Ασφαλείς θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη

Ασφαλείς θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη 3

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για τη γυναίκα, από πολλές απόψεις. Αφενός η προσμονή για τον ερχομό μιας νέας ζωής και αφετέρου οι αλλαγές που βιώνει η έγκυος στο σώμα της δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό. Επιπλέον, η έγκυος πρέπει να προσέχει ή και να απέχει εντελώς από δραστηριότητες που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο. Τέτοιες δραστηριότητες είναι και πολλές από τις θεραπείες ομορφιάς, οι οποίες για τις υπόλοιπες γυναίκες αποτελούν μέρος του προγράμματός τους. Ποιες είναι οι ασφαλείς θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη;

 

Ασφαλείς θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη 2

Η Δερμοαπόξεση με διαμάντι θεωρείται ασφαλής θεραπεία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθαρίζει βαθιά το δέρμα, το απολεπίζει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα επιτρέποντας έτσι στα νέα κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια. Έτσι η επιδερμίδα δείχνει πιο υγιής, πιο λαμπερή και πιο νεανική. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία ανάπλασης του δέρματος σε βάθος που χρησιμοποιείται ευρέως εναντίον των:

  • Πανάδων , κηλίδων, δυσχρωμιών του δέρματος
  • Ουλών από ακμή ή χειρουργική επέμβαση
  • Λεπτών γραμμών και ρυτίδων όπως αυτές γύρω από τα μάτια και το στόμα
  • Λιπαρότητας του δέρματος
  • Ξηρότητας της επιδερμίδας
  • Φωτογήρανσης
  • Ανομοιόμορφης μορφής του δέρματος
  • Ραγάδων

Χρησιμοποιείται ειδική συσκευή με κεφαλές οι οποίες διαθέτουν ρινίσματα διαμαντιού, και απομακρύνουν το σμήγμα, τους ρύπους και τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς να τραυματίζεται το υπόλοιπο δέρμα. Στη συνέχεια ο οργανισμός ξεκινά και πάλι να παράγει κολλαγόνο, το οποίο βοηθά στην ανάπλαση και τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Κατόπιν εφαρμόζεται μάσκα αποθεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 30 λεπτά ενώ καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 εβδομάδες για 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αφήνοντας το δέρμα καθαρό, λείο, υγιές και νεανικό.

 

Όσον αφορά τις ενέσιμες θεραπείες υπάρχουν μελέτες, όπου έγιναν ενέσιμες θεραπείες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά με μικρό αριθμό περιστατικών. Για τον λόγο αυτό  δεν μπορούν να θεωρηθούν ιατρικά ασφαλείς οι  ενέσιμες θεραπείες, όπως fillers και υαλουρονικό, οι μεσοθεραπείες, PRP ή microneedling θεραπείες. Σύμφωνα δε με το FDA είναι άγνωστο αν η βοτουλινική τοξίνη (fillers) επηρεάζει το μητρικό γάλα.  Συνιστάται λοιπόν να μη γίνεται κάποια από τις παραπάνω θεραπείες την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Ασφαλείς θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη 1

 

Είναι πολύ πιθανό πως δεν θα χρειαστείτε κάποια θεραπεία ομορφιάς από αυτές που συνηθίζατε να κάνετε πριν την εγκυμοσύνη γιατί η κατακράτηση υγρών στο σώμα σας έχει σαν αποτέλεσμα ένα ελαφρύ πρήξιμο στο πρόσωπο που εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις θεραπείες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.