Αυξητική – Πλαστική χειλιών χωρίς νυστέρι

lip-surgery

Τα χείλη είναι από τα σημεία του προσώπου που μπορούν να εστιάσουν την προσοχή ενός ατόμου. Το μέγεθος και το σχήμα τους μπορούν πραγματικά να αναδείξουν την ομορφιά του προσώπου. Ωστόσο, τα χείλη στον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό του. Για τον λόγο αυτό δεν ταιριάζουν όλα τα είδη χειλιών σε όλους τους ανθρώπους. Κάθε πρόσωπο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και με βάση αυτά θα πρέπει να προχωρά στις επιθυμητές παρεμβάσεις.

 

Στόχος της αυξητικής χειλιών είναι να διορθώσει το μέγεθος, το σχήμα των χειλιών, να τα δώσει αρμονικές αναλογίες και όχι απαραίτητα να τα κάνει μεγάλα. Σε συνεννόηση με τον ασθενή και με βάση τους κανόνες για τις ιδανικές αναλογίες στο πρόσωπο, ο πλαστικός χειρουργός αποφασίζει το ποσοστό της αύξησης των χειλιών ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και αρμονικό και να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπερβολή.

lip-woman

 

Ιδανικές αναλογίες χειλιών

Στην αυξητική χειλιών ακολουθούμε κάποιους κανόνες ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό:

  1. Η ιδανική αναλογία για το άνω και κάτω χείλος είναι 1:1.6
  2. Στο προφίλ το άνω χείλος προβάλει ελαφρά σε σχέση με το κάτω χείλος.
  3. Το κάτω χείλος είναι πιο παχύ στη μέση από ότι στα πλαϊνά.
  4. Το άνω χείλος έχει ένα έντονο τόξο στο κέντρο του.
  5. Η άκρη των χειλιών είναι πολύ κοντά σε μια νοητή κατακόρυφη γραμμή που περνάει από το κέντρο των ματιών.

 

Μέθοδοι αυξητικής χειλιών χωρίς νυστέρι

Η αυξητική των χειλιών χωρίς νυστέρι μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

  • Ενέσιμα υλικά γεμίσματος
  • Αυτόλογα υλικά
  • Ενθέματα σιλικόνης (Permalip)

 

woman-lip

Ενέσιμα υλικά

Τα ενέσιμα υλικά γεμίσματος διαχωρίζονται σε μόνιμα και απορροφήσιμα.

Τα απορροφήσιμα είναι τα πλέον ασφαλή και από αυτά το πιο δημοφιλές  και αυτό που χρησιμοποιείται πιο συχνά είναι το υαλουρονικό οξύ. Οι περισσότερες εταιρείες με υαλουρονικά διαθέτουν εξειδικευμένο υαλουρονικό οξύ για τα χείλη.

Βασικό πλεονέκτημα του υαλουρονικού οξέως είναι ότι μπορεί να γίνει και σταδιακά προκειμένου να ελέγχεται το αποτέλεσμα. Επίσης, χαρίζει άμεσο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα που διαρκεί 6 με 8 μήνες, αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις συνήθως διαρκεί πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. Ακόμη κι εάν κάποιος αλλάξει γνώμη και θεωρήσει ότι η αύξηση είναι μεγαλύτερη από ότι θα ήθελε, το υαλουρονικό μπορεί να διαλυθεί με τη χρήση της υαλουρονιδάσης. Πρόκειται για ένα ένζυμο που ενίεται από τον πλαστικό χειρουργό στο σημείο που υπάρχει το υαλουρονικό και το διαλύει σχεδόν άμεσα.

 

 

Αυτόλογα υλικά

Η αυξητική χειλιών με αυτόλογα υλικά πραγματοποιείται συνήθως με τη χρήση λίπους από το ίδιο το άτομο. Το λίπος συλλέγεται από κάποιο σημείο του σώματος, επεξεργάζεται και τοποθετείται στα χείλη. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο που δεν προκαλεί αντιδράσεις στον οργανισμό και μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές το επιθυμούμε. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός  ότι ένα ποσοστό του λίπους θα απορροφηθεί και το υπόλοιπο μόνο θα παραμείνει για πάντα.

 

 

Ενθέματα σιλικόνης (Permalip)

Το Permalip είναι μια μορφή σιλικόνης, μαλακή και συμπαγής και τοποθετείται εύκολα στα χείλη μέσα από δυο μικρές  οπές. Διαφέρει από την ενέσιμη σιλικόνη που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν και παρουσίαζε πολλές επιπλοκές. Το Permalip μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία, δεν προκαλεί αντίδραση στον οργανισμό και διαρκεί για πάντα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το μέγεθος επιλέγεται εκ των προτέρων και γίνεται με μιας και όχι σταδιακά και επιπλέον παρουσιάζεται πρήξιμο στα χείλη που διαρκεί περίπου μια εβδομάδα.

women-lips

Η αυξητική χειλιών μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση των πολυπόθητων ιδανικών αναλογιών στα χείλη και στο πρόσωπο καθώς χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα αρκεί να γίνει σωστά και χωρίς  υπερβολές.

 

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την Αυξητική-Πλαστική των χειλιών επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο +306944536344 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού  για μια συμβουλευτική συνεδρία.