Αφαίρεση κηλίδων του δέρματος με laser

Αφαίρεση κηλίδων του δέρματος με laser 3

Οι κηλίδες του δέρματος, αλλιώς γνωστές και ως δυσχρωμίες, πανάδες ή γεροντικές κηλίδες, αποτελούν βλάβες του δέρματος εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που προκαλούν υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης. Αποτέλεσμα αυτών είναι το δέρμα να σχηματίζει καφέ σημάδια, να δείχνει άτονο, ταλαιπωρημένο και γερασμένο παρόλο που μπορεί να μην είναι. Πλέον η αφαίρεση των κηλίδων του δέρματος είναι εφικτή με διάφορες τεχνικές, μια από τις οποίες είναι και το laser. Σε λίγες μόνο συνεδρίες το δέρμα αποκτά ξανά την υγιή και νεανική του όψη.

 

Οι κηλίδες εμφανίζονται επιφανειακά στο δέρμα, είναι καλοήθεις και συνήθως υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις του καφέ. Μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην ψυχολογία του ατόμου καθώς βρίσκονται σε εμφανή σημεία του προσώπου αλλά και του σώματος. Οι κηλίδες συνήθως προκύπτουν στο πρόσωπο, στα χέρια, στο ντεκολτέ, στην πλάτη και στα πόδια κάνοντας πολλές φορές τα άτομα να αναθεωρούν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν και αντιλαμβάνονται το σώμα τους.

Αφαίρεση κηλίδων του δέρματος με laser 2

Οι αιτίες που δημιουργούν τις κηλίδες του δέρματος

Οι κηλίδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα ως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι:

  • Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και μάλιστα χωρίς προστασία
  • Ορμονικές ανισορροπίες λόγω πχ εγκυμοσύνης, λήψης αντισυλληπτικών χαπιών κ.α
  • Βλάβης στο συκώτι
  • Ακμή
  • Υπέρχρωση, λόγω βλάβης στο δέρμα που οδηγεί στην αύξηση της μελανίνης
  • Ηλικία
  • Κληρονομική προδιάθεση.

 

Αφαίρεση των κηλίδων του δέρματος με laser

Η χρήση laser για την αφαίρεση των κηλίδων του δέρματος είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές, που παρέχουν μάλιστα εξαιρετικά αποτελέσματα. Το laser μπορεί να αναπλάσει το δέρμα και να το κάνει να δείχνει ξανά σφριγηλό, υγιές και νεανικό. Με 1-2 συνεδρίες με μεσοδιάστημα τριών εβδομάδων το δέρμα μπορεί να πάρει και πάλι τη φυσιολογική του μορφή. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν περιλαμβάνει παρενέργειες. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εφαρμοστεί αλλά όχι στις περιοχές της κοιλιάς και της γραμμής του μπικίνι. Συνιστάται η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τέσσερις εβδομάδες πριν και τέσσερις εβδομάδες μετά τη θεραπεία με Laser. H χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη κάθε φορά που εκτίθενται στον ήλιο οι περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία κατά το διάστημα αυτό.

Αφαίρεση κηλίδων του δέρματος με laser 1

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την αφαίρεση των κηλίδων του δέρματος με laser, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.