Κατά τη μεταμόσχευση λίπους λαμβάνεται λίπος από άλλα σημεία του σώματός σας και τοποθετείται σε περιοχές που έχασαν τον όγκο τους με την πάροδο των χρόνων.

Καθώς μεγαλώνουμε το πρόσωπό μας έχει την τάση να χάνει τον όγκο του. Τα μάγουλά μας μπορεί να μειωθούν, το πηγούνι μας μπορεί να γίνει πιο λεπτό και αρχίσουμε να φαινόμαστε μεγαλύτεροι. Εάν συγκρίνουμε μια φωτογραφία κάποιου πριν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια με το πρόσωπό του σήμερα, βλέπουμε πολύ καλά αυτές τις διαφορές.

Η μεταμόσχευση λίπους χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν η μεταβλητότητα των αποτελεσμάτων. Ωστόσο σχετικά πρόσφατα παρουσιάσθηκε μια πολύ πιο επιτυχημένη τεχνική, η οποία παρέχει μια σταδιακή, ελεγχόμενη αποκατάσταση του νεανικού σχήματος του προσώπου και άλλων σημείων του σώματος.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική και θεωρείται ότι έχει απαράμιλλες δυνατότητες στο να επανορθώσει την εμφάνισή μας κάνοντας την πιο νεανική.

Επιπλέον μεγάλα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι το γεγονός ότι το υλικό που μεταφέρεται (το λίπος) είναι από το σώμα μας και ότι τα αποτελέσματα είναι μακράς διάρκειας.