Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις, η οποία πραγματικά βοηθάει γυναίκες και άνδρες να αισθανθούν πιο ελκυστικοί και με αυτοπεποίθηση

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) έχει σαν στόχο να εναρμονίσει το σχήμα της μύτης με το σύνολο του προσώπου. Οι τομές που χρησιμοποιούνται για την αναδιαμόρφωση της μύτης γίνονται εσωτερικά στα ρουθούνια και μόνο όταν χρειάζεται μείωση του μεγέθους των ρουθουνιών, γίνεται μια μικρή τομή στην αύλακα ανάμεσα στο ρουθούνι και το χείλος.

Προετοιμασία για το χειρουργείο της ρινοπλαστικής
Πριν το χειρουργείο θα σας ζητηθεί:

Να διακόψετε το κάπνισμα

Να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων καθώς αυξάνουν την αιμορραγική διάθεση

Περίοδος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο της ρινοπλαστικής

Ο νάρθηκας που εφαρμόζεται στη μύτη αμέσως μετά το χειρουργείο, παραμένει για μία εβδομάδα για να στηρίξει και να προστατεύσει τα ρινικά οστά στη νέα τους θέση. Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα η αλλαγή στη μύτη είναι εμφανής, αλλά το σχήμα της δεν είναι το τελικό. Το τελικό αποτέλεσμα μετά από μία ρινοπλαστική θα φανεί μετά την παρέλευση τουλάχιστον έξι εβδομάδων και θα ολοκληρωθεί πλήρως μέσα σε ένα εξάμηνο.

Μώλωπες και έντονο οίδημα στα μάτια είναι αναμενόμενα μετά την ρινοπλαστική και υποχωρούν σταδιακά μέσα σε δύο εβδομάδες. Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα μπορείτε να χρησιμοποιείτε makeup για την κάλυψη των εκχυμώσεων.

Ο πόνος δεν είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ρινοπλαστικής και αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά.

Μετά την ρινοπλαστική θα σας δοθούν οι παρακάτω οδηγίες:

Να αποφύγετε οπωσδήποτε τη λήψη ασπιρίνης για κάποιο χρονικό διάστημα, διότι δυνατόν να προκληθεί αιμορραγία

Να αποφύγετε το σκύψιμο και τις έντονες δραστηριότητες για δύο – τρεις ημέρες για να μειώσετε τον κίνδυνο της ρινορραγίας.

Να μη φυσήξετε τη μύτη για 10 μέρες μετά τη ρινοπλαστική για να μη προκληθεί αιμορραγία.

Αναισθησία τοπική ή γενική αναισθησία
Νοσηλεία 1 βράδυ
Αφαίρεση ραμμάτων 7 ημέρες
Επιστροφή στην εργασία 2 εβδομάδες