Ανόρθωση Στήθους

Η πλαστική χειρουργική για ανόρθωση του στήθους διορθώνει το σχήμα και τη θέση του στήθους σας, χαρίζοντας νεανική εμφάνιση

Στις ιδανικές αναλογίες του γυναικείου σώματος η θηλή και η θηλαία άλως είναι στο ύψος της μεσότητας του βραχίονα. Ωστόσο η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, οι αυξομειώσεις του βάρους, αλλά και η πάροδος του χρόνου μπορούν να προκαλέσουν πτώση του στήθους, δηλαδή οι θηλές να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο.

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης στήθους στοχεύει να αναδιαμορφώσει το στήθος και να του δώσει πιο νεανικό και ελκυστικό σχήμα. Αυτό γίνεται με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και την διαμόρφωση εσωτερικά των ιστών. Ταυτόχρονα κάποιες ραγάδες αφαιρούνται και η θηλαία άλως, που συνήθως είναι μεγάλη λόγω της πτώσης του στήθους, μειώνεται ώστε να είναι σε αρμονία με το νέο σχήμα του στήθους. Οι ουλές στη συνηθισμένη ανόρθωση είναι γύρω από τη θηλαία άλω, κατακόρυφα κάτω από αυτήν και στην υπομάστια πτυχή.

Η Dr. Γεωργία Βαδαρλή εφαρμόζει για την μαστοπηξία (όρος χρησιμοποιούμενος για την ανόρθωση στήθους) τεχνική με μικρές τομές για ένα φυσικό αποτέλεσμα που θα βελτιώσει και το περίγραμμα του σώματός σας.

Η χειρουργική επέμβαση για την ανόρθωση του στήθους δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος του στήθους σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε στήθος με μικρότερο όγκο η ανόρθωση συνδυάζεται με σμικρυντική μαστοπλαστική. Εάν θέλετε πιο γεμάτο στήθος τότε ταυτόχρονα με την ανόρθωση γίνεται και αύξηση των μαστών με ενθέματα.

Προετοιμασία για το χειρουργείο της ανόρθωσης του στήθους

Πριν το χειρουργείο θα σας ζητηθεί:

Να αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων καθώς αυξάνουν την αιμορραγική διάθεση.

Περίοδος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο της ανόρθωσης του στήθους

Άμεσα μετά το χειρουργείο το νέο σας στήθος είναι εμφανές. Δεν υπάρχει πτώση και οι θηλές βρίσκονται σε ψηλότερη θέση, το τελικό όμως σχήμα του στήθους θα φανεί περίπου μετά έξι μήνες.

Εκχυμώσεις και οίδημα είναι αναμενόμενα στο νέο σας στήθος και διαρκούν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Συνιστάται η λήψη Arnica μία εβδομάδα πριν και δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Ο πόνος μετά την επέμβαση αντιμετωπίζεται με συνήθη αναλγητικά.

Πιθανόν να έχετε παροχετεύσεις, που αφαιρούνται την επόμενη μέρα και η αρχική επίδεση του χειρουργείου αντικαθίσταται με ισχυρής υποστήριξης στηθόδεσμο.

Άμεσα μετεγχειρητικά οι ουλές εμφανίζουν ερυθρότητα και σκληρίες. Συνήθως μετά παρέλευση 18 μηνών οι ουλές παρουσιάζουν την τελική τους μορφή. Η εφαρμογή πίεσης και η χρήση του κατάλληλου στηθόδεσμου βοηθούν ώστε οι ουλές να μαλακώσουν και να επιπεδωθούν πιο γρήγορα.

Όπως και σε κάθε χειρουργείο υπάρχει πιθανότητα φλεγμονής, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά. Σπάνια επιπλοκή είναι το αιμάτωμα, που συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες.

Για περίπου δύο εβδομάδες πιθανόν να αισθάνεστε κάποια καταβολή, ιδιαίτερα εάν έχετε χαμηλό αιματοκρίτη.

Εάν καπνίζετε μετά το χειρουργείο πιθανόν να καθυστερήσει η επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων.

Μπορείτε να οδηγήσετε μετά από πέντε μέρες, έντονη όμως σωματική άσκηση επιτρέπεται μετά δύο- τρεις εβδομάδες.

Μετεγχειρητικά συνιστάται αθλητικός στηθόδεσμος με ισχυρή υποστήριξη για ένα μήνα.

Για τις γυναίκες που δεν έχουν ακόμη τεκνοποιήσει, πρέπει να επιλέγεται τέτοια τεχνική ανόρθωσης ώστε να μπορέσουν αργότερα να θηλάσουν.

Προφανώς η ανόρθωση του στήθους δεν προφυλάσσει από μια νέα πτώση του σε περίπτωση που επιδράσουν τα ίδια αίτια, που προκάλεσαν την αρχική πτώση.

Αναισθησία γενική αναισθησία
Νοσηλεία 1 βράδυ
Αφαίρεση ραμμάτων 7 ημέρες
Επιστροφή στην εργασία 1-2 εβδομάδες