Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε, από την Dr Γεωργία Βαδαρλή

Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε μπικινι

Η Πλαστικός Χειρουργός Γεωργία Βαδαρλή προτείνει λύσεις για το μόνιμο πρόβλημα των γυναικών, την κυτταρίτιδα.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα, η οποία δημιουργείται εξαιτίας της ανομοιόμορφης αποθήκευσης λίπους και νερού μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και η εικόνα του μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα συχνά συνδέεται με το πάχος αλλά αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί καθώς η κυτταρίτιδα εμφανίζεται τόσο σε άτομα με επιπλέον κιλά όσο και στα αδύνατα άτομα. Το πρόβλημα φαίνεται να εντείνεται περισσότερο με την ηλικία, την καθιστική ζωή σε συνδυασμό με το κάπνισμα, την έλλειψη γυμναστικής και την κακή διατροφή.

Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε παραλια

Ραδιοσυχνότητες
Οι ραδιοσυχνότητες διεισδύουν βαθιά στους ιστούς, αυξάνουν τη θερμότητα και ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται λιποδιάλυση. Απαιτούνται οκτώ με δέκα συνεδρίες οι οποίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι τριάντα λεπτά με μια ώρα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την τρίτη συνεδρία: λεία επιδερμίδα αρχικά, μείωση πόντων και τέλος σύσφιξη του δέρματος καθώς η παραγωγή του νέου κολλαγόνου συνεχίζεται.

Μεσοθεραπεία
Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση στο δέρμα ενός διαλύματος με συνδυασμό διαφόρων ουσιών. Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 συνεδρίες οι οποίες εφαρμόζονται με μεσοδιάστημα δυο εβδομάδων. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία.

Λιποαναρρόφηση
Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος αλλά δεν θα βοηθήσει στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας όταν πρόκειται για την κλασική λιποαναρρόφηση. Όταν όμως η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη συσκευή Vaser οι υπέρηχοι που εκπέμπονται μπορούν να διαλύσουν το επιφανειακό λίπος στις περιοχές με κυτταρίτιδα και επιπλέον μπορεί να γίνει ταυτόχρονα μεταφορά λίπους στα σημεία που υπάρχουν τα λακκάκια της κυτταρίτιδας.

Κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσετε θαλασσα

SCULPTRA/Πολύ- L-γαλακτικό οξύ
Το Sculptra είναι βιοενεργοποιητής που διεγείρει με φυσικό τρόπο την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου.
Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την ανάπλαση του προσώπου και λαιμού. Στους γλουτούς προσφέρει βαθμιαία αύξηση και ανόρθωση καθώς και μείωση της κυτταρίτιδας.
Η ενέσιμη θεραπεία για την κυτταρίτιδα γίνεται ανά μήνα και χρειάζονται συνήθως 3 θεραπείες.

Η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» των γυναικών. Υπάρχει και στους άνδρες σε πολύ μικρότερο όμως ποσοστό. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα το οποίο απαιτεί σύγχρονες θεραπείες.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.