Εξωσώματα: η επανάσταση στην αναζωογόνηση του δέρματος

Εξωσώματα woman n hat

Εξωσώματα: η επανάσταση στην αναζωογόνηση του δέρματος

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα ενέσιμα ήταν η  μόνη αντιγηραντική θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος χωρίς να χρειαστεί να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Τα Exosomes όμως έφεραν την επανάσταση στην αναζωογόνηση του δέρματος και χρησιμοποιούνται ως ένα πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα των πλαστικών χειρουργών για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα των θεραπειών αντιγήρανσης τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.

 

Τι είναι τα εξωσώματα;

Τα εξωσώματα απελευθερώνονται από τα κύτταρα στο περιβάλλον σαν μικροσκοπικά εξωκυτταρικά κυστίδια, με διάμετρο περίπου 30-150 nm, και είναι σημαντικά για την επούλωση, την αναγέννηση και την επιδιόρθωση των ιστών.

Μπορεί να αναρωτιέστε, πώς είναι δυνατόν αυτό;

Τα εξωσώματα περιέχουν βιομόρια συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, αυξητικών παραγόντων, λιπιδίων και νουκλεϊκών οξέων όπως αγγελιοφόρο-RNA, (mRNA) και μικρο-RNA (miRNA). Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι από τα βλαστοκύτταρα σε άλλα κύτταρα επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

 

Από πού προέρχονται τα εξωσώματα

Τα εξωσώματα συνδέονται με βλαστοκύτταρα και ανακτώνται από Μεσεγχυματικά Βλαστοκύτταρα (MSCs). Τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα συλλέγονται από συναινούντες δότες και υποβάλλονται σε συνθετική επεξεργασία σε εργαστήριο σύμφωνα με αυστηρά πρωτόκολλα.

 

Εξωσώματα και αντιγήρανση δέρματος

Η εφαρμογή των εξωσωμάτων σε θεραπείες αντιγήρανσης είναι άκρως αποτελεσματική καθώς «εκμεταλλεύεται» τη φυσική τους ικανότητα να ενισχύουν την αναγέννηση και την επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο. Τα εξωσώματα διεισδύουν στο δέρμα και προσφέρουν ισχυρά αναγεννητικά σήματα που επιταχύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συστατικά που είναι πολύ σημαντικά για τη δομή και την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, τα εξωσώματα συμβάλλουν στη ρύθμιση της φλεγμονώδους αντίδρασης του δέρματος, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει σε μια πιο νεανική και υγιή εμφάνιση.

Εξωσώματα woman in spring

Πώς χρησιμοποιούνται τα εξωσώματα στην αναζωογόνηση του δέρματος

Οι θεραπείες αντιγήρανσης του προσώπου που χρησιμοποιούν εξωσώματα είναι μη επεμβατικές και μπορούν να γίνουν με άμεση τοπική εφαρμογή ή με microneedling. Το microneedling είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς από μόνο του διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος για να παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα αναζωογόνησης. Οι μικροτραυματισμοί ενεργοποιούν το δέρμα να μπει σε λειτουργία αποκατάστασης. Επιπλέον με τα Exosomes, τα οποία διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα μέσα από τα μικροκανάλια που δημιουργούνται, το αποτέλεσμα  είναι ​​όχι απλά  αναζωογόνηση του δέρματος αλλά αναγέννηση. Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς ενδέχεται να εμφανίσουν ήπια ερυθρότητα ή οίδημα, τα οποία όμως είναι αναμενόμενα και συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Ως διαδικασία προτιμάται ευρέως καθώς είναι απλή, έχει ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες. Αυτά τα χαρακτηριστικά της την κάνουν ιδανική για άτομα που επιθυμούν να αναζωογονήσουν το πρόσωπό τους αλλά ο πολυάσχολος τρόπος ζωής τους δεν τους επιτρέπει μεγάλους χρόνους ανάρρωσης.

 

Ιδανικοί υποψήφιοι

Η θεραπεία με εξωσώματα κατά της γήρανσης του προσώπου είναι καταλληλότερη για άτομα που εμφανίζουν πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος. Είναι επίσης ευεργετική για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη συνολική υφή και τον τόνο του δέρματος. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι αναζητούν μια μη χειρουργική θεραπευτική επιλογή που προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με ελάχιστο κίνδυνο και χρόνο ανάρρωσης.

 

Οφέλη των εξωσωμάτων στην αντιγήρανση

Οι θεραπείες με εξωσώματα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για την αναζωογόνηση του δέρματος:

  • Αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου: τα εξωσώματα ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλουν στη σύσφιξη του δέρματος και στη λείανση των ρυτίδων.
  • Βελτιωμένη υφή και τόνος του δέρματος: Τα εξωσώματα μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική λάμψη και υφή του δέρματος, προωθώντας την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.
  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η ικανότητά τους να ρυθμίζουν τις ανοσολογικές αποκρίσεις στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη φλεγμονή και μια πιο υγιή επιδερμίδα.
  • Ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης: Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους αμέσως μετά τη θεραπεία, καθιστώντας την ιδανική για άτομα με πολυάσχολη καθημερινότητα.
  • Ασφαλής και εύκολα ανεκτή διαδικασία καθώς προέρχεται από φυσικές κυτταρικές διεργασίες που ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Ειδικότερα τα Exosomes είναι μια αποτελεσματική μορφή αναζωογόνησης του δέρματος για το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια. Μειώνουν δραστικά τις γραμμές στο άνω χείλος ,στο πόδι της χήνας, στα κάτω βλέφαρα και στο λαιμό. Μειώνουν τις κηλίδες ηλικίας και τις ουλές ακμής.

 

Τα αποτελέσματα από τις θεραπείες αντιγήρανσης με εξωσώματα είναι μεν άμεσα ορατά αλλά βελτιώνονται διαρκώς για αρκετές εβδομάδες καθώς το δέρμα αρχίζει να αναγεννάται από μόνο του. Η μακροβιότητα των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος του κάθε ασθενή, τον τρόπο ζωής και τις θεραπείες συντήρησης. Προκειμένου να ενισχυθούν και να παραταθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας, ενδέχεται να χρειαστούν τακτικές συνεδρίες παρακολούθησης και συντήρησης.

 

Τα εξωσώματα αποτελούν μια σημαντική καινοτομία στις μη χειρουργικές θεραπείες αντιγήρανσης, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς αξιοποιούν τις αναγεννητικές ικανότητες του ίδιου του οργανισμού. Για τα άτομα που επιθυμούν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους χωρίς την ανάγκη και τις απαιτήσεις μιας χειρουργικής επέμβασης, οι θεραπείες με εξωσώματα αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη, αποτελεσματική και ασφαλή επιλογή.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τα εξωσώματα και την χρήση τους για την αντιγήρανση του προσώπου, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 488719 ή στο info@vadarli.gr και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.