Αύξηση Στήθους

Η πλαστική χειρουργική για αύξηση του στήθους (αυξητική μαστοπλαστική) μεγαλώνει το στήθος και βελτιώνει το σχήμα του, χαρίζοντας σας αυτοπεποίθηση και ενα ελκυστικό περίγραμμα σώματος

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του στήθους απασχολεί πολλές γυναίκες. Σε κάποιες οι μαστοί δεν αναπτύχθηκαν πλήρως ή αναπτύχθηκαν άνισα. Σε άλλες παρουσιάσθηκαν αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα μετά την εγκυμοσύνη ή μετά από απώλεια βάρους ή απλά με την πάροδο του χρόνου. Τέλος κάποιες γυναίκες αισθάνονται ότι το στήθος τους είναι μικρό. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να σκέφτεστε την αύξηση του στήθους, είναι σημαντικό να θυμόσαστε ότι η απόφαση είναι δική σας και μόνο.

Η πλαστική χειρουργική για αύξηση του στήθους δεν διορθώνει την μεγάλη πτώση του στήθους. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερο και ανασηκωμένο στήθος, η ανόρθωση του στήθους μπορεί να συνδυασθεί με την αυξητική μαστοπλαστική. Η ανόρθωση του στήθους μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την αυξητική των μαστών ή να προηγηθεί σαν ένα ξεχωριστό χειρουργείο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανόρθωση στήθους θα βρείτε στο αντίστοιχο κεφάλαιο στην ιστοσελίδα μας.

Ενθέματα για την αύξηση του στήθους

Τα ενθέματα του στήθους διακρίνονται σε ενθέματα σιλικόνης και ενθέματα φυσιολογικού ορού, ανάλογα με το εσωτερικό τους περιεχόμενο.

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού μειονεκτούν ως προς την υφή τους (λιγότερο φυσική σε σχέση με τα ενθέματα σιλικόνης), επίσης μπορεί να υπάρξει απώλεια φυσιολογικού ορού μετά από κάποια χρόνια μέσω της βαλβίδας.

Τα ενθέματα σιλικόνης περιέχουν σιλικόνη ρευστής ή συνεκτικής μορφής. Το cohesive- συνεκτικό ένθεμα έχει το πλεονέκτημα να μη διαρρέει η σιλικόνη του ανάμεσα στους ιστούς ακόμα και σε περίπτωση ρήξης του.

Το σχήμα των ενθεμάτων μπορεί να είναι στρογγυλό ή ανατομικό.

Ο πιο διαδεδομένος τύπος ενθεμάτων είναι τα στρογγυλά και χρησιμοποιούνται συνήθως στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη μαστός μετρίου μεγέθους.

Τα ανατομικά ενθέματα (σταγονοειδές σχήμα) ενδείκνυνται όταν ο προϋπάρχον μαστός έχει μικρό μέγεθος και όταν η γυναίκα είναι πολύ αδύνατη (για να διακρίνεται λιγότερο το περίγραμμα του ενθέματος στον άνω πόλο του στήθους). Το αποτέλεσμα με τα ανατομικά ενθέματα είναι πιο φυσικό, υπάρχει όμως μια μικρή πιθανότητα (1%) περιστροφής τους μετά το χειρουργείο και αλλαγής του σχήματος του στήθους.

Το περίβλημα των ενθεμάτων μπορεί να είναι τραχείας επιφάνειας, λείας επιφάνειας ή micro- πολυουρεθάνης.

Τα ενθέματα τραχείας επιφάνειας χρησιμοποιούνται σήμερα από τους περισσότερους Πλαστικούς Χειρουργούς και το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες δημιουργίας κάψας και ανεπιθύμητης μετατόπισης του ενθέματος.

Τα ενθέματα λείας επιφάνειας έχουν μικρότερη πιθανότητα ρυτίδωσης, αλλά μεγαλύτερη πιθανότητα μετατόπισής τους και δημιουργίας κάψαςΤέλος τα ενθέματα micro-πολυουρεθάνης έχουν τις λιγότερες πιθανότητες δημιουργίας κάψας και μειωμένη πιθανότητα περιστροφής.

* Η πλαστικός χειρουργός Γεωργία Βαδαρλή χρησιμοποιεί ενθέματα αναγνωρισμένα από διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων. Τα ενθέματα αυτα ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν τεχνογνωσία πολλών ετών και η εξέλιξη των προϊόντων τους βασίζεται στην έρευνα. Για την δική σας ασφάλεια, λίγες μέρες μετά το χειρουργείο, παραλαμβάνετε ταχυδρομικά την πιστοποίηση από την εταιρεία των ενθεμάτων.

Θέση των ενθεμάτων στην αύξηση του στήθους

Τα ενθέματα στην αύξηση του στήθους μπορεί να τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και αυτό εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες σας. Εκτός όμως από τις δύο παραπάνω κλασικές επιλογές υπάρχει και η τεχνική του διπλού επιπέδου (Dual Plane), η οποία συνδυάζει την τοποθέτηση μέρους του ενθέματος κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και του υπόλοιπου πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Η τεχνική αυτή όταν εφαρμόζεται σε μικρού βαθμού πτώση του στήθους, διορθώνει το πρόβλημα χωρίς να χρειασθεί και ανόρθωση.

Προετοιμασία για το χειρουργείο της αύξησης του στήθους

Πριν το χειρουργείο θα σας ζητηθεί:

Μαστογραφία ή/και υπερηχογραφικός έλεγχος του στήθους

Αναισθησία γενική αναισθησία
Νοσηλεία 1 βράδυ
Αφαίρεση ραμμάτων μία εβδομάδα
Επιστροφή στην εργασία 7-10 ημέρες