Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική σας χαρίζει νεανική, ελκυστική και ξεκούραστη εμφάνιση, καθώς αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και οι σακούλες

Στα άνω βλέφαρα εκτός από την περίσσεια του δέρματος αφαιρείται και το λίπος που υπάρχει στην έσωτερική περιοχή των βλεφάρων.

Στα κάτω βλέφαρα για να επιτευχθεί η νεανική εμφάνιση δεν αφαιρούνται μόνο οι σακούλες και το λίπος που τις δημιουργεί, αλλά γίνεται μια πιο σύνθετη προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος και να αναδιαμορφωθούν οι ιστοί στα όρια του οστού.

Στόχος της βλεφαροπλαστικής είναι να αποκατασταθεί η ομαλή μετάβαση από τα κάτω βλέφαρα στα μάγουλα, χωρίς να δημιουργηθεί κοίλανση και να μειωθούν όσο γίνεται οι μαύροι κύκλοι.

Με τη χειρουργική αυτή επέμβαση δεν μπορούν να εξαφανισθούν όλες οι πτυχές που εμφανίζονται κατά το γέλιο, στην εξωτερική γωνία των ματιών, ή τα μαξιλαράκια του λίπους (malar fat pad) στα μήλα του προσώπου.

Προετοιμασία για το χειρουργείο της βλεφαροπλαστικής

Πριν το χειρουργείο θα σας ζητηθεί:

Να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων καθώς αυξάνουν την αιμορραγική διάθεση.

Περίοδος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο της βλεφαροπλαστικής

Μετά το χειρουργείο θα σας δοθούν οι παρακάτω οδηγίες:

Αποφεύγετε το σκύψιμο και τις έντονες δραστηριότητες για πέντε μέρες για να μην αιμορραγήσετε.

Σκουπίζετε τα μάτια σας με υγρές γάζες ταμποναριστά.

Χρησιμοποιείτε οφθαλμική αλοιφή για τρεις-τέσσερις μέρες.

Δεν χρησιμοποιείτε makeup ματιών για δέκα-δεκαπέντε μέρες.

Αποφεύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων καθώς αυξάνουν την αιμορραγική διάθεση. Ο πόνος δεν είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της βλεφαροπλαστικής και αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά. Η χρήση των τεχνητών δακρύων θα σας βοηθήσει τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες.

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα αμέσως μετά το χειρουργείο.Δεν επιτρέπεται η χρήση φακών επαφής για δέκα περίπου μέρες.

Τα ράμματα αφαιρούνται μία εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Οι τομές πιθανόν να είναι ελαφρώς ερυθρές για κάποιες εβδομάδες ή μήνες, αλλά καλύπτονται με makeup μετά την αφαίρεση των ραμμάτων. Μία υπέγερση της τομής στην εξωτερική γωνία των ματιών υποχωρεί σταδιακά με ήπιο μασάζ της περιοχής μετά δύο εβδομάδες από την επέμβαση.

Εκχυμώσεις και οίδημα στα μάτια είναι αναμενόμενα μετά την βλεφαροπλαστική και διαρκούν περίπου μία εβδομάδα.

Αναισθησία τοπική αναισθησία
Νοσηλεία χωρίς παραμονή
Αφαίρεση ραμμάτων 7 ημέρες
Επιστροφή στην εργασία 1 εβδομάδα