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κινούνται φυσικά με το σώμα, προσαρμόζοντας το σχήμα τους ανάλογα με τη θέση του σώματος. Αυτή η δυναμική συμπεριφορά διασφαλίζει ότι ο μαστός διατηρεί μια φυσική εμφάνιση τόσο σε κίνηση όσο και σε ηρεμία, μειώνοντας τον κίνδυνο αφύσικων περιγραμμάτων λόγω αλλαγής θέσης.

 

Η επιλογή μεταξύ στρογγυλών, ανατομικών ή ergonomix ενθεμάτων στήθους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανατομία του στήθους της ασθενούς, τις αισθητικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής της. Τα στρογγυλά ενθέματα συνιστώνται γενικά λόγω της ευελιξίας τους, της φυσικής τους αίσθησης και των χαμηλότερων ποσοστών επιπλοκών. Τα ανατομικά ενθέματα προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στις περιπτώσεις αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή. Τα ενθέματα Ergonomix αντιπροσωπεύουν μια καινοτόμο επιλογή που παρέχει δυναμική προσαρμοστικότητα, συνδυάζοντας τα αισθητικά οφέλη και των δύο παραδοσιακών τύπων.  Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει και θα συζητήσει με την ασθενή διεξοδικά αυτές τις επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη τον σωματότυπό της, το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα ειδικά πλεονεκτήματα κάθε τύπου ενθέματος. Τελικά, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση το ποιος τύπος ενθέματος θα επιτύχει καλύτερα τους αισθητικούς στόχους της ασθενούς, ενώ παράλληλα θα εναρμονίζεται με τον τρόπο ζωής της και τις προσδοκίες της για την αποκατάσταση και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τα ενθέματα στήθους, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.