Μεταφορά λίπους στο πρόσωπο για άμεση αναζωογόνηση

μεταφορά λίπους στο πρόσωπο cover

Μεταφορά λίπους στο πρόσωπο για άμεση αναζωογόνηση

 

Η γήρανση του προσώπου δεν σημαίνει μόνο εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στον όγκο και το περίγραμμα του προσώπου. Τα παραδοσιακά πληρωτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν προσωρινά αυτά τα ζητήματα, αλλά για όσους αναζητούν μια πιο φυσική και με διάρκεια λύση, η μεταφορά λίπους αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, γνωστή και ως αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους, η οποία χρησιμοποιεί το ίδιο το λίπος του ασθενούς για την αναζωογόνηση του προσώπου, την ενίσχυση του όγκου και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο;

Καθώς τα χρόνια περνούν, το πρόσωπό μας χάνει φυσιολογικά υποδόριο λίπος. Οι μύες του προσώπου δουλεύουν πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, οπότε οι γραμμές του χαμόγελου και το πόδι της χήνας γίνονται πιο εμφανή. Επίσης, το δέρμα του προσώπου χαλαρώνει και κάνει την απώλεια όγκου να φαίνεται ακόμα πιο έντονη. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα του προσώπου είναι η έκθεση στον ήλιο, η κληρονομικότητα αλλά και ο τρόπος ζωής.

Η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας το ίδιο το λίπος του ασθενούς για να γεμίσει τις περιοχές του προσώπου που έχουν χάσει όγκο λόγω γήρανσης, ασθένειας ή άλλων αιτιών. Αυτή η διαδικασία δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη διόρθωση της απώλειας όγκου λόγω ηλικίας, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει και περιοχές όμως τα μάγουλα και το πηγούνι ή να βελτιώσει τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης στο πρόσωπο.

 

Πότε είναι απαραίτητη η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο;

Η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους λόγους, όπως:

 • Ενίσχυση όγκου σε ασθενείς που έχουν χάσει όγκο στο πρόσωπο λόγω γήρανσης, απώλειας βάρους ή ιατρικών παθήσεων.
 • Βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά ή το σαγόνι.
 • Μείωση των ρυτίδων, ακόμα και των πιο βαθιών, και πτυχών του προσώπου, όπως οι ρινοπαρειακές πτυχές ή οι γραμμές μαριονέτας.
 • Βελτίωση της εμφάνισης και την υφής των ουλών.
 • Διόρθωση αποτελεσμάτων προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης.

μεταφορά λίπους στο πρόσωπο woman in laptop

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία

Η διαδικασία ξεκινά με την αφαίρεση λίπους, συνήθως από περιοχές με περίσσεια λίπους, όπως η κοιλιά και οι μηροί. Αυτό γίνεται με μια τεχνική παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται στη λιποαναρρόφηση, όπου μια μικρή κάνουλα εισάγεται μέσω μικροσκοπικών τομών για να εξαχθεί απαλά το λίπος.

Αφού συλλεχθεί το λίπος, στη συνέχεια καθαρίζεται, συχνά μέσω φυγοκέντρησης. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει τα βιώσιμα λιποκύτταρα από το υγρό και τα υπολείμματα. Το καθαρισμένο λίπος στη συνέχεια τοποθετείται σε μικρές σύριγγες και εγχέεται προσεκτικά στις περιοχές-στόχους του προσώπου με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών για να εξασφαλιστεί ένα ομαλό, φυσικό αποτέλεσμα.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη μεταφορά λίπους είναι η τεχνική της τοποθέτησης. Το λίπος πρέπει να εγχέεται σε διάφορα βάθη και σημεία για μια φυσική εμφάνιση και για να εξασφαλιστεί η καλή αιμάτωση του λίπους, η οποία είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση των λιποκυττάρων.

 

Καλύτερες περιοχές για μεταφορά λίπους στο πρόσωπο

 • Ζυγωματικά, για την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης και την ανόρθωση της μεσαίας περιοχής του προσώπου.
 • Κάτω από τα μάτια, για τη μείωση της εμφάνισης μαύρων κύκλων.
 • Χείλη, για ενίσχυση και εξομάλυνση των γραμμών γύρω από το στόμα.
 • Ρινοπαρειακές πτυχές και γραμμές μαριονέτας, για να βελτιωθεί η εμφάνιση των γραμμών.

 

Ποια είναι τα οφέλη από τη μεταφορά λίπους στο πρόσωπο;

 • Φυσικά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι το λίπος που χρησιμοποιείται προέρχεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς, τα αποτελέσματα έχουν φυσική εμφάνιση και αίσθηση. Δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης ή αλλεργικής αντίδρασης, κάτι που μπορεί να προβληματίσει όσους επιλέξουν τα συνθετικά πληρωτικά υλικά.
 • Βελτιώσεις σε βάθος χρόνου. Ενώ ένα μέρος του μεταφερόμενου λίπους μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό κατά τους πρώτους μήνες, μεγάλο μέρος του μπορεί να παραμείνει μόνιμα, προσφέροντας αποτελέσματα που μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια, ξεπερνώντας κατά πολύ εκείνα των προσωρινών πληρωτικών υλικών.
 • Διπλό όφελος. Επειδή το λίπος συλλέγεται από άλλη περιοχή του σώματος, οι ασθενείς επωφελούνται από διπλή βελτίωση: μείωση του λίπους σε περιοχές όπως η κοιλιά ή οι μηροί και αύξηση του όγκου του προσώπου.
 • Βελτιωμένη ποιότητα δέρματος. Η μεταφορά λίπους μπορεί να βελτιώσει την υφή και τον τόνο του δέρματος του προσώπου. Τα βλαστοκύτταρα του λίπους που μεταφέρεται μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος, βελτιώνοντας την ποιότητα και την εμφάνισή του.
 • Ασφάλεια και μικρός κίνδυνος επιπλοκών. Η διαδικασία είναι γενικά ασφαλής, με χαμηλότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με πιο επεμβατικές χειρουργικές διαδικασίες. Ο χρόνος ανάρρωσης και αποχής από τις δραστηριότητες είναι επίσης ελάχιστος, με τους περισσότερους ασθενείς να επανέρχονται στις συνήθεις δραστηριότητές τους εντός λίγων ημερών.

 

Η μεταφορά λίπους προσφέρει μια ελκυστική επιλογή για όσους επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τη γήρανση ή την ασυμμετρία του προσώπου με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Προσφέρει αποτελέσματα που διαρκούν, βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου αλλά και την ποιότητα του δέρματος με τρόπο που τα συνθετικά πληρωτικά δεν μπορούν. Με το χαμηλό προφίλ κινδύνου και τα διπλά οφέλη της, η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την αναζωογόνηση του προσώπου.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη μεταφορά λίπους στο πρόσωπο και πώς μπορεί να αναζωογονήσει και το δικό σας δέρμα, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.